Автор Тема: oepl astra 1.7 DTI  (Прочитано 16783 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: oepl astra 1.7 DTI
« Одговори #15 на: 01 Февруари 2014, 10:42:38 am »
незнам што тресете зелени, 1.7 исузу ке закопа 5 мотора 2.0 опелови, другар 2.0 у град троши над 8 јас го сечам ако не е така.... Астрата е топ црната, ако не ти смета што нема клима одма да ја зимаш нормално ако си е добро моторчето, јас имав исузу и знам многу убаво што нуди моторот за разлика од 2.0дти- то

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #16 на: 01 Февруари 2014, 10:55:52 am »
незнам што тресете зелени, 1.7 исузу ке закопа 5 мотора 2.0 опелови, другар 2.0 у град троши над 8 јас го сечам ако не е така.... Астрата е топ црната, ако не ти смета што нема клима одма да ја зимаш нормално ако си е добро моторчето, јас имав исузу и знам многу убаво што нуди моторот за разлика од 2.0дти- то

Сега отворив и видов дека бил исузу моторот од огласов што ни го прати не приметив пред тоа... :D A иначе вчера бев до кај вујко ми и правев муабет и ми кажа дека исузу биле подобри точно, а не добиваш којзнае колку сепак, тромаво е моторчето за во астрата, како што кажав многу го бива за во корса...
Јас му го сугерирав истото, да го провери и ако е добро да си го земе астричево, а чисто информативно, 2.0 DTI доста многу лапаат накај 8 летно, а зимно до кај 10... ;D
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен astra dti 1.7

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #17 на: 01 Февруари 2014, 11:53:46 am »
covekov mi veli deka 5 do 5 ,5 mu troselo u grad kaj sakas nosi ja testitiraj ja,proveri ja kolata nema defek,toa so nema klima ni najmalku ne mi smeta,znaci samo nosenje vo nekoj opel servis i da ja staam na kompjuter drugo nema kako sto gledam a za ova pregrevanjeto kako da ja proveram?

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #18 на: 01 Февруари 2014, 12:02:15 pm »
covekov mi veli deka 5 do 5 ,5 mu troselo u grad kaj sakas nosi ja testitiraj ja,proveri ja kolata nema defek,toa so nema klima ni najmalku ne mi smeta,znaci samo nosenje vo nekoj opel servis i da ja staam na kompjuter drugo nema kako sto gledam a za ova pregrevanjeto kako da ja proveram?

Тоа 5, 5.5 дека троши не ми се верува ама ајде, иначе не си ме сфатил, ти да пазиш на температурата да не ти прегрее, затоа што кај другиве коли се опоравува моторот ќе се излади и готово, а кај овој неможеш да го оправиш е тоа е тоа и фала богу пред да ја земаш ќе ја провозиш, ќе видиш како се понаша итн. Однеси ја нека ти ја стават на компјутер, ама има и друго да провериш како нема, нели што ти пратив линкот тој на што да пазиш, http://forum.carclub.mk/index.php/topic,316.0.html еве ти го повторно линкот и внимавајте на овие работи и гледај најголем дел да ги исполнува колата... :)
;D ;D ;D

Отсутен astra dti 1.7

• Почетник
  • *
« Одговори #19 на: 01 Февруари 2014, 12:15:51 pm »
ne znam taka mi rece covekot znaci jas veke bev ja vidov kolata ja probav i poveketo od sovetite so mi gi prati gi ispolnuva ulje ne frla,trgnuva bez gas,pali od prva,ne trese koga pali i.t.n ,motorot raboti sovrseno kolku so jas se razbiram,e sega eden drugar mi veli deka dokolku ne se smeneti elektronskite plocki na pumpata demek moralo da odkazat do 250 000 i bile mn skapi za da se smenat e sega kolku e toa tocno ne znam.. :D

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #20 на: 01 Февруари 2014, 12:26:13 pm »
Епа супер, мило ми е штом е така... Иначе такво правило не постои дека мора, значи се дешава што е зборот и никогаш да не откаже нешто, а бош пумпата е проблем општо кај сите дизели така да никогаш не се знае... Мој совет е да се изценкаш колку можеш и да оставиш простор за недај боже нешто да треба да се смени, затоа што сигурно има некоја инвестиција, уље да се смени, филтри итн. А правевте ли муабет околу цената??
;D ;D ;D

Отсутен astra dti 1.7

• Почетник
  • *
« Одговори #21 на: 01 Февруари 2014, 12:36:14 pm »
znaci kako sto ja vidov i kako sto toj mi kaza po kolata momentalno nema dopolnitelni trosoci e sega toa ulje,kais... e potrosen materijal normalno deka ke go smenam,ne sum nekoj maher za koli ama kolku tolku znam po nesto baska i imav vakva taka da znam so moze da ocekuvam.a za cena koga mu spomnav da spusti se tegavese malce ama ke spusti moze 50-100 evra

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #22 на: 01 Февруари 2014, 12:48:52 pm »
znaci kako sto ja vidov i kako sto toj mi kaza po kolata momentalno nema dopolnitelni trosoci e sega toa ulje,kais... e potrosen materijal normalno deka ke go smenam,ne sum nekoj maher za koli ama kolku tolku znam po nesto baska i imav vakva taka da znam so moze da ocekuvam.a za cena koga mu spomnav da spusti se tegavese malce ama ke spusti moze 50-100 evra

Абе остај ти тоа што ти зборува дека нема вложување, каиши, филтри ова она ќе ти отидат 200-300 евра и за све живо гледај да му спуштиш цена, ако нема голем сервис направено, ќе му спуштиш и за тоа, а провери ги и гумите да не ти искочи 3000 евра колата... Најдругарски ти кажувам... :) А како се тегавел за цената, а пишал не е фиксна или така пишал за да му вртат повеќе луѓе, а најмалце што може да спушти е 100, ти извади му 2200-2300 кеш и ќе му се сврти паметот... ;D
;D ;D ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #23 на: 01 Февруари 2014, 13:20:42 pm »

1200 денара кошта со се аирбег ;D

Каде тоа ?
Комплет со капачето за аирбег ?

Само капачето е 900 ден. само не ми се менуваат од тие оти не лежат како што треба и апла се познава дека е менвано.

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #24 на: 01 Февруари 2014, 13:26:41 pm »
1.7 dti  не прави чуда има 75 кс не троши 5.5 низ град ни во најпогодени услови за возење, ама е одличен мотор за платено=добиено
ја го имам истиот на корса троши 4.5 отворено со некои 100-120 да го возиш, гратска зимава ми троши 7.5 многу кратко време го имам некои 2000 км,  така да сеа за сеа немам ниту еден лош збор за тој мотор

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #25 на: 01 Февруари 2014, 13:45:23 pm »
какво прегревање кога ке се закопа стрелкана на 90 степени не мрда како сакаш возија

Отсутен astra dti 1.7

• Почетник
  • *
« Одговори #26 на: 01 Февруари 2014, 14:03:33 pm »
drugar znaci ti imas astra isuzu 1.7 dti i zboris od iskustvo taka?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #27 на: 01 Февруари 2014, 14:16:49 pm »

Ти пратив препорака во ПП. Сериозно сфати ја.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #28 на: 01 Февруари 2014, 14:42:28 pm »
Во денешно време треба да си „поинаков“ ;D ако мислиш дека не ти треба кола со клима, па уште црна боја .... Се надевам дека не си сериозен дека ќе купуваш кола без клима. Ако е така, милион коли ќе ти најдеме од класа на Фиеста, 206 ... неувезени и максимално сочувани а не да се заебаваш со Опелов дизел со Бог знае каква историја.

И едно да ти е јасно, после ебе*е нема каење. Остај го тој што ти збори, тој е продавач тоа му е работа. Ладна глава ако сакаш да не се каеш. За пари секаде има кола.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: oepl astra 1.7 DTI
« Одговори #29 на: 01 Февруари 2014, 14:49:56 pm »
Послушај го советот ^^^