Автор Тема: Nova bugarska prevara. VNIMATELNO!!!  (Прочитано 42784 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7310
Одг: Nova bugarska prevara. VNIMATELNO!!!
« Одговори #90 на: 29 Април 2012, 13:28:44 pm »
Не, прават се за да си ја заштитат компанијата од злоупотреби ...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #91 на: 29 Април 2012, 15:28:25 pm »
Se slagam taka e se pravat finti po najnovo so osiguritelni izmami i toa dosta.
Se bara dupkata vo zakonot

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #92 на: 18 Јуни 2012, 19:13:02 pm »
Vcera eden drugar otide za Bugarija da gledaat nekoja kola za negov rodnina,i nekoj Makedonec bil dosta dobro zae*an za 3000eu,se pazarile so bugarinot kesh na raka i otishe dali vo policija dali vo texnicki neznam,i dokumentot ne bil original neznam sto nedostasuvalo neshto,i fino lepo Bugarinot mu rekol prijatele nishto rabotta neznam sto e problemot,mu gi dava parite i prijatno-sozdravije :D koga si trgnal za nakaj doma veke vo Mk mu teklanlo da gi vide parite dali se tie ima stho da vidi FALSIFIKAT !! se vratil da go bara covekot,prijavil vo policija ama dzabe,mu rekle kaj gledash,znaci bugarskata policija znae shto se pravi,drugarot veli od shto beshe nervozen zilite na glava ke mu ispukaa

Отсутен bobi010

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 448
« Одговори #93 на: 18 Јуни 2012, 19:14:48 pm »
Ова е веке слушната превара како не му текнало да провери во моментот за враќање на фалш пари  ???

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #94 на: 18 Јуни 2012, 19:16:05 pm »
A be treba da se gleda sve. Pogotovo suva para. Namerno pravat taka so dokumentite. A i toj sto gi zel parite falsifikat moze da go jade. Kaj nas ke go strpaat vo zatvor pa dok dokaze ke si skape. Najdobro e koga se kupuva kola da ida 2-3 ca. Za sigurost. Koj ti garantira deka istoto nema da se sluci i vo Slovenija ili Germanija. Pa toa mosenici ima sekade.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #95 на: 18 Јуни 2012, 19:43:14 pm »
Во тие земји по правило не зимаат пари на рака. Се знае. Парите се уплаќаат на трансакциска сметка во банка. Кој купувл во Словенија знае. Не шири повторно дезинформации.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #96 на: 18 Јуни 2012, 19:53:55 pm »
A be ako ti rabotis so banki smetaj deka brakjata i golem del seuste preferiraat suva para.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #97 на: 18 Јуни 2012, 21:50:57 pm »
Во западноевропските земји не иде така. Секој што зел кола од Дунав нагоре, го знае тоа. Затоа прекини со тролање и глупости тропање, срамота е, возрасен си.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #98 на: 18 Јуни 2012, 23:01:15 pm »
Ете ви ги Бугарите.

Бугар ај сега прекини со постовите во стил "Иди во Бугарија најдобро е" . Немој да местиш луѓе, може некој ќе ти поверува.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #99 на: 18 Јуни 2012, 23:37:21 pm »
Неретко има и превари од типот:

Одат татко и син да купат кола во БГ, и гледаат голф 4-ка дизел 2000 година..ОК наоѓаат еден од приватно лице дома паркиран во гаража, со 1цм прашина на него..Го прашуваат бугаринот зошо колава не е возена толку време и фанала прашина:.Бугаринот одговара: Абе голфов го купив на син ми, ама пошо ја возеше многу бргу, за да го казни му го одзел, го ставил во гаража и решил да го продава, а на син му му купил послабо количе во стилот на пунто, итн..ОК македончево поверувало на бугарската приказна, и решил да го купи голфот..Бугаринот го убедувал дека голфот е на оригинални километри, не е удиран, итн..класични бугарски приказни за да ти замачкат очи.Одат со бугаринот ја преведуваат, земаат цолки ,  исе враќаат во МК. Само што се вратиле, решиле да го однесат голфот на дијагностика за да видат што му фали да го поправат..Од дијагностика во СК им кажале:
- голфот има вратено 150.000 километри километража ("реалната" била 140.000)
- голфот бил удиран во предното крило и истото е заменето, иако на прв поглед тешко се забележувало тоа.

Набргу на истиот голф му рокна турбината, и глупавиот македонец плати околу 300 Е мислам за замена на турбината...

Така да , нее верувајте во БУГАРИН и немој некој да купува кола од БГ, бидејки 90% од колите се удирани или составувани од 3 правено една здрава. Останатите 10% самите бугари ги чуваат за нивни блиски пријатели, така да многу ретко Македонче да дојде до нешто поздраво купено во БГ.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #100 на: 19 Јуни 2012, 00:53:39 am »
Да не нема случајно и Македонци преваранти ???

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #101 на: 19 Јуни 2012, 00:56:30 am »
deanMKD  кога сме кај турбината што ја земал мачка во вреќа, не се знае колку ќе трае.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #102 на: 19 Јуни 2012, 01:02:06 am »
deanMKD  кога сме кај турбината што ја земал мачка во вреќа, не се знае колку ќе трае.

Тоа да...Сигурно е земал половна, пошо нова е поскапа...А го лажеше народот дека е на реални километри ова она, не била удирана и др..Кога ја одднесе во сервис, имаше што да види, купил невиден крш....Голф 4-ка е една од најсомнителните коли за купување , кој што сака нека рече...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #103 на: 19 Јуни 2012, 01:07:04 am »
Секое половно возило е сомнително, најголем дел има причина за продажба.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #104 на: 19 Јуни 2012, 01:09:15 am »
Секое половно возило е сомнително, најголем дел има причина за продажба.

Да, тоа е точно, НО битно е да се знае вистинската причина за продавањето на истото..а не некој бугарин да те лаже ова му е на колата, она му е..