Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 894068 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3660 на: 29 Мај 2021, 16:11:09 pm »
Хмм, сега се сетив дека при последното перење приметив нешто слично но на шофершајбната, тоа е остаток од восокот.
Нели као имаат фан кој не може скроз да ја исуши колата за потоа да поминеш низ тие ламелите за финално сушење. Таму ми се направи таа флека на шофершајбната, ништо чудно да имало и на каросерија, но не сум разгледал толку детално :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #3661 на: 29 Мај 2021, 17:38:05 pm »
Бидејки сум дел од Градска перална а претходно сум бил и во рачно перење не значи дека ќе го правдам величам ниту пак ќе тврдам дека машинсково е најдобро перење.
Значи идеално комерцијални перење кое не би оставило никакви траги по возилото едноставно не постои.
Секое перење кое има контакт со четка суњгер крпа и било што друго е невозможно да не остави некакви траги.
Најодговорно тврдам дека и во домашни услови да ги переме со сите нишани пак при бришење или шампонирање ќе оставиме некаква трага.10тина години се замарам со оваа тематика и сите методи ми се пробани верувајте.
Најголем проблем ни е што живееме во ептен гнасно општество и возилата екстремно ни се прљаат па за да ги испереме мора да користиме еден куп абразивни хемии четки сунѓери и останати глупости.
Во врска со Градска,значи се трудиме да понудиме најбрзо и најдобро перење за најкратко време,а не најдобро и најбезбедно перење на светот.
Тврдам дека користиме хемија наменета за автомобили од програмата на Мафра и Лабокозметика,добро ви е познато дека голем дел од нашиве перални користат екстремно абразивна хемија што не е наменета за автомобили.
Покрај тоа што гледаме да се испрани се трудиме и да се колку може за тоа време да се заштитени со користење на брзи восоци и шампони со голема количина на восок кој се исто така многу битни за добра лубрикација на четките како штетата би била помала.
Е сега тие восоци знаат не добро да се отперат за толку кратко време особено летно време и да остават флеки по каросеријата како во горе наведениот случај.
Се работи на случајот и за кратко време ќе се инсталираат нови четки за финално сушење од друг тип на крај од пералната.Се надеваме дека со тие резултатот ќе биде уште подобар.

Се потрудив колку можам најобјективно да ја објаснам целава приказна.Секоја критика и пофалба е добродојдена се разбира.
Како и да е секој сам си одлучува каде и како ќе си го пере своето возило,за среќа па имаме еден куп перални во градов наш убав а богами и у државичево.

Уште еднаш ќе повторам Градска Перална не е најдобра перална,туку нуди безбедно,едноставно и брзо перење.

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #3662 на: 29 Мај 2021, 17:45:33 pm »
Pa najdobra e od toj tip na perenje vo momentov. Do sega barem 20 pati sum ja perel kolata i nemalo utka.

Na kraj na denot posle cetki si zastanuvam da dobrisham kaj ostanalo vodicka nekoja za da ne ostanat fleki.

Tolku. Edino fali kaj usisivacite cesmicka da ima za da si prebrisam vnatre.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #3663 на: 29 Мај 2021, 17:54:56 pm »
Има поставено чешма донесено е вода ама не е во функција поради несовесни луѓе кој ќе ја оставаат цело време пуштена,ќе се бањаат и ќе си ги перат колите со шише.
А за жал усисивачите не ни се блиску до пералната како би можеле да ги контролираме тие глупости.
Затоа кој сака може да застане покрај пералната да му испереме крпа или да го услужиме со наши крпи.

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #3664 на: 29 Мај 2021, 19:21:06 pm »
Значи убаво претпоставив дека е остаток од восокот, впрочем што друго би можело да биде :)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #3665 на: 29 Мај 2021, 20:17:54 pm »
ostatok od vosok e ostatok od vosok, a grebanica e grebanica. Sepak posle edno perenje kaj vas so ogled na mojata ocd bolest vo vrska so grebanici ne bi dosol povtorno so moja kola. So sluzbena da vo 100% od slucaite.
Vo sekoj slucaj dokolku na nekoj ne mu e problem siten swirl ili kako kaj mene 3 grebanici, a na min 90% toa ne im e problem, peralnata e top i cisti poveke od odlicno za 5 min maks.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #3666 на: 29 Мај 2021, 22:01:15 pm »
@JezuzNoChill sledniot pat probaj ja novata peralna na ilindenska kaj Makpetrol 😉 -SUPERNOVA _EXPRESS_CARWASH

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
« Одговори #3667 на: 30 Мај 2021, 00:27:14 am »
@Bu$aV MeGaNe

Не ми беше постот за критика повеќе како информативен експеримент да видам дали е можно да нема swirls, а и тие што ги сликав 99% од луѓето нема ни да ги приметат ниту да се замараат. Реално бојата е ептен исчистена добро и излезени се сите waterspots што беа што јас ептен се мачам да ги исчистам. Знаев отприлика што ќе се случи на бојата од четките ама не ми беше толку важно дека сеедно ќе ја шмирглам цела кола заради други дефекти што си ги има.

Иначе овие слики се направени после перење во старата перална што ви беше на Скупи.

https://imgur.com/a/TK3zOgi

@dame

Нема да е фер сега да ја носам таму нема да знаеме кои swirls чии се. Прати некоја од твоите полирани да пробаме   :-X

@Mikius

Ионака ќе врне деновиве па во среда ќе ја исперам јас па ќе видиме дали се од восок.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #3668 на: 30 Мај 2021, 08:34:34 am »
Што се деси со Гала Ваш? Ја расипаа калимерата со ОКТА? Знае некој?

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #3669 на: 30 Мај 2021, 08:53:58 am »
@JezuzNoChill dojdi ke ja ispolirame tvojata 😂

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
« Одговори #3670 на: 30 Мај 2021, 09:12:46 am »
Перална надвор од Скопје со восок на мокро 😁

Sent from Poco X3 NFC using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #3671 на: 30 Мај 2021, 09:52:21 am »
Резултати од Автоматската Градска Перална на Партизанска кај Макпетрол. Да не планирав да ја шмирглам ќе бев поразочаран ама реално ова и очекував.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Највпечатливо ми е на последната слика каде убаво се гледа на гепекот, односно такво имав на неколку места од шофершајбната кои ги неутрализирав со прскање и брисачи, значи остаток од восок.

На претходните слики повеќе личи на гребаници :)
Мислам дека убаво ќе беше да се обележат местата на кои треба да се гледа :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #3672 на: 30 Мај 2021, 10:01:36 am »
Пола МК ги испорлира само моиве фарчиња останаа  :'(  :'(

П.С. Мора кај тебе да биде... Не друго гледам многу “детајлери“ се испојавија низ градов и по ФБ.
« Последно менување: 30 Мај 2021, 11:37:24 am nikola_bb »

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #3673 на: 30 Мај 2021, 15:14:33 pm »
@nikola_bb ti si na posebna vip lista 😂

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
« Одговори #3674 на: 30 Мај 2021, 15:26:44 pm »

После полирање мојата само во домашни услови перење како @Roci