Автор Тема: Пат до Саранда  (Прочитано 22798 пати)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2215
Одг: Пат до Саранда
« Одговори #15 на: 01 Август 2011, 16:00:16 pm »
јас бев пред две години , ама сега викат некој нов пат имало направено, еве во весник пишува : http://www.vest.com.mk/?ItemID=378A1C44912FD242B363CF2E67F897EF&arc=1, и јас мислам дека преку грција е најдобро, арно ама вереничката нема биометриски пасош. па ке морам да го јадам преку албанија...
>>>>><<<<<

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #16 на: 09 Август 2011, 21:00:35 pm »
Морам нешто да споделам со членовиве на форумов.
Во неделата вечерта тргнав за саранда преку грција,слушав муабети,оделе луѓе,не било лошо,бла бла.
Морам да потенцирам дека текстов е моето мислење што немора да значи дека сум во право!
Патот преку грција е многу добар,не дека сум возел многу патишта низ европа,ама мислам дека вака би требало да изгледа добар пат.Многу е добро направен,многу е прав,многу тунели одлично направени,дури можам да кажам дека е досаден од што е прав.
Се си беше добро додека не стигнав во таа пуста албанија,пред да тргнам ми потенцираа дека не е баш нај сјајно,ама такво нешто не очекував.
Можам слободно да кажам дека наш Охрид е монте карло за саранда.
Прво поминав низ тоа ксамил,некое село кое многу го фалеа пред да дојдам ама...
Абе може да го споредам со тоа што сум гледал на тв,со афганистан,ирак и такви слични.
Ај видов што видов у ксамил ај викаат боље било у саранда,убаво гратче.Ајде возам накај саранда,патот асфалт,на некој места неасфалтиран,едно 200/300 дупки ама ај можеш да ги избегнеш,ти пазиш а албанциве пичат,ич кур не им чуе ке те прегазат,не ебаваа жива сила.
Ај бидна и тоа стигам у саранда што да видам ѓубре по улица колку сакаш,смрди колку сакаш, абе Скопје у чистота за него е Љубљана. На сегде градено не доградено прашина колку сакаш, колата лом ја направив ни карбон се гледа ни плаво се гледа, абе збеснав. И викам да најдам смештај да одморам и најдов едно хотелче фино убав поглед-море и пред морето депонија.Главна улица, фрчат албански шерифи, ечи нивната милозвучна музика, абе џоа во Бангладеш. Се сместив во хотелот и у хотелот све клима, интернет, тв се тоа за 30е.за двајца, све тоа убаво ама неможеш да го користиш снема струја, ај си викам ке дојде додека да прошетам низ градот. Прошетав низ бангладеш јадев едно гиро не беше лошо не е скапо и околу 10ч.се враќам накај хотел. Идам накај хотел и црна темница газдата и вика ќе дојде струја за five min.арно ама помина еден саат. Дојде струја си легнавме и од двај чекав да се раздени и да бегам од таа пустелија и никад да не се вратам, од што се изнервирав не видов ни плажа ни море што толку го фалеа. Сабајлето доручек во хотелот и назад во Грција. Уште еднаш ќе потенцирам дека ова е моја слика за Албанија, мислам дека се залудно извозени 600км иако е прекрасен патот преку Грција а можеби и не успеав убаво да ја запознаам таа проклета Албанија. Епа со среќа нека им е на сите што мислат да одат таму и убаво да си поминат!!!

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
« Одговори #17 на: 09 Август 2011, 21:04:23 pm »
:) :) :)
Rekov jas!

Ubavo da si pominete vo grecko barem pocisto e ;) jer da za moreto ne znam, vo albanija mislamd eka e bolje moreto (vodata, ne plazite)

Pozdrvace do lepo drustvo!
Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #18 на: 09 Август 2011, 21:05:57 pm »
Во неделата вечерта тргнав за саранда преку грција,слушав муабети,оделе луѓе,не било лошо,бла бла.
Морам да потенцирам дека текстов е моето мислење што немора да значи дека сум во право!
Патот преку грција е многу добар,не дека сум возел многу патишта низ европа,ама мислам дека вака би требало да изгледа добар пат.Многу е добро направен,многу е прав,многу тунели одлично направени,дури можам да кажам дека е досаден од што е прав.
Се си беше добро додека не стигнав во таа пуста албанија,пред да тргнам ми потенцираа дека не е баш нај сјајно,ама такво нешто не очекував.
Абе може да го споредам со тоа што сум гледал на тв,со афганистан,ирак и такви слични.
Ај видов што видов у ксамил ај викаат боље било у саранда,убаво гратче.Ајде возам накај саранда,патот асфалт,на некој места неасфалтиран,едно 200/300 дупки ама ај можеш да ги избегнеш,ти пазиш а албанциве пичат,ич кур не им чуе ке те прегазат,не ебаваа жива сила.
Ај бидна и тоа стигам у саранда што да видам ѓубре по улица колку сакаш,смрди колку сакаш, абе Скопје у чистота за него е Љубљана. На сегде градено не доградено прашина колку сакаш, колата лом ја направив ни карбон се гледа ни плаво се гледа, абе збеснав. И викам да најдам смештај да одморам и најдов едно хотелче фино убав поглед-море и пред морето депонија.Главна улица, фрчат албански шерифи, ечи нивната милозвучна музика, абе џоа во Бангладеш. Се сместив во хотелот и у хотелот све клима, интернет, тв се тоа за 30е.за двајца, све тоа убаво ама неможеш да го користиш снема струја, ај си викам ке дојде додека да прошетам низ градот. Прошетав низ бангладеш јадев едно гиро не беше лошо не е скапо и околу 10ч.се враќам накај хотел. Идам накај хотел и црна темница газдата и вика ќе дојде струја за five min.арно ама помина еден саат. Дојде струја си легнавме и од двај чекав да се раздени и да бегам од таа пустелија и никад да не се вратам, од што се изнервирав не видов ни плажа ни море што толку го фалеа. Сабајлето доручек во хотелот и назад во Грција. Уште еднаш ќе потенцирам дека ова е моја слика за Албанија, мислам дека се залудно извозени 600км иако е прекрасен патот преку Грција а можеби и не успеав убаво да ја запознаам таа проклета Албанија. Епа со среќа нека им е на сите што мислат да одат таму и убаво да си поминат!!!

+1

Ајде сега продолжи ја приказната за грција ... кај беше колку смештај ово оно .....  потрошња пат ......

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #19 на: 09 Август 2011, 21:17:24 pm »

Истиот муабет и мене ми се случи, само јас бев во Драч и кога видов шро е работа запичив накај црна гора во будва. Џабе ја фалат албанија уште оста и треба.

А за афтопатите во грција со тунелите е доживљај , опасна работа. отприлика негде повеќе од 300 км пилев по таков автопат, уметност за возачи со кеиф.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #20 на: 09 Август 2011, 22:34:24 pm »
Никогаш не се потпирајте на кажување на други освен ако не го познавате човекот, односно неговиот вкус за убаво или неубаво, неговото разбирање на тоа што е скапо а што ефтино.
Пред 4 години одам во Грција во Неа Пори по препорака на еден пријател демек било многу убаво а евтино.
Ког отидов имав шо да бвидам...едно 1470 метри далеку од плажата се наоѓаше куќата, внатре ништо посебно, мебелот стар, не баш убаво средено ...е сеа цената 30 евра дневно.
Нив им беше тоа убаво а не им беше убаво кад ме упатија после тоа пошто видоа дека јас таму нема да седам и плус да одам секој ден со кола на плажа со двете деца.
Е таму каде ме упатија а за каде нивниот коментар гласеше...врска нема а скапо огин демек...беше нова новцата куќа со 8 апартмани на 2 спрата, далеку едно 27 метри од плажата, ни газда ни курац ни ништо...како хотелче..со човек на рецепција..со игралиште за деца доле...со паркинг места бизицирани за гостите...со чистачка секој ден. Е не чинеше оти кошташе 65 евра на ден нели? Така да многу многу не верувајте на рекла казала од секого!

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #21 на: 09 Август 2011, 22:39:11 pm »
Rekov jas!

Ubavo da si pominete vo grecko barem pocisto e ;) jer da za moreto ne znam, vo albanija mislamd eka e bolje moreto (vodata, ne plazite)

Pozdrvace do lepo drustvo!
Поздрав и до лепо друштво у нашето најубаво Скопје.
Не е лоша оваа грција иако ич не сакам да идам зошто ова клетиве грци не признаваат дека е наша ама...
Башка и скапо е у пичку матер,ама ке издржиме!

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
« Одговори #22 на: 09 Август 2011, 22:40:40 pm »
патот и од таму и од таму е солиден само што ако идете преку албанија имате планина да качувате на тесен пат,а доколку идете од грција по новиот пат за игуменица дали има две бензиски од кои едната е на 500 метри од автопат а другата е убава со ресторанче и слично.а за смештај нз кај си бил сместен па толку лошо со било мн убав смештај има у палас хотелот има и базен и прекрасна приватна плажа.Ксамил тоа тие посебна приказна до лани немаше ич асвалт од Саранда до Ксамил сега барем има а у ксамил има три супер мали тесни плажи и една долга надвор од ксамил сеа ке ставам и слики да видите...но како и дае неможе да споредувате Грција и Албанија али затоа у Ксамил за 50евра дневно имате цел спрат од куќа доста солидно опремен,а за него у Грција ке платиш некој 80-90 евра.

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
« Одговори #23 на: 09 Август 2011, 22:48:54 pm »

ова се слики од ксамил плажите

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #24 на: 10 Август 2011, 00:06:36 am »
Никогаш не се потпирајте на кажување на други освен ако не го познавате човекот, односно неговиот вкус за убаво или неубаво, неговото разбирање на тоа што е скапо а што ефтино.
Па на свиња ако и препорачлаш албанија најубаво ќе и биде. Гомна колку сакаш, никој не те коле, свински рај

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
« Одговори #25 на: 10 Август 2011, 00:58:41 am »
Пред 4 години одам во Грција во Неа Пори по препорака на еден пријател демек било многу убаво а евтино.
Ког отидов имав шо да бвидам...едно 1470 метри далеку од плажата се наоѓаше куќата, внатре ништо посебно, мебелот стар, не баш убаво средено ...е сеа цената 30 евра дневно.
Нив им беше тоа убаво а не им беше убаво кад ме упатија после тоа пошто видоа дека јас таму нема да седам и плус да одам секој ден со кола на плажа со двете деца.
Е таму каде ме упатија а за каде нивниот коментар гласеше...врска нема а скапо огин демек...беше нова новцата куќа со 8 апартмани на 2 спрата, далеку едно 27 метри од плажата, ни газда ни курац ни ништо...како хотелче..со човек на рецепција..со игралиште за деца доле...со паркинг места бизицирани за гостите...со чистачка секој ден. Е не чинеше оти кошташе 65 евра на ден нели? Така да многу многу не верувајте на рекла казала од секого!

Celosno se slozuvam!
Albanija ima uste da raboti na sebe, Grcija ne e nesto posebno no vo sekoj slucaj e bolje od Albanija.

P.S: Vo Albanija seuste ne sum bila :D
Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #26 на: 10 Август 2011, 01:16:44 am »
Јас бев у Валона една година , и да не беа палмите ќе мислев дека сум во тетово ;D смештајот , храната се е евтино. Нема ни една патарина само некако ми дојде тежок патот , а и бев малку далеку сместен од морето па погледот ми беше во цигли , па можеби затоа не добив добар впечаток , а саранда е многу убава сите ја фалат :D

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
« Одговори #27 на: 10 Август 2011, 03:05:43 am »
Jas bev vo Valona pred dve godini, vozev po odlicni planini, stignav za 06:3?min, si pominav top i najvazno nemozev da gi potrosam parite, a ovaa godina vo Pefkohori ednostavno se bese preskapo i dzabe imase se koga ne probav nisto osven giro i nekoe parce obleka... :)

Narednata godina ke si odam vo CG ili pak vo Albanija, barem ke si pominam odmor bez da razmisluvam za gotvenje, pa duri moze i kesh nesto ke mi ostane, da kupam nekoja guma! Huhu :P
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #28 на: 10 Август 2011, 09:52:55 am »
Jas bev vo Valona pred dve godini, vozev po odlicni planini, stignav za 06:3?min, si pominav top i najvazno nemozev da gi potrosam parite, a ovaa godina vo Pefkohori ednostavno se bese preskapo i dzabe imase se koga ne probav nisto osven giro i nekoe parce obleka... :)

Narednata godina ke si odam vo CG ili pak vo Albanija, barem ke si pominam odmor bez da razmisluvam za gotvenje, pa duri moze i kesh nesto ke mi ostane, da kupam nekoja guma! Huhu :P

Абе на одмор кога си само гума за пливање се купува..не и за кола! ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #29 на: 10 Август 2011, 10:42:57 am »
Албанија е Албанија.... како тоа се најде во тема за годишни одмори не ми е сфатливо