Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 992380 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #1785 на: 29 Март 2014, 20:21:41 pm »
Најдов кај нас ваму Maxi Plus 130 Бара, 1500 wat...  за 3990 денари.. 

Некој да ми каже дали го бива вапов ?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #1786 на: 30 Март 2014, 11:07:19 am »
Go biva be, te-en ima bas isto takvo, samo sto vo Veles pred nekoe vreme bese na akcija 3500 denari, bas ke proveram i ke ti kazam, inaci eve ti i video od toa na te-en da vidis kako pere:
https://www.youtube.com/watch?v=dDqUMq_9j1w  ;D ;D ;D ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #1787 на: 11 Април 2014, 20:07:46 pm »
Како да се спасиме од холограмите ?? После само две перења дома со сунѓер и со ептен пазење пак се вратија... изгледа само вап и ништо друго да не гибни на бојата е спасот.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1788 на: 11 Април 2014, 20:37:08 pm »
Spas ima ( delumno na nekolku nacini ):
1-Ti i prethodno si gi imal hologramite, ne si gi odstranil skroz samo so racno poliranje, bidejki toa e nevozmnozno tuku samo si gi prikril do prvite nekolku perenja;
2-Hologrami moze da se odstranat so masinsko profesionalno poliranje, NE so racno poliranje;
3-Otkako ke se ispocituva procedurata pod reden broj 2, togas veke mozeme da razmisluvame kako da ne se vratat hologramite po samo nekolku perenja;
4-Znaci najosnovno e perenje na vozlioto NE so sunger ( osven za bandazite i za dolniot del kako pragcinja i slicno ), tuku so mikrofiber rakavica, gi ima vo euro-still, a veruvam i na sekoja benziska:
http://euro-stil.com.mk/proizvodi/elenski-krpi-sungeri/mikrofiber-sunger.html
http://euro-stil.com.mk/produkt
http://euro-stil.com.mk/proizvodi/elenski-krpi-sungeri/rakavica-za-mienje-2vo1.html
( gi ima i so poevtini ceni )
5-Pri perenjeto mora da se koristi metodot: TWO BUCKET METHOD:
http://www.youtube.com/watch?v=SF6jRpqhnlw
6-Kolata konstantno mora da bide vosocirano so nekoj vid pokvaliteten vosok;
Tha's it ;D ;D ;D ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #1789 на: 11 Април 2014, 20:50:38 pm »
На новата фарба немаше холограми, по 2 перења се појавија. А за ракавица потаму се оддадов од пари за шампони, полири восоци и сл.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1790 на: 11 Април 2014, 20:52:23 pm »
Mene mi kazuvas za pari za polir pasti xaxaxa :D :D :D :D
Abe rakavica kazuvase te-en nekoja od euro-tools imalo za 70MKD, ne e skapa taa ;D ;D ;D

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: Re: Перални низ Скопје?
« Одговори #1791 на: 12 Април 2014, 08:52:32 am »
Холограмите ти се од сунѓерот, најверојатно има ситни камчиња низ него и гребат. Обавезно земи ракавица има и во Џамбо за 70ден. (ко ќе си при пари ќе земеш поквалитетна).
Ја колата ја перам во една перална во расадник (карши Гет кафе) и таму прво ја поминуваат со активна пена, ја плакнат и после тоа со мој шампон и ракавица ја поминувам уште еднаш па ја плакнат со вап, прскам малце течен восок на Мегс и ја бришам колата.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1792 на: 12 Април 2014, 10:20:02 am »
На новата фарба немаше холограми, по 2 перења се појавија. А за ракавица потаму се оддадов од пари за шампони, полири восоци и сл.

Мислам дека томе ја имаше земено.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1793 на: 12 Април 2014, 10:25:58 am »
Сакаше да ја имаше земено, ама ја немаше зашто кошташе 2500 факинг денари и немаше на лагер требаше да чекам 2 месеци.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1794 на: 12 Април 2014, 17:10:13 pm »
Mozete da zavrsite rabota so pastata od 3m scratch & swirl remover, istata e kako taa pogore:

Отсутен ace-cok

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #1795 на: 13 Април 2014, 12:48:33 pm »
otvaranje na nova peralna posle  sampionce vo K.VODA so proizvodite na MAFRA,za clenovite na CARclub.mk posebni povolnosti,povelete

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1796 на: 13 Април 2014, 15:34:20 pm »
таа што е лево на самиот ќош?

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 172
« Одговори #1797 на: 14 Април 2014, 11:26:53 am »
Вчера ја однесов колата на перење кај бивши Едон,кај последна 57-ца розева настрешница, сега ја работат некои други, катастрофа невидена, во Карпош дефинитивно веќе нема добра перална. 

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #1798 на: 14 Април 2014, 13:39:45 pm »
Прошла недела пред сервис ја однесов Фиестата во Олисан. Им викам без четка, и патосниците исперете ги, одам пари да раситнам. Се враќам по 10 минути глеам со сунѓер ја мачка. Му викам "Нели без триење ви реков да ја перете? Нова е бојата се гребе така." Тој вика "Ааа друже не е исто сунѓерот ја штити не ја гребе."
Му реков да престане со сунѓерот и да побрза со водата, таму кола моја не носам више.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1799 на: 14 Април 2014, 14:41:42 pm »
Вчера ја однесов колата на перење кај бивши Едон,кај последна 57-ца розева настрешница, сега ја работат некои други, катастрофа невидена, во Карпош дефинитивно веќе нема добра перална. 
vcera i jas pominav tamu (po se izgleda deka e nedela) nemaa rabotini gazdata ili sefot fatil vapot pere, od moe iskustvo tova prenje ne e perenje... zato ne vlegov vo peralnata... ;) inace rabotnicite taamu prethodno odlicno mi imaat isprano...

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.