Автор Тема: Citroen Xsara 1.4i  (Прочитано 30581 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
Одг: Citroen Xsara 1.4i
« Одговори #165 на: 05 Јануари 2012, 22:43:27 pm »
 ;D ;D ;D ne se losi si ja vrsat rabotata na nezno kocenje ke ti prockripat tro kako lada da vozis ne se zamaraj bitno da zastanes  ;)

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #166 на: 05 Јануари 2012, 22:48:32 pm »
Si ja vrsat rabotata, ama srce mi se kine koga ja slusam kako ckripi :(

Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #167 на: 06 Јануари 2012, 01:01:17 am »
LPR e  најголемото говно за кое сум слушнал во мојов живот кога станува збор за кочиони системи...Никат не би ги вградил, па дури ни на фичо...
Чкрипењето се јавува заради тоа што материјалот од кој се изработени изобилува со метални струготини, и притоа тие метални струготини прават резови на самите дискови...И Брембо дискови да земеш, а да ставиш чкарт плочки ке ти ги јебат дисковите...На времето јас кога имав 101, све тоа лајната од плочки ги бев исфрлил...Никад не сум возел обична плочка...Графитни..Нормално за 101 плочки и дискови комплет коштаа 1000 денара, а јас за мој кеиф ги плакјав 3000...И никад не ми се десило да ми цвилне...Милина...
Феродо е фирмиште кое ни од далеку не можеш да го споредуваш со ЛПР. Барем моето мислење е такво.А искрено на кочница не се штеди...

+ друга работа...Квалитетен диск НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДЕФОРМИРА ИЛИ ИСКРИВИ, а и не смее, ниту во први 400 ниту пак после 4000 км и да влезеш и у вир и кај сакаш...Јебем му матер, ниеден фабрички диск не се искривил...Секогаш се криват и деформираат овие лајнава од дискови...Фабрички се криви, да, но после мин 50к километри...
Плочка може да изгори само ретардиран идиот кој се спушта од стража или плетвар и држи цело време кочница, при тоа разлмислувајки дека можеби ке заштеди 300 грама бензин или 28 денари, а притоа не рачуна дека коа ке ги запали плочките а и дисковите може да го изгуби животот...Глупаци...
И дечки ова не е кревет па да си легнеш...
Ај да го речеме легнувањето е во првите 5 километри највеќе...После тоа се треба да фнкционира како под конец ако е се во ред, ако е се квалитет и сработено 100%. Толку од мене :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #168 на: 06 Јануари 2012, 01:06:21 am »
Кои 5 километри. Легнувањето е после првото нагло кочење и ни секунда повеќе.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #169 на: 06 Јануари 2012, 02:00:05 am »
Искрено многу е лошо што мора вака да го разочаруваме човеков,ама тое е ебаната вистина,ЛПР се катастрофа и ни оддалеку не може да се споредуваат со било која друга марка.

Имав лошо искуство на службено возило,при неколкуте нагли закочувања со овие проклети плочки ми се запалија и останав без кочница,само имав среќа што успеав да застанам со рачна,при нивното запалување се искривија и дисковите и почнаа да тресат,после неколку дена мораше се да се промени.

Околу чкрипењето и јас неможам никако да го решам на меганот,имав фабрички плочки чкрипеа,до пола беа потрошени и ги сменив со нови Феродо ама никако да престане чкипењето,прскав триста гомна ама абер немаат од престанување.
Изгледа е до дисковите кои се фабрички со 75000км. па кај и да е ќе гледам да ги сменам иако не се премногу потрошени,само со надеж дека ќе го снема чкрипењето.

Шмит извини уште еднаш ама морав да го кажам моето лошо искуство!

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #170 на: 06 Јануари 2012, 10:04:27 am »
Во секој случај нашите мислењата се добронамерни,и нема потреба да се лути Шмит !

Отсутен Schmitt

• Редовен
« Одговори #171 на: 06 Јануари 2012, 13:23:42 pm »
Момци сваќам дека советите се добронамерни и нема зошто да се лутам, баш напротив секој совет и коментар е добредојден.

Останува да поминам уште неколку километри се со цел да "легнат плочките" и ако нема подобрување нормално дека ќе се сметат, сепак се работи за сигурност!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #172 на: 09 Јануари 2012, 12:57:55 pm »
Шмит, вчера те коментиравме... на веро, значи добро намерно....

Пред да правиш, било каква интервенција на колата, не е лошо да се конслутираш со нас на форумов, и не е само до тебе ова, општо до сите...
За ЛПР плочките кој и да прашаш тука на форумов, сите имаат лоши искуства...
Моментално возам ТРВ, за кој Боки Цивик има многу пофални зборови... а мене, ипак не ми праат баш кеиф... следни почки што ке ги пробам ке бидат Феродо.

Отсутен Schmitt

• Редовен
« Одговори #173 на: 09 Јануари 2012, 14:28:38 pm »
Во право си Рики, и потполно се согласувам со тебе.

Но ете, се прават грешки...

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #174 на: 09 Јануари 2012, 16:07:21 pm »
schmiti bese gotov da zema BREMBO diskovi i pakni jas sum svedok  ;D ;D ;D ;D gi najdovme i se ali oni imaale samo ventiliracki diskovi..... :(

Отсутен Schmitt

• Редовен
« Одговори #175 на: 09 Јануари 2012, 16:37:46 pm »
Нека се провозат овие уште малку и ќе идеме на Brembo плочки :)

Тие сигурно се поквалитетни од било кои тука плочки ???

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #176 на: 09 Јануари 2012, 16:39:11 pm »
Требаше да побараме TRW Lukas како јас што ги земав сега, трукпат прашувај

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #177 на: 09 Јануари 2012, 17:34:47 pm »
Нека се провозат овие уште малку и ќе идеме на Brembo плочки :)

Тие сигурно се поквалитетни од било кои тука плочки ???
a be teraj ne se zamaraj koga ke pocnam da cvilat togas ke vidime so ima.....

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #178 на: 09 Јануари 2012, 18:05:05 pm »
Требаше да побараме TRW Lukas како јас што ги земав сега, трукпат прашувај

Шмит, ете го муабетот од вчера со Боки...

Боки, вика од ТРВ - Лукас е презадоволен... а имаат приступачна цена...

Отсутен Schmitt

• Редовен
« Одговори #179 на: 09 Јануари 2012, 18:12:34 pm »
Генерално плочкиве се извозеа околу 250-300 километри и престана звукот. Се осети разлика во одност на старите плочки и дискови меѓутоа не како што и очекував да се подобри кочењето...

На грешките се учи :)