Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 893129 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #45 на: 26 Февруари 2011, 12:00:33 pm »
Јас дома и маам најубаво перење ;D
да не отварам друга тема оваде ке прашам! да не знае каде се продаваат WAP мапини за перење коли? мене ми треба мала немора да има топла вода и глупости  затоа што нема убава перална во кичево што пере саглам све оставаат кал на колата  >:( >:( затоа сакам да купам вап и сам да си ја перам ;D

Da ti kazam, nesto iskreno... komshijava do mene ima kupeno malo amatersko wapce... ali nekoja germanska marka kupeno im e direkno od germanija, a podnocna i tuka taa firma ima prestavnistvo vo skopje... ke go prasam pa ke ti kazam... a iskreno go koristi od 1996 godina, i duri sea... ke mu menja nekoj gumici... a so nego nema, sto nema pereno... koli, kombinja, chamci, prikolici... sve za svoj potrebi...  i racunaj... lugevo do mene imaat pomegu 5-10 koli... i redovno gi perat... taka da sigurno go imaat izmaltretirano... asalno... i tolku dolgo da izdrzi
« Последно менување: 26 Февруари 2011, 12:02:50 pm RikiRulz »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #46 на: 26 Февруари 2011, 12:02:07 pm »
Во Велес апсолутно нема добар сервис за перење коли. Обично кога ќе се отвори перална нова перат супер и после тоа кога ќе соберат муштерии / тапа.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #47 на: 26 Февруари 2011, 12:03:47 pm »
a ovie peralnive karshi katolicka crkva... na ivo lova ribar? dali nekoj perel tamo ???

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #48 на: 26 Февруари 2011, 12:06:35 pm »
Ај прашај и дај ми емаил од фирмата ил ипретставништвото  :)
ако кај нив траело 15 години кај мене ке трае цел живот :) 2 коли имам едната  никогаш не е влезена во перална  ;D ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #49 на: 26 Февруари 2011, 12:10:04 pm »
sea eve mu zvonam na mob, za sekunda ke ti kazam ... sve...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #50 на: 26 Февруари 2011, 12:21:32 pm »
Vaka znaci bilo einhell wapceto i bilo kao vo nekoja hobi klasa... bidejki se mali i amaterski, okolu 100 bara imalo pritosok... e sea prestavnicki glaven za einhell se mega kumanovo, no momentalno nemaat im se potroseni... (se znae sto e dobro se prodava) a vo skopje kaj bugarska ambasada imalo prodavnica isto, na mega kumanovo... pa ke vidiam, ako nesto doznaam ke ti kazam... inace drugarov... mi vika... ke kupam gumici orginal po naracka direkno od einhell i ke kupam use edno isto wapce isto hobi klasa, samo po nov model :)

a na google, baraj go einhell i ke najdes i katalozi... sve ima

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #51 на: 26 Февруари 2011, 12:33:07 pm »
енхел или еншел некои го викаат е добра марка а и многу евтина ;) разликата на цена преформанси е многу добро добриваш 100 бари притисок за некои 70-100 евра  ;) а вап нелкој на макита или бош со 100бар ке биде на 500еур  :o а истиот квалитет го имаат  ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #52 на: 26 Февруари 2011, 12:34:51 pm »
И фала што се јави ;) ако се сретнеш со пријателот и цена пиши колку го зел маде сега треба да се поевтини него во тоа време  ;D
еве го вапот http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/industrie-hochdruckreiniger-einhell-ht-100-8/9555144

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #53 на: 26 Февруари 2011, 14:05:58 pm »
Komshija mi e, ke go prasham... ama znaj on go ima kupeno 1996 godina vo marki... pa taka da togas moze i kako modeli izlegle ovie malive hobi wapovi... pa taka da.... sigurno bili mnogu po skapi...

a ovoj na slikava, sto e ... mi izgleda kako po star model... negoviot kako da e ponovo modelce... ali da go sklopi negoviot model, ke go slikam i ke ti go pokazam, ili ke vidam da go najdam modelot negov za da go vidis na net...

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #54 на: 26 Февруари 2011, 15:01:31 pm »
Dobro da ne zabeguvame veke pisimi PM ;)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #55 на: 02 Март 2011, 22:17:40 pm »
ej edno ke vi kazam od iskustvo ako kolata ima ozvucenje ostajte gi neka si rokaat muzice (nejkam da navredam nekoj ama pretezno romite preovladuvaat vo taa rabota) i kolata ima da sija vo koja bilo peralna

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #56 на: 03 Март 2011, 00:52:47 am »
ej edno ke vi kazam od iskustvo ako kolata ima ozvucenje ostajte gi neka si rokaat muzice (nejkam da navredam nekoj ama pretezno romite preovladuvaat vo taa rabota) i kolata ima da sija vo koja bilo peralna

hahaahaha taka samo so pesna :) :) :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #57 на: 03 Март 2011, 10:07:59 am »
Ова вапчево е интересна работа. Бидејќи никогаш не сум задоволен од тоа како перат кај нас возила, (обично тече вода од секаде кога ќе си ја земеш едино ако не е 40 степени надвор па да ти се исушу целата исфлекосана) не е лошо да си земам едно.

Отсутен Jove

• Сениор
« Одговори #58 на: 03 Март 2011, 10:42:26 am »
Јас у лето зеам сигурно  ::) ;D

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
« Одговори #59 на: 26 Март 2011, 19:00:11 pm »
Дечки едно прашање.
Дали има перална во Скопје каде може да се испере долниот дел од колата. Нешто како на канал или на дигалка па одоздола добро да се испере.
Добро би било да се симне солта после зимава.