ако нема сообраќајна тоа му е максимумот, односно до кај 800 денари. со сообраќајна максимум 1800-2000 денари т.е. 30 евра... без оглед дали е 750 или 850... бидејки рече дека моторот е изваден од школка која отишла на отпад, веројатно ја има сообраќајната. ако гарантира дека е исправен со се на него максимум 2500 денари.
мотори од фиќовци има да ги ринеш со лопата... фиќовци салам нема. се некои олупини, спремни за на преса...
Ne zafrkavaj!Ako ne e zariban,na delovi da go rasturi covek ke mu zeme poveke.Mnogu od delovite kolku sto sum zapoznaen pasuvaat i na yugo!Pokraj toa motori se soglasuvam deka moze lesno da se najdat,no dobri ne veruvam.Neznam ovoj vo kakva sostojba e,no ako nesto od nego pasuva na yugo si vredi motorot.Dokolku se razbira ne e e zariban.Dokolku e verojatno i taa mu e vrednosta.Zatoa i mu rekov da si vidi za kaisnicata.
Na primer iako site vikaat deka delovi za yugo ima vo sekoja trafika,ispadna deka ne e bas taka.Pred 6-7 meseci Koga na dedo mi mu zariba motorot na yugoto,go odnesovme na majstor i toj uste od start kaza deka delovi original tesko da se najdat dobri.Novi ima no turski ili kineski(neznam kako bese kazal)srpski ili yugoslovenski nemalo veke odamna.
Se resivme da barame po ovie koi rasturaat yugovci.Bevme na 3-4 mesta i po mala proverka site bea vo prilicno losa sostojba.
Na kraj edvaj ispadna sreka i najdovme edno yugo koe imase samo 33000 km.Covekot bil vo stranstvo uste od 90 godina i go kupil yugceto,pa go bese vozel samo koga doagal vo skopje.Prifati covekot da go izvadime motorot!Go plativme 300 evra komplet,no motorot ispadna ekstra.Ke ima vozenje vo nego.Majstorot go sredi dobro.Mu smenivme ulje i uste nekolku raboti
i on veli,deka ovoj doprva ke se razraboti.
Skolkata ja zema eden od majstorite,koja bese veke i na nekolku mesta pokazala zutko
.
Interesno,no denes vidov fico crveno kaj simona mebel pred pintija.restarvirano crveno epten dobro.Go znae li nekoj.Vaka na prva mnogu ubavo mi se vide
Na kraj se se zavrsi ok.
Zborot mi bese deka veke tesko e so delovi.Stari se mnogu yugovcite,a kamoli ficovcite.Ne veruvam deka veke moze da se najde nesto kako sto nie najdovme,ali pak motorov moze e i nekoj dobar.
Te molam DIme vidi toa sto te prasav,a jas ke se rasprasam,dali nesto bi fatilo od ova na yugo i dokolku da,sto bi fatilo.AKo nesto mi odgovara ke ti go zemam jas za 1500