Автор Тема: Материјали за тапацирање  (Прочитано 17670 пати)

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
Материјали за тапацирање
« на: 10 Декември 2013, 15:02:45 pm »
Човекот за тапацирање ми е одбран , туку имам проблем со набавка на материјалите. Кај Самад има нешто избор, али сепак слабо. Дали некој знае кај можам да набавам кај нас, евентуално ако знаете и во Србија и така често одам натаму ?
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3822
Одг: Материјали за тапацирање
« Одговори #1 на: 10 Декември 2013, 15:03:22 pm »
Da dzirnes vo euro-stil vo zelezara ;D

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #2 на: 10 Декември 2013, 15:11:45 pm »
Може да се ѕирне, ајде давајте уште идеи. Веќе кога опињам толку пари на тапацирање да личи на нешто , а не да го правам со избор од 6 шарени и 3 црни комбинации за навлаки
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
« Одговори #3 на: 10 Декември 2013, 16:47:51 pm »
Eden predlog od mene da proveris vo Focus firmata, se zamimavaat isklucivo so stof za mebel I sl I prodavaat kvaliteten stof. Problemot e sto neznaam kolku rabotat na malo ali nisto nema da te cini da prasas.

https://www.facebook.com/FokusUpholstery

http://www.fokus-mk.com/

eve za koi zboruvam

@Vlatce

kolegata si spomena idei, baska ne gledam zosto bi trebalo da se ogranucuvame samo na 1-2 firmi.

« Последно менување: 10 Декември 2013, 18:13:05 pm AllMightyMe »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5792
« Одговори #4 на: 10 Декември 2013, 16:54:39 pm »
zaso be euro still imaat preku 40 dezeni i sari na navlaki more ako ne se i preku 50  e sea dali prodavaat samo stof toa nemozam da ti kazam ali sepak prasaj si.Jas mojte navlaki so gi zemav  .... denari imase preku 20 modelcinja i sari dasi odberes a toe poskapite so bea imase cel kup na materijali izbor ima kolku sakas

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #5 на: 10 Декември 2013, 20:25:49 pm »
нема во фокус за коли матерјали
а еурослит не продаваат само матерјал

Отсутен Samco

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 358
« Одговори #6 на: 13 Декември 2013, 00:20:32 am »
Човекот за тапацирање ми е одбран , туку имам проблем со набавка на материјалите. Кај Самад има нешто избор, али сепак слабо. Дали некој знае кај можам да набавам кај нас, евентуално ако знаете и во Србија и така често одам натаму ?

Zdravo drugarce, neznam koga si pominal do kaj nas, nesto skoro ni stigna materijali , imame nad 30 dezeni od automotive materijali , znaci i ne e bas slabo :) Pozdrav

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #7 на: 13 Декември 2013, 23:24:52 pm »
Друштво,Полото,најверојатно ќе остане уште во моја сопственост (за која несакав,баш од овие причини,трошење пари).
Не дека нечини,не дека не е добро,али јебига таков сум,сакам се да ми е под конец,такозвани пицајзла....
Се мислам,што и како да правам со седиштата,имаше некоја опција да ги менувам за слични вакви,па некоја опција играше да ставам од голф 4ка итн....на крај по се изгледа ќе ги тапацирам комплет.
Е сега,по нетов гледав доста варијанти (не мислам на оние,француски лежај да го правам),напротив следново,мотивиран од ентериерот од Голф 4ка HighLine,пола-пола,ми е сон за секоја кола,а изгледа баш  вака

се е ова супер,само проблем е шалтаблата,никако неможам да и најдам линија каде што ќе се делат двете бои,примеров е со крем боја,која сеуште не ми е дефинирана за крај,у игра се сива и дрн дрн дрн.....небитно,моја работа :)
2ра опција ми беше,незнам дали е уште,да идам на ГТИ стил,седишта тапацири и остало,со шалтабла од Поло 6N2,ама според пресметки ми излегува ѓавол ипол...
Така да,ќе ве замолам,за помош,за идеа и совет,може нешто ќе се појави што ќе ми легне на око предложено од вас,па да дефинирам што и како.
пс:кожа не доаѓа у предвид,почнав да ја мразам,ако може да се нарече кожа тоа што ја имам моментално,али ете,ај пуцајте предлози секое мислење е добредојдено :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #8 на: 13 Декември 2013, 23:29:26 pm »
Кај Едон види како е он има четворка со овие седишта.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17611
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9 на: 19 Декември 2013, 19:31:56 pm »
Зокица, не ја комплицирај работата бетер од што е. :)
Пакуј некои удобни "Рикардо" седишта од 6n2, или евентуално 9n, ако најдеш, па после ќе се упасуваат некако. :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #10 на: 24 Декември 2013, 13:33:35 pm »
Види може ке ти прави кеиф бојата

>>>>><<<<<

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #11 на: 25 Декември 2013, 00:54:53 am »
Vlade,ова е твоето ако не се лажам?
@Vрачед,оти море?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17611
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #12 на: 25 Декември 2013, 23:01:54 pm »
Оти материјал со ОЕМ квалитет нема да најдеш. И перфектно да го сошијат, што е многу малку веројатно, пак ќе се растегне. Не знам, скептик сум за такви работи. Освен предните да ги земеш од Голф 4, а задните да ги претапацираш, најефтино и најубаво.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #13 на: 25 Декември 2013, 23:26:21 pm »
како и да е нема да биде како сега,ќе биде далеко поубаво и поудобно за седење.Е сега,еби му матер нема да се венчам со колата,демек цел живот ќе ја возам.....

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #14 на: 13 Ноември 2014, 13:09:33 pm »
Пак јас.
Каде да барам асална кожа,црна да е? -Пошто она со седиштата што го направив не ми прави мерак ми се вртат сега 2 опции у глава:
-да си купам материјал и сам да си ги направам,ова е за со кожа,или
-ако најдам седишта како на darko_mk5 од голф 3ка кои вака изгледаат

Првата опција ми е пред се,ради меракот сам да направам за кое мислам дека ќе можам,додека вторава опција ми е ем поубава ем полесна али малку потешка,пошто седиштата се игла у сено.Она со делење шалтабла со крем ентериер го разгледав и е малку не изводливо ради самата шалтабла.
Ај хелп?