Znaci vaka sega, lugevo ja otvorija peralnata pred nekolku dena i koristat mnogu kvalitetna oprema i avto kozmetika (moze oti e nova nz, i sakaat da steknat musterii ), megutoa sega za sega e taka. Znaci voziloto go perat isklucivo so:
Sonax red summer shampoo ( pred tebe go stava vo kofata go rastvara so voda, mozes i da mirisnes, navistina mirisa na red bull )

vo tekot na perenjeto koristat 2 kofi, (edna za cistata voda so samponot i edna so obicna voda za da gi plaknat sungerite )
za cela kola do lajsnite na vratite koristat mikrofiber sungeri

a od lajsnite na vratite pa nadole i za pragcinjata koristat drugi obicni sungeri

i treti sungeri za bandazite na kolata.
Dokolku nekoj ima aluminiumski bandazi koristat i sredstvo za bandazi od Voulis

i dokolku nekoj epten ima napred zasuseni bubacki koj ne se vadat so obicno perenje koristat i Sonax insect remover

Za susenje koristat elenski kozi od Sonax

a otkako ke ja isusat cela kola komplet gi brisat site stakla i od vnatre i od nadvor so mikrofiber krpa i so sredstvo za staklo na Ayax

vnatresnosta na voziloto ja cistat so pravosmukalka i otkako ke izbrisat segde detalno prasina sal tablata i voopsto site plastiki vo kolata vo vnatresniot del gi prskaat so Sonax red Summer cocpit cleaner

i gi brisat so mikrofiber krpa.
A da i za kraj gi prskaat gumite so voulis sredstvo za gumi, potocno vakvo kako na slikata

E sega jas bev i proveriv i se uveriv deka e taka, koj moze neka otide i ke vidi.
Rabotat 3ca i prosek za edna kola da ja sredat so seto ova im treba 30 min, i cenata e 100den za kolkava saka kola, a za dzip e 150 den.
Matematikata na gazdata e deka od 100 den, da potrosi 30 den za sredsva i za voda i za struja, ( a realno tolku ke potrosi, bidejki samponot ne e za edno perenje na kola, ili pak sredstvoto za vnatresnosta ) pak za nego ke ima 70 den. Rabotat familijarno so sinot i kerkata. E sega so vakvo perenje nz kako bi mi ja butnal zastitata na kolata i bi mi napravil bilo kakva steta. A za matematika dali ima dali nema, on si odlucuva.