Автор Тема: rabota za 5000 e ???  (Прочитано 17342 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: rabota za 5000 e ???
« Одговори #45 на: 19 Јули 2011, 01:03:24 am »
Човекот за кој јас зборувам е менаџер и не тргува со акции на берза ни за своја ни за сметка на друг туку си зема плата часно поштено секој први 63 кг евровизиски.
Цела емисија во траење од час и половина имаше за ова на ТВ.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7053
« Одговори #46 на: 19 Јули 2011, 11:09:57 am »
Фаланга, читав за типац што тргува со акции, имено, околу 2 милиони евра заработил на берза, од Битола е човекот, идентитетот нормално анонимен, но ова е од УЈП, кога пријавувал приходи ...

Сигурно мислиш, на генералниот на Млекара, што ги натера сите работници да му ги продадат за џабе пари акциите ако не сакаат да ги избрка од работа, а потоа ги препродаде за ХХХХ пати повеќе ...

Кај нас тешко дека некој заработил толку пари чесно преку ноќ, џабе не рекле „ Не прашувај за првиот милион што сум го заработил, прашај ме за останатите“

А плата од 63,000 еври месечно, па луѓе нека не ве чуди, имаме доста профитабилни А.Д. во државава
млекарата е друг муабет,човекот за кој станува збор чисто од берза,инаку директорите во млекарата и неколку луѓе околу нив зедоа и по 8 милиони евра,ама и обичните работници зедоа по 300.000 евра,

па и не видов баш многу многу среќни работници со 300,000 :D :)

Цитат
затоа ако незнаеш нешто не треси глупости

Цццццццц (no comment)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #47 на: 19 Јули 2011, 11:49:25 am »
сега еден матичен лекар кој незнае рецепта да напиши зема 5000евра плата,лично познавам 2-3ца

тоа не ти е плата ;)

Иначе тие што се во акционерско друштво на АМСМ зимаат доста парички, многу повеќе од тие 5к евра  ;)
Зини да ти кажу.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10953
  • 430i
« Одговори #48 на: 19 Јули 2011, 12:35:25 pm »
Де бре 5000 плата ли е ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14249
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #49 на: 19 Јули 2011, 15:01:17 pm »
Фаланга, читав за типац што тргува со акции, имено, околу 2 милиони евра заработил на берза, од Битола е човекот, идентитетот нормално анонимен, но ова е од УЈП, кога пријавувал приходи ...

Сигурно мислиш, на генералниот на Млекара, што ги натера сите работници да му ги продадат за џабе пари акциите ако не сакаат да ги избрка од работа, а потоа ги препродаде за ХХХХ пати повеќе ...

Кај нас тешко дека некој заработил толку пари чесно преку ноќ, џабе не рекле „ Не прашувај за првиот милион што сум го заработил, прашај ме за останатите“

А плата од 63,000 еври месечно, па луѓе нека не ве чуди, имаме доста профитабилни А.Д. во државава
млекарата е друг муабет,човекот за кој станува збор чисто од берза,инаку директорите во млекарата и неколку луѓе околу нив зедоа и по 8 милиони евра,ама и обичните работници зедоа по 300.000 евра,

па и не видов баш многу многу среќни работници со 300,000 :D :)

Цитат
затоа ако незнаеш нешто не треси глупости

Цццццццц (no comment)

пријателе,кога се продаде млекарата,немаше вработен кој зеде под 150.000евра...е сега ако ти зборуваш за некој кој бил избркан од работа или пензиониран пред 30 години,тогаш ништо од муабетот.....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D