Автор Тема: pomos za izbor na staro vozilo za totalno sreduvanje  (Прочитано 11072 пати)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
Одг: pomos za izbor na staro vozilo za totalno sreduvanje
« Одговори #30 на: 10 Декември 2013, 23:27:18 pm »
Iam zelba odamna da fatam nekoe kolice da si go sredam i taka da mi 4u4i u garaza od lepota eve sea neso mi iskoci kombinacija ama nemozam da odlucam na sto kola da idam bi idel na opel kadet c i nekoi fordovi ama se plasam za dellovi pa pustete nekoi oglasi ili predlozi da ima za istite delovi  i sekakako da gi ima kolite sto gi predlagate.

другар ние што ти предлагаме ич да не слушаш. Барај тоа тебе што ти се свиѓа и ти праи мерак
Делови имаш се наоѓаат, некој поевтини некој поскапи тоа зависи од колата која ќе ја правиш ( колку постара и поретка толку поскапи делови )
Кај старите коли битно е каросериски да се здрави и да бидат комплетни ( огигинал фарови, штопови, ласјни, браници, волан........... ) ако нечинат се средува тоа. Сега можеш се да репарираш. Моторот дали пали иле не и не е толку битна работа. Можеш дури и без мотор да ја земеш само да е здрава.
Друга битна работа ти е да не е крпена колата, дупки и скапаници нека има само да не е крпена и по можност прва боја. Многу е полесно и многу побрзо ќе се среди за разлика од некоја предходно работена. Кога ќе се крпи ако има не со лимчиња него комплет праг, комплет крило, комплет полумесец. Има ситуации кај што треба само да се интервенира т.е да се одстрани скапано делче и да се стави нов лим но тоа ти се делови не поголеми од 2/3 сантими.
Во цела работа најбитни ти се парите, треба да ги имаш многу и да ги имаш во секој момент пошто има делови што искачаат еднаш на 3/4 години и мора одма да реагираш ( ваков пример беа алу бандашите што ги земав 12ки 4х98, претходно последен пат имам видено пред 3 години на оглас ). Освен пари треба и живци од ортома да имаш :)
тоа е вака набрзина напишано од мое лично искуство

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
« Одговори #31 на: 10 Декември 2013, 23:44:33 pm »
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=367449 ajde navali narode :D  , peconi gi zema li bandasite ???

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #32 на: 11 Декември 2013, 00:11:48 am »
да да ги земав :) :) :) :) :)
имаше подобро фордче во Кавадарци и поевтино башка

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #33 на: 11 Декември 2013, 06:39:39 am »
Peconi .. fala na golemoto objasnuvanje, sigurno ke mi e od korist koa ke zeam kola .. sepak do negde mi se jasni i trosocite i zivcite  i sve ostanato, no sve dodeka e golem merakot makata ne se oseka.Vprocem neam nekoja pregolema zelba za koja kola da bide nego dizajnot da e nesto kako opel cadet c.Mozebi ke idam na sport varijatna mozebi ke idam na varijanta ORIGINAL .. toa sve zavisi od toa kakvo auto ke se najde :D
P.S. Kazete mi nesto okolu cenite koi se poskapi koi se poeftini za praenje i za koi koli delovi ima poveke za koi treba da se skita i da se bara,ako znaete od oko ako ne bidete  zdravi zivi :D.

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #34 на: 11 Декември 2013, 09:19:16 am »
пак ќе ти кажам колку постара и поретка толку ти е поскапо
е сеа имаш и друг момент ако сакаш да ја вратиш во оригинална фабричка состојба тоа тие уште поскапо
Го спомнуваш Kadett C такви ги имаш колку сакаш, дури има и купиња. Ако правиш некој модел од тие ќе поминеш поевтино имаш доста заменски делови од понови модели на опели а и оригиналните не ти се скапи
И доколко би сакал понатаму да го продаваш и да му извадиш парички никако во спорт кастм варијанта. Класика со некој бандаж само

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #35 на: 11 Декември 2013, 09:44:18 am »
пак ќе ти кажам колку постара и поретка толку ти е поскапо
е сеа имаш и друг момент ако сакаш да ја вратиш во оригинална фабричка состојба тоа тие уште поскапо
Го спомнуваш Kadett C такви ги имаш колку сакаш, дури има и купиња. Ако правиш некој модел од тие ќе поминеш поевтино имаш доста заменски делови од понови модели на опели а и оригиналните не ти се скапи
И доколко би сакал понатаму да го продаваш и да му извадиш парички никако во спорт кастм варијанта. Класика со некој бандаж само

јас би го надополнил Пецони во врска со спорт кастом.

спуштање и бандаж па макар и да не смениш бандаж многу ке ја направи поубава која и да е кола, спојлери такви работи никако (освен ако се работи за бмв па да му ставиш од M или Alpina)

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #36 на: 11 Декември 2013, 10:17:17 am »
да може и да се спуште али никако со сечење на спирали него наоѓање на соодветни фабрички

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #37 на: 11 Декември 2013, 14:35:10 pm »
Немам пари за друга кола иначе мац ке ти го дадев мојот англиски опел :D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #38 на: 11 Декември 2013, 16:00:58 pm »
Nema da e za prodavanje , merak bi mi bilo da ostaam na pokolenie nesto sto ke go cuvaat i oni, pa ke vidime kako ke bide :D  :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #39 на: 22 Декември 2013, 00:07:33 am »
Немој кадет ц не ги бива тие :D

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #40 на: 22 Декември 2013, 00:23:31 am »
FORD CAPRI....и нема никогаш да згрешиш

Ова пред многу години беше на татко ми......ден денес ги паметам дрифтовите што ги правеше.....
сила има корни
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=415

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #41 на: 22 Декември 2013, 01:08:26 am »
Mnogu e trulo crvenoto, istiov ima ushte edno kafeavo mk1 toa e pozdravo karoseriski ama pa mu falat dosta delovi. Cenata mu e 1200 evra za dvete vo paket. Posebno neznam

Отсутен FORD-Retro_Style

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 103
« Одговори #42 на: 22 Декември 2013, 09:37:49 am »
Кафеното го продаде.
Дали го имаш гледано црвеното?

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
« Одговори #43 на: 22 Декември 2013, 10:12:43 am »
Ke odis kaj Koco Racin vo centar karsi Soravija i na parkingot na portirnica ke go pobaras Zare , covekot ima Ford Capri a i gi znae site Fordovi kade se vo Makedonija i ke ti pomogne mnogu . Pozdrav :)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #44 на: 22 Декември 2013, 11:13:44 am »
можеш да размислиш и за нешто вакво

ги има bmw-јци е21 кај нас на пазаров во солидна состојба