Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 896546 пати)

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3510 на: 07 Февруари 2021, 10:56:38 am »
Пералната во City Mall станала за никаде.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #3511 на: 07 Февруари 2021, 23:04:50 pm »
Potpolno istoto iskustvo so istiot program 2+2 na istata peralna. I taka e edno 2 godini.
Toa kolku da se podzamie kolata da ne e epten zanigde, daleku od perenje kola.
Edino go pojacale pritisokot na vodata ama dzabe.
Kolata e sekogas poluizmiena.

Да се надополнам на муабетов. Во Прилеп има отворено една перална од Гала (да, знам, зачудувачки) и ги користам истите програми 2+2 колку да ја подзамијам. Точно е дека притисокот е појачан, а дополнително видов дека програмата Топла вода + шампон го нанесува шампонот на рати.

Пример ако тргнам од страна:
- крилото и тркалото имаат шампон
- предната врата нема шампон
- задната врата има
- задно крило/полумесец нема

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3512 на: 08 Февруари 2021, 00:23:55 am »
Пералната во City Mall станала за никаде.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Прав си.

Порано беа барем лоши.
Сега се ужас. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #3513 на: 13 Февруари 2021, 16:04:40 pm »

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #3514 на: 13 Февруари 2021, 16:28:02 pm »
Ok de normalno e so sto i da ja peres ke napravis swirl marks i odredeni grebanici 😁

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #3515 на: 13 Февруари 2021, 16:57:58 pm »
А шофершајбната?
Гарант не ги пушта брисачите да не ја изгребе, а можеби и ги извадил да не дојде во искушение да ги пушти ;D

Мислам, стварно овие детајлериве предизвикаа нова фобија, параноја.
Па дури и некој нормално што ја одржува колата чиста го сместија во просечност.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #3516 на: 13 Февруари 2021, 17:33:04 pm »
@Roci tolku mn steta od 1 perenje voopsto ne e normalno.

@Mikius  Tvoja kola tvoi pravila. Ti ako sakas so smirgla peri ja kolata, od mene imas 100% podrshka za toa. Ako ne se zamaras i ne ti smeta togas top.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580
« Одговори #3517 на: 13 Февруари 2021, 18:02:16 pm »
Сега уште едно вакво видео ама после перење со нивниот two bucket wash method да видиме реално кое перење е полошо :)

Иначе конкретната перална на видеото нема никакво пред перење со висок притисок и тоа е голем минус, многу е важно тврда нечистотија да се помиме со вап и хемија па после тоа иди на четки. Овдека имаме само шампон и директ на четки.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #3518 на: 13 Февруари 2021, 18:12:52 pm »
@Roci tolku mn steta od 1 perenje voopsto ne e normalno.

@Mikius  Tvoja kola tvoi pravila. Ti ako sakas so smirgla peri ja kolata, od mene imas 100% podrshka za toa. Ako ne se zamaras i ne ti smeta togas top.
Види сега, да не одиме одма во крајност со шмирглите :)

Убаво што постојат детајлери да ти подмладат кола еднаш у година или три, тоа им е работа.

Ама нека не ми всадуваат бубачки у глава :)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #3519 на: 13 Февруари 2021, 18:18:36 pm »
@Mikius glavnava poenta na videovo e da ti kazat da pripazis kaj peres i kako. Nikoj ne te tera da stavas keramiki, da poliras i tn. Samo ti vikaat pazi zosto so edno loso perenje mozes mn raboti da zeznesh. I ne samo na avtomatska, na bilo koja peralna, pa i doma ako ne pazish.

@vlatko.klp jas so godini peram so two bucket sistem, so obicno crevo nemam vap, pa nemam ni 10% grebanici kolku ova na edno perenje 😁

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580
« Одговори #3520 на: 13 Февруари 2021, 18:33:20 pm »
Нека направат тесто во нормална автоматска перална како шо треба со вап поминување и хемија.

Многу добро ги знам овие перални ги има кај мене и се познати по тоа што колата ти е испрана за помалце од 90 секунди од влегување во тунелот до искачање. Значи да претпоставиме ти си дошол со апла прљава кола полна со кал, и батката само поминува со вап буквално 5 секунди и става од тоа ќесичето на заден брисач и шибај. Целиот бизнис модел и маркетинг им се сведува на експрес перење за брзо време. Истата фирма е низ цел свет ти само отвараш франшиза и тоа е тоа.  Еднаш бев со голфот и никогаш повеќе, најскапа програма земав и едноставно не пере како шо треба и колата не беше чиста и сува туку половично испрана. Уствари што очекуваш за 90 секунди.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3521 на: 15 Февруари 2021, 07:56:38 am »
Денешно време во ред е да имаш крпа од 1000ден за колата и од 150ден за тебе.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #3522 на: 15 Февруари 2021, 08:44:49 am »
Цените за детајлинг производи се препрепревисоки. Ајде хемијата до некаде разбирам, вложено е труд, знаење итн, ама за кофи, четки, крпи цени над 1000+ денари е тежок претеризам.
Инаку добра мф крпа многу значи

Отсутен MNikolovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #3523 на: 15 Февруари 2021, 12:25:57 pm »
Цените за детајлинг производи се препрепревисоки. Ајде хемијата до некаде разбирам, вложено е труд, знаење итн, ама за кофи, четки, крпи цени над 1000+ денари е тежок претеризам.
Инаку добра мф крпа многу значи

Ја си земав обични четки за фарбање со меки влакна, 20ка четка за 35-40 денари  8)
Кофи од поликолори, маслинки и слично, 50-100 денари кофа  ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #3524 на: 15 Февруари 2021, 13:06:04 pm »
Јас четки од али/ибеј. Крпата ми е од тука, слично пари ми доаѓаше, а кофи убави има во рамстор/тинекс/веро сигурно и на пазар :D Киклоп или нешто така се вика фирмата, по 120-150 денари, убава кофа, квалитетна по 10-12 литри. И четките за фарбање се топ ако се со такво меко влакно ама јас кога купував за моја потреба повеќе ми одговараа тие од али/ибеј.
За крпите зошто ги имам преку 12 може да се запримети која е поефтина која не, одма се гледа разлика. Ама сепак останувам на мислењето дека 1000+ денари за крпа е тежок претеризам.