Iam zelba odamna da fatam nekoe kolice da si go sredam i taka da mi 4u4i u garaza od lepota eve sea neso mi iskoci kombinacija ama nemozam da odlucam na sto kola da idam bi idel na opel kadet c i nekoi fordovi ama se plasam za dellovi pa pustete nekoi oglasi ili predlozi da ima za istite delovi i sekakako da gi ima kolite sto gi predlagate.
другар ние што ти предлагаме ич да не слушаш. Барај тоа тебе што ти се свиѓа и ти праи мерак
Делови имаш се наоѓаат, некој поевтини некој поскапи тоа зависи од колата која ќе ја правиш ( колку постара и поретка толку поскапи делови )
Кај старите коли битно е каросериски да се здрави и да бидат комплетни ( огигинал фарови, штопови, ласјни, браници, волан........... ) ако нечинат се средува тоа. Сега можеш се да репарираш. Моторот дали пали иле не и не е толку битна работа. Можеш дури и без мотор да ја земеш само да е здрава.
Друга битна работа ти е да не е крпена колата, дупки и скапаници нека има само да не е крпена и по можност прва боја. Многу е полесно и многу побрзо ќе се среди за разлика од некоја предходно работена. Кога ќе се крпи ако има не со лимчиња него комплет праг, комплет крило, комплет полумесец. Има ситуации кај што треба само да се интервенира т.е да се одстрани скапано делче и да се стави нов лим но тоа ти се делови не поголеми од 2/3 сантими.
Во цела работа најбитни ти се парите, треба да ги имаш многу и да ги имаш во секој момент пошто има делови што искачаат еднаш на 3/4 години и мора одма да реагираш ( ваков пример беа алу бандашите што ги земав 12ки 4х98, претходно последен пат имам видено пред 3 години на оглас ). Освен пари треба и живци од ортома да имаш

тоа е вака набрзина напишано од мое лично искуство