Како што знам ги имаме Hertz и би требало да се најдобри..мислам дек повеќе инфо би можел да ти даде БојанЈ
Инаку има и нови коли по рент а каровиве. Види во МиДа имаат изглеа рент а кар таму, пошто сум видел неколку фиести а мислам и мондео ссо рент а кар мида налепници.
http://skp.airports.com.mk/default.aspx?ItemID=385Ваљда пријателот доаѓа со авион од Словенија, па еве ти на самиот аеродром кои рент а карови ги има (јес да тука ги има толку набројани а колку ни е мал аеродромот, не ми се верува сите да имаат свое киоскче таму) како и да е има броеви, веб страни. Исто на аеродромот сум забележал, на паркингот каде што е секогаш полн уствари се тоа се рент а кар коли. 98% се бели - меѓу нив иам видено поло, голф, пасат, ауди има и слично. Така да секако има нови коли.
Инаку да можеш и ти да си земеш кола нормално, тие не постојат само за туристи. По секоја логика на нештата треба да биде поевтино за нас македонците, ама како што сме ние one of a kind не исклучувам ништо. Инаку кога се рента кола пример ти ја ренташ да речеме кога ти средуваат документи, право на возење имаш само ти, бидејќи ги земале само твоите документи. Инаку да може една кола да ја изренташ ама да се пријавите и двајцата како возачи, не би требало да се плаќа нешто екстра, ама мора да се заведат и негови податоци, односно на сите возачи при рентањето. Бар јас кога рентав во УСА ова ми го кажаа, би требало тоа да е исто.
За цената врска си немам, ама пак по секоја логика, треба да се рангирани по класи. Секоја класа си има различна цена, нормално што поголема, полуксузна кола поскапа е, ама не би требало да е некоја голема голема разлика. ( у УСА кога рентав разликата од класа у класа беше п 2-3-4 долара. Памтам разликата да рентам Матиз или доџ Чарбеш беше некој 3ипол долара).
Ништо конкретно не ти одговорив ама ајде
бар ти дадов линк од сите или скоро сите компании кај нас со нивни веб страни ( не се ни страните нивни) ама таму имаш и онлајн калкулатор па ваљда дава и цени за колите
едит ако е точно, не се нормални според калкулаторот на АВИС да изренташ опел Астра (ваљда од новите е пошто таква слика ми вади) кошта 92 долара за 1 ден - ХЕЛОУУУУ дали сте вие нормални бРе???