Автор Тема: Ja оставате колата во овластен сервис, ама они не знаат дека има камери....  (Прочитано 11993 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
iskreno osven brat mi ne bi sakal nikoj drug da mi ja vizu kolata, ne deka e koj znae shto ama ne sakam, eden so mi ja menjaase sofersajvbnata mi veli daj da pojda po lepak i neznam shto.. ne aj ke te odnesa ja mu rekov i taka bese, porano davav sekomu ama od toa sega auspuhot mi e krpen i treba da menuva drzaci i diktoni za motorot...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Хахахаха.... изгледа си немал работа со нашите судови :) Ќе бараш и ќе добиеш. Абе на крај и крив ќе излезиш :)

Хаха, за оваа работа.. Eден другар пријави некој со камион што скршил шахта кај него во маало. Се влечкаше случајот неколку месеци, по некое време отидоа на суд, и крив испадна другаров.

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
ништо не е ова... се сеќавам у 80/90 -ти години, имав рено 4гтл, ми го удрија задниот браник малку, полицаецот ме натера да останам, 3 возила удрени, јас бев прв и закочив, зад мене кадет, тој запра ама од позади го удри 101 без кочница и го бутна малку и во мене, па јас бев потребен како сведок.. е сега идам у Зоил, ме праќа кај проценител у сервисот на Рено кај Расадник, сега мислим го нема таму, тој пропадна. Идам неколку пати, го нема проценителот, вика остај ја колата. Може и ке ја остаев, ама немам превоз од таму до дома, нема автобус. Последниот пат гледам, дојде чоек со Рено 5, за промена на преден браник. Шефот му побара да остави клуч, требало хаубата да ја отвараат. Не помина ни 5 минути како отиде чоекот, шефот со еден мајстор земаа да му вадат некој регулатор а да му го уградат неисправен од Рено 5-ката на шефот, демек, овој нема веднаш да примети, туку после 20-30км... мислам дека се работеше за вакум регулатор на предпалење. А има слушано и сега, луѓе се жалат остаиле кола во големите сервиси, му го смениле сервото, му стаиле неисправно... искрено, ова се однесува за периодот пред увозот на стари коли, сега има доста отпади ... но и сега се случува да нема нешто од разлог што кај нас има 101 врста коли а мал пазар сме, па на луге со ретки возила им обивале хауби и им демонтирале делови...

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
Најјак моменат ....... ГДЕ СИ КУРВО !!!  :D :D :D :D :D
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Ова СЕ дешава по нашиве сервиси. Не би да зборам јавно, али во официјален сервис на еден прилично популарен бренд кај нас, колите редовно се возат за лични потреби.

Зошто да не се посочат кои сервиси? Имаме доста членови кои ги носат колите во овластен сервис, можеби некој ќе се најди оштетен. Сепак што ни е побитно на форумот, да помагаме еден со друг или да ги криеме другите кои ни прават штета на возилата?   ;)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Хахахаха.... изгледа си немал работа со нашите судови :) Ќе бараш и ќе добиеш. Абе на крај и крив ќе излезиш :)

Хаха, за оваа работа.. Eден другар пријави некој со камион што скршил шахта кај него во маало. Се влечкаше случајот неколку месеци, по некое време отидоа на суд, и крив испадна другаров.
Пред многу години, кај Народна банка, поранешна Југобанка, на ќошот од уличката што оди позади банката имаше една трошна куќа, со sидови од земјена цигла и една дрвена стара порта.Бидеќи му паркирале на влезот имаше напишано на sидот-„Не паркирај, бушам гуми“.
Еден ден се имаше паркирано шлепер пред вратата и на валканата церада, шоферот напишал-„Не буши гуми, рушам куќи“.....

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Кај мене у маало  ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Па Корса ОПЦ е за тоа  е направена

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Остави колата во сервис, уште ако фати викенд се просеташ ваму таму и на крај врати км. до која е оставена.

Во помалите сервиси имам приметено неколку пати остај колата со пун резервар гориво ја земаш на резерва почнува да светка сијаличето за бензин после км.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
Абе овие овластените сервиси се луди тие пред татко ми направија таква глупост што на крај памет нема да ти текне. Оди татко ми да рекламира колата зошто крцкаше шалт таблата  на секое дупче (звукот доаѓаше од вентилацијата) и му оди на тој што ги прима возилата и му вика вака и вака крцка нешо ова шалт таблата... и овој у стилот немогуче го убедува дека ова прв пат на некое рено се случило (а општо познато е дека на меганите тоа им е слабост) па почна да трола како тоа во Франција патиштата биле рамни и сл. И после типот му вика ај да провериме дали е вистина, типот седнува да вози татко ми до него а ја позади и што се дешава излага типот на Првомајска ја гази ко ненормален и здогледува отворена шакта и ја опна колата у шактата со полна брзина да проверел дали крцка ??? ма дај ти се молам каков професионализам е тоа? А татко ми почна да мења бои и после ги тераше да му исправат бандашот... А колата само 3-4 месеци...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Како ме нервираат такви кретени, да проверел дали крцка.
Па ти редатрдиран ли си да доаѓаш во сервис ако нема потреба?
Такви се во аутомобилеСК.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7240
Затоа кога ми кажаат дека во Deluxe Куманово ке треба да го оставам голфот преку ноќ(?) за да ми ја сменат скршената шофершајбна, одлучив да не идам кај нив ...  

Во Новус ја сменија за неколку часа ...

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
Како ме нервираат такви кретени, да проверел дали крцка.
Па ти редатрдиран ли си да доаѓаш во сервис ако нема потреба?
Такви се во аутомобилеСК.
Абе не само тоа иам многу да пишувам за односот купувач - продавач во Рено (зборам за постпродажба) и за тоа како се однесуваат со твојата кола

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 262
мене ми се има случено вака со моторот мој !!! го оставив на сервис имаше некој проблем незнам што и сеа моторов имаше 5200 км некаде поминато кога го однесов а кога го зедов скоро 5300 и тоа другар мој го има гледано кај што го горел низ град а и + тоа човеков после 5/6 месеци ми кажа дека направил сообраќајка !! го манал некого со кола од назад значи колава закочила и овеј заборавил да закочи и се манал ! меѓутоа не му е ништо на моторот а човеков ова ми го кажуваше како нешто небитно е и од тогаш све му мењавам дома !!!

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
ја сум ги видел мајсторчињата од тојота како ги „тестираат“ низ град и на ручек, со шкрипки и се комплет.....