Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 896697 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3450 на: 01 Февруари 2021, 20:33:56 pm »
@Kikac Морски има уште една перална со дигалка на главниот булевар кон Драчево / Пинтија. За минутка ќе пуштам локација. Цената е 700 или 800 ден за мотор и подвозје.

Ако сакаш да переш и мотор задолжително нагласи им да ги покријат со кеси главните електрични компоненти, бидејќи не го прават тоа.
Не работи веќе 2 месеци

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #3451 на: 01 Февруари 2021, 20:36:19 pm »
Жалам, нека си стои тогаш коментарот како позитивно искуство. Фала на инфо.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #3452 на: 01 Февруари 2021, 20:36:52 pm »
@Kikac Морски има уште една перална со дигалка на главниот булевар кон Драчево / Пинтија. За минутка ќе пуштам локација. Цената е 700 или 800 ден за мотор и подвозје.

Ако сакаш да переш и мотор задолжително нагласи им да ги покријат со кеси главните електрични компоненти, бидејќи не го прават тоа.
Не не, само подвозје, сакам да исперам подвозјето ради сол по патиштава што имаше, а башка сакам убаво да видам дали има нешто за санација пошто ќе ја спремам за фарбање, би ја однел кај Бушав ама лајсна горе на кровот и десниот ретровизор ми се подсјебсни па да не дозаебам

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #3453 на: 01 Февруари 2021, 20:47:07 pm »
Претпоставувам дека @dame не го работи тоа така?

Ај провери го ова, иако мигрена добив од цената: http://premiummotors.mk/codeframe/view/page/blog?post=7

И ова исто така, мислам дека е во Скопје, како што проверив на Инстаграм: https://www.facebook.com/108112191056112/posts/172435554623775/

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #3454 на: 01 Февруари 2021, 21:08:20 pm »
Имате перење подвозје во градска перална.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #3455 на: 01 Февруари 2021, 21:09:49 pm »
Може појаснување што е/каде е градска перална? Прво ме асоцира тоа во Макпетрол, Карпош после Јуфка 2.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #3456 на: 01 Февруари 2021, 21:14:24 pm »
Ne nazalost nemam uslovi za toa da proverite vo morski

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #3457 на: 01 Февруари 2021, 21:25:55 pm »
Имате перење подвозје во градска перална.

Знам, ама имам заебана лајсна на кров и подскршен ретровизор, не би да давам 100€ за ретровизор(пошто е со моторчиња за склопување и греење), така да Градска кај Бушав одпаѓа од игра

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #3458 на: 01 Февруари 2021, 22:13:00 pm »
Може појаснување што е/каде е градска перална? Прво ме асоцира тоа во Макпетрол, Карпош после Јуфка 2.
Макпетрол на партизанска кај румунска болница. Двајца форумџии се одговорни, така да никогаш до сега не fail-нале.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #3459 на: 02 Февруари 2021, 10:47:58 am »
Мене ми е страв да носам кола кај што има четки. Два пати во животот имам одено во такви автоматски перални, два пати ми имаа заебано браници со гребаници.

Многу оддамна беше ова, ама некако фобија имам. Можеби новиве перални не се такви, не знам.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #3460 на: 02 Февруари 2021, 11:06:29 am »
Jas od koa bidna korona samo na takvi odam. Ili Gradska peralna kaj shto nemash utka iki Granit na kraj na ilindenska

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #3461 на: 02 Февруари 2021, 11:11:48 am »
Дај не паѓајте у транс за ситни грепки :)

Не е исклучено од автоматските но и другите перални не се помалку нежни.
Од друга страна многу често гребаницата е од претходно (гранче, пешаче, точаче...) и не се гледа под нечистотијата.
Веќе неколку години (пролет до есен) ги перам дома колите и речиси секој пат ме "изненадува" понекоја нова плитка "гребаница/линииче" :)
Башка што само после перење се врши малку подетална "инспекција" на каросеријата.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #3462 на: 02 Февруари 2021, 11:19:15 am »
Макпетрол на партизанска кај румунска болница. Двајца форумџии се одговорни, така да никогаш до сега не fail-нале.

Фала ти, така и претпоставував. Поздрав до форумџиите ако се пронајдат, ќе ги посетам пролетва :)

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6581
« Одговори #3463 на: 02 Февруари 2021, 11:24:05 am »
Автоматската кај макпетрол нема четки туку како гумени сунѓери во форма на четка. Одлично чистат таквите перални зошто константно површината е влажна насекаде кога работат "четките" и се спречува директен контакт на сува површина.

Додека, кај рачно перење освен што ќе ти ја испогребе со класична четка или сунѓер сеедно, најлошиот момент е сушењето кога зимаат со крпи трљај трљај. Таа крпа и да ја менуваат на секоја кола со нова (а не е така) сепак е невозможно со перење колку сака нека е професионално да се извади целата ситна прашина што е залепена на бојата. Реалноста е дека ќе ти се погоди некоја легенда со микрофибер усмрдена полна со ситни камчиња и прљавштината на самата површина која е секогаш контаминирана и после добиваш гребнатинки кои само после неколку перења има видни свирл маркс. Дури и со керамичка заштита, кога колата се суши на рачни перални по принцип трљај со скапана крпа, пребришување на полусува површина, прашање на време е кога заштитата ќе ја снема и повторно гребаници.

Кај автоматските се суши колата како што треба на воздух и нема никаков контакт, најдобра работа. Но, треба да се иде во саглам автоматски перални има секакви.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #3464 на: 02 Февруари 2021, 11:25:19 am »
Nemav uslovi doma (ladno i tn) pa otidov do Gradska peralna pred 2-3 nedeli otprilika. Iskustvoto e sledno:

Plus - Za 5 minuti kolata se ispra prilicno dobro. Programata bese 300 denari opfakjase i mienje na podvozje. I ne mozam nekoj minus da najdam vo toj pogled.

Minus - Na leva strana si dobiv 3 grebanici edna pod druga vo cik cak shema okolu 5 cm dolgi, kako sto se krpite. 1 grebanica e dlaboka, edna sredna, edna e minimalna vo dlabocina.

Taka da koj se zamara mnogu so takvi raboti, na primer jas :) da e spremen na grebnatinki. Ako ne se zamarate ili pak ate sluzbena kola, togas gradska peralna e vo top izbor.