Автор Тема: Се продава комплет Мотор од Застава 750,850!  (Прочитано 9025 пати)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 444
Се продава комплет Мотор од Застава 750,850!
« на: 25 Јануари 2014, 22:32:51 pm »
СЕ продава Мотор од Застава 750 или 850.Не се разбирам од овие работи па неможам да видам дали е исправен или не!Моторот стои така 4-5 години !Немам потреба од него,па заради тоа и го продавам.Состојбата е непозната но колку што се сеќавам по кажувања изваден е од школка која беше скапана и е фрлена во отпад,па поради тоа мислам дека е и исправен!Кој се разбира може да дојде да си проба и види.СЕ продава во состјба каков што е.Доколку некој се разбира може да си проба на лице место.Не сум упатен ни со цените,но доколку на некој му врши работа,нека предложи па ќе се договориме.
Доколку е некој заинтересиран ова е мојот број

Телефон 076/569-436

Во прилог праќам и слики доколку на некој му вршат работа

« Последно менување: 25 Јануари 2014, 22:49:22 pm Dimitar »

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
Одг: Се продава комплет Мотор од Застава 750,850!
« Одговори #1 на: 25 Јануари 2014, 22:46:18 pm »

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #2 на: 27 Јануари 2014, 19:59:27 pm »
од кило може?

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 27 Јануари 2014, 20:42:08 pm »
од кило може?
КОлку кила има?Знае ли некој

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #4 на: 27 Јануари 2014, 20:55:32 pm »
мислам 48 кила е комплетен
Имаш 3,7 кила алуминиум тој е 60 денари од кило
и останатото е железо тој е 12 денари од кило
е сега тргни ја пумпата таа е околу 2/3 кила и тргни го алтернаторот/динамото и тоа е околу 2 кила

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #5 на: 27 Јануари 2014, 22:52:14 pm »
Vidi dali ti vrti kaisnicata.Ako vrti ke zemes mnogu poveke od ovoj sto nudi pogore.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6 на: 27 Јануари 2014, 23:35:06 pm »
ако нема сообраќајна тоа му е максимумот, односно до кај 800 денари. со сообраќајна максимум 1800-2000 денари т.е. 30 евра... без оглед дали е 750 или 850... бидејки рече дека моторот е изваден од школка која отишла на отпад, веројатно ја има сообраќајната. ако гарантира дека е исправен со се на него максимум 2500 денари.

мотори од фиќовци има да ги ринеш со лопата... фиќовци салам нема. се некои олупини, спремни за на преса...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 28 Јануари 2014, 00:48:54 am »
ако нема сообраќајна тоа му е максимумот, односно до кај 800 денари. со сообраќајна максимум 1800-2000 денари т.е. 30 евра... без оглед дали е 750 или 850... бидејки рече дека моторот е изваден од школка која отишла на отпад, веројатно ја има сообраќајната. ако гарантира дека е исправен со се на него максимум 2500 денари.

мотори од фиќовци има да ги ринеш со лопата... фиќовци салам нема. се некои олупини, спремни за на преса...
Ne zafrkavaj!Ako ne e zariban,na delovi da go rasturi covek ke mu zeme poveke.Mnogu od delovite kolku sto sum zapoznaen pasuvaat i na yugo!Pokraj toa motori se soglasuvam deka moze lesno da se najdat,no dobri ne veruvam.Neznam ovoj vo kakva sostojba e,no ako nesto od nego pasuva na yugo si vredi motorot.Dokolku se razbira ne e e zariban.Dokolku e verojatno i taa mu e vrednosta.Zatoa i mu rekov da si vidi za kaisnicata.

Na primer iako site vikaat deka delovi za yugo ima vo sekoja trafika,ispadna deka ne e bas taka.Pred 6-7 meseci Koga na dedo mi  mu zariba motorot na yugoto,go odnesovme na majstor i toj uste od start kaza deka delovi original tesko da se najdat dobri.Novi ima no turski ili kineski(neznam kako bese kazal)srpski ili yugoslovenski nemalo veke odamna.

Se resivme da barame po ovie koi rasturaat yugovci.Bevme na 3-4 mesta i po mala proverka site bea vo prilicno losa sostojba.

Na kraj edvaj ispadna sreka i najdovme edno yugo koe imase samo 33000 km.Covekot bil vo stranstvo uste od 90 godina i go kupil yugceto,pa go bese vozel samo koga doagal vo skopje.Prifati covekot da go izvadime motorot!Go plativme 300 evra komplet,no motorot ispadna ekstra.Ke ima vozenje vo nego.Majstorot go sredi dobro.Mu smenivme ulje i uste nekolku raboti
i on veli,deka ovoj doprva ke se razraboti.

Skolkata ja zema eden od majstorite,koja bese veke i na nekolku mesta pokazala zutko :( .

Interesno,no denes vidov fico crveno kaj simona mebel pred pintija.restarvirano crveno epten dobro.Go znae li nekoj.Vaka na prva mnogu ubavo mi se vide
Na kraj se se zavrsi ok.

Zborot mi bese deka veke tesko e so delovi.Stari se mnogu yugovcite,a kamoli ficovcite.Ne veruvam deka veke moze da se najde nesto kako sto nie najdovme,ali pak motorov moze e i nekoj dobar.

Te molam DIme vidi toa sto te prasav,a jas ke se rasprasam,dali nesto bi fatilo od ova na yugo i dokolku da,sto bi fatilo.AKo nesto mi odgovara ke ti go zemam jas za 1500 :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #8 на: 28 Јануари 2014, 01:12:40 am »
кое југо бе друже? 45, 55 или 65?

делови од фиќо мотор пасуваат само на 45...

а и пред неколку месеци да е и нека е 65-ка југо, 300 евра за мотор... баш фино. цело југо во возна состојба, да си го провериш моторот каков е кошта толку.

а инаку се сложувам дека на делови ке му извади поише пари одошто цел да го продава... ама има да се изначека додека да продаде. ене ги во гаража моментално 4-5 мотори од југо дремат, чекаат ред за во отпад да идат, ЦЕЛИ (без пропратни елементи де). ке мора деновиве да се оттарасиме од нив. никој веке не бара делови од југо. можеби карбуратор, анласер или алтернатор... дури и за карбуратор е прашање, зашто повекето ги шибаат само на плин па ни тој више не е битен. тоа глава, брегаста, капаци... ништо од тоа.. картер, клипови, клипњачи радилица... нема шанси. секој еден механичар има барем по 10-тина комада на лагер што му стојат бог знае колку време... инаку моториве се сменети во последниве неколку месеци. нај скапиот го платија за југо 55 цееееели 110 евра... затоа велам, 300 евра за мотор од југо е маање нож у корен...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 28 Јануари 2014, 02:39:44 am »
Za Yugo 45 se raboti.Onak site vikaa taka!Neznam vaka taka,celo yugo imalo za tie pari.Koga dojde problemov so nasevo Yugo,se mislevme dali da kupime drugo celo ili pak da go pravime ova!Iskreno ne gledavme mnogu.Vidovme samo 3 od koi dvete bea po 350 evra so moznost i da namali nesto,ali koli so 300 mani i cela izdrkana prednica.Normalno registracija bese samo mislovna imenka za kolive.Ne prasavme za kolku ke ni gi ostavat,bidejki odma izbegavme :)
3to Yugo bese mnogu posocuvano od drugive,no pri kraj so registracija im mu barase 550 evra.Tuka veke prasavme cisto informativno za cenata.Ni go ostavi za 450 evra.
Taka da veruvam deka dobro i socuvano yugo,koe ne e sklopeno od drugi 4 yuga tesko da se najde za evtini pari.
Iako i jas mislam deka gi  forsiraat cenite epten za yugovcive.Stari se veke 20 i kusur godini.

Znam deka 300 evra e skapo za motor,ama toa vo momentot bese najdobra opcija.kade i da odevme sekoj vikase,jas imam bregasta,drug jas imam klip,ama treba da si go probate itn itn. Na kraj se odlucivme  za toj motor bidejki bese stoen,no mnogu malku vozen!Majstorot zema uste 50 evra.Za ulje i montaza.Za 350 evra yugoto e sega kako novo.
Ednostavno Yugoto e veke odamna staro i tesko da se naceka ubavo.Kaj drugarot pred zgrada stoi edno tempo,dosta ubavo,ama covek ke go vozi 10 tina dena i posle stoi taka.Edno vreme prasuvav dali se prodava i edna baba itrica vikase.Ne ne,da se prodava i nie ke go kupevme :D Posle toa gledam edno vreme covekov si go vozese.Nabrzo posle toa pak isto

Na kratko  kazano ogromni  zafrkancii,so koi i ne veruvav deka ke napravevme nesto.Sepak

Tuku dobro e sto pisa tuka.Se nadevam deka nema da mu smeta na clenot Dimitar.Ke te zamolam da mi pises sto delovi

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #10 на: 28 Јануари 2014, 08:19:30 am »

а инаку се сложувам дека на делови ке му извади поише пари одошто цел да го продава... ама има да се изначека додека да продаде. ене ги во гаража моментално 4-5 мотори од југо дремат, чекаат ред за во отпад да идат, ЦЕЛИ (без пропратни елементи де). ке мора деновиве да се оттарасиме од нив. никој веке не бара делови од југо. можеби карбуратор, анласер или алтернатор... дури и за карбуратор е прашање, зашто повекето ги шибаат само на плин па ни тој више не е битен. тоа глава, брегаста, капаци... ништо од тоа.. картер, клипови, клипњачи радилица... нема шанси. секој еден механичар има барем по 10-тина комада на лагер што му стојат бог знае колку време... инаку моториве се сменети во последниве неколку месеци. нај скапиот го платија за југо 55 цееееели 110 евра... затоа велам, 300 евра за мотор од југо е маање нож у корен...

Онак дај ако имаш мотори за југо 55 да ти купам една добра брегаста комплет со подизачи ?

Иначе 300е за мотор од 45 позлатен да е не вреди толку.
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #11 на: 28 Јануари 2014, 09:57:44 am »
има бе во гаража. ке ти кажам вечер. за цени боро одлучува, не јас. до вечер ке имаш цена за брегаста со се подизачи. мислам дека веројатно ке ти даде цена за комплет глава. никој веке не ги растура така моторите од југо. мада незнам. плус и како ке ја добиеш во бт? по карго? па изводливо е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #12 на: 28 Јануари 2014, 10:10:07 am »
абре какво југо 45 ништо не пасува на тој мотор од овој!
пасува само алтернаторот ама тој го нема
Како може да пасува пример клип, кога кај југото кога кај југото се 65мм а на фичото се 62мм
радилицата на фичо отвара 63 мм а на југо отвара 68мм
Клацкалицата не одговара, главата не одговара ради тоа што што не одговараат каналите за вода и уље
не тропајте глупости ако не знаете
а чим си дал 300 евра за мотор од 45ка нешто не е во ред со тебе
и да комплетен мотор е ако има пумпа за вода, ако има алтернатор, ако има пумпа за гориво, ако има куќиште за филтер на ваздух и нормално ако е исправен, и цената е максимум 40 евра
и malinamamun ја не сум овој горе! убаво си пипува име

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 28 Јануари 2014, 10:22:42 am »
Vidi dali ti vrti kaisnicata.Ako vrti ke zemes mnogu poveke od ovoj sto nudi pogore.
Значи незнам кои се тие каишници?Претпоставувам дека се тие двете од страна како тркала,како запчаник и ова малечково што е.Ги свртев со рака баш сега тие две од страна. И не се вртат ако се тие.Значи луѓе моторов си е стоен 5-6 години.За документи ги има но треба да се побараат.Веројатно се кај вујко ми во ташна.Реално не би се нафатил да ги барам.Знам дека не се исплати до толку.Би го дал повеќе вака!

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #14 на: 28 Јануари 2014, 10:26:11 am »
не треба документи за промена на мотор, моторот се води како потрошен матерјал
иначе ако не се вртат каишниците т.е таа големата е од радилицата значи дека е запечен или како што викаат зарибан