Автор Тема: Вонземјани ќе ја нападнат Земјата во ноември  (Прочитано 72969 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Вонземјани ќе ја нападнат Земјата во ноември
« Одговори #120 на: 10 Август 2011, 14:49:29 pm »
фаланга брат што си по професионалност..? малце ко многу ми знаеш од сешто..+1 за тебе..
Јас сум брат и економист и информатички инженер по струка. Ама со астрономија и астро-физика се занимавам аматерски веќе 12 години. Така да на оваа тема што сум кажал кажано е.

Стратро, ама бе со тие видеа веќе. Чоек, нема докази за вонземски живот сеуште а камо ли за интелегентен живот. А снимање и продавање филмови е добар повод за да се прават такви филмчиња какви што праќаш ти. Широката маса сака научна фантастика доближена блиску до нивната планета, затоа и се толку популарни. Гледај си ги ама не паѓај во несвест...
A od kade znaeme dali ima ili nema dokazi?

Ја не верувам дека организам кој поседува интелегенција и ресурси способен да дојде до нашава вукојебина ќе не нападне. 
Naprotiv!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #121 на: 10 Август 2011, 14:57:28 pm »
  Па зашто не се ангажираш да донесеш и во Македонија. И така нема планетариум, можеш да направиш и да млатиш пара ко касап месо.
Мислиш да одам на месечината и да донесам од таму? Според конвенција на Обединети нации, камења донесени од Марс и месечината не се комерцијална стока и трговија со истите е најстрого доверливо. Секое парченце се означува со идентификациски број и се попишува мислам дека еднаш месечно. Процедурата да добиеш примерок е огромна, се чека со месеци и пред тоа мораш детален научен план да приложиш па одредена комисија да ти одобри.... ако ти одобри.

мислиш не сум пробал? Сакав да обезбедам парче за во Природно-научен музеј ама безуспешно.

Ова не важи за метеоритите. кој си го најде негово си е :)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #122 на: 10 Август 2011, 14:59:07 pm »
A od kade znaeme dali ima ili nema dokazi?
Знаеме, зошто сите програми кои се занимаваат со таа проблематика се цивилни, што значи дека нема кој да забрани ширење на податоци. Остај тоа Розвел, чувале па криеле лешеви од вонземјани... Популистичка финта е тоа на американските медиуми.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #123 на: 10 Август 2011, 15:35:43 pm »
Narodot nikogas ne znael nisto.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #124 на: 10 Август 2011, 16:00:09 pm »
Ке ви го пресечам кабелот од Кабловската, не чини филмови да гледате...

Вонземјани и 300 бабини деветини ...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #125 на: 10 Август 2011, 16:04:59 pm »

Така е што убаво беше порано со антените , само македонска сител и а1 ако му текне и телма ќе ја фати ама тогаш не верувавме во вонземјани , од кога ни ставија кабловски сателитски почнавме да веруваме во марсовци на дискавери рекле со тањир ќе дошле голем , на друга во ќумбе ќе летале што ти знам а ние си веруваме ;D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #126 на: 10 Август 2011, 16:06:00 pm »
Narodot nikogas ne znael nisto.
Народот веројатно не, ама научната јавност ДА

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #127 на: 10 Август 2011, 16:09:38 pm »
Falanga, na Milenko show na vremeto uveliko se zborese za zvezdata Nabiru i se digna golema fama na internet za toa.
Sto veli naucnata javnost za toa?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #128 на: 10 Август 2011, 16:15:30 pm »

Така е што убаво беше порано со антените , само македонска сител и а1 ако му текне и телма ќе ја фати ама тогаш не верувавме во вонземјани , од кога ни ставија кабловски сателитски почнавме да веруваме во марсовци на дискавери рекле со тањир ќе дошле голем , на друга во ќумбе ќе летале што ти знам а ние си веруваме ;D

Да де... све е тоа направено од народот, било што да се десило... на марс има живот викаат, а за да отидат на марс се серат, и се облакаат во не знам какви скафандери...

Ако има живот идете голи... е не ке пуштаат колички и тенкчиња за да врат по теренот и да снимаат

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #129 на: 10 Август 2011, 16:15:57 pm »
Falanga, na Milenko show na vremeto uveliko se zborese za zvezdata Nabiru i se digna golema fama na internet za toa.
Држев две предавања на оваа тема на Електро факултет и се понудив да бидам гостин кај Миленко ама немаше муда да ме прими:

http://astronomija.com.mk/vest.asp?id=1431

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #130 на: 10 Август 2011, 16:17:49 pm »

Да де... све е тоа направено од народот, било што да се десило... на марс има живот викаат, а за да отидат на марс се серат, и се облакаат во не знам какви скафандери...

Ако има живот идете голи... е не ке пуштаат колички и тенкчиња за да врат по теренот и да снимаат
Ајде ако има живот нека извади тоа кацигата , ајде тој што докажува нека иде таму и нека се слика без кацига па да му веруваме , а не како што викаш со тенкче се повозеле таму и има живот , абе ајде нека не не лажат само .

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #131 на: 10 Август 2011, 16:32:37 pm »
На Марс нема ДОКАЗИ дека има живот. Али во теорија може и да има...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #132 на: 10 Август 2011, 16:50:01 pm »
Ништо нек се слика, без кацика и ке има живот...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #133 на: 10 Август 2011, 17:20:45 pm »
Држев две предавања на оваа тема на Електро факултет и се понудив да бидам гостин кај Миленко ама немаше муда да ме прими:

Не си партиски подобен изгледа?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #134 на: 10 Август 2011, 17:23:58 pm »

Не си партиски подобен изгледа?

Falanga = Aleksandar Makedonski баш би требало да биде подобен, не му одговарале теориите, Миленко ти е Limited Edition ;D ;D ;D