Гласање

Оваа сезона е:

Најинтересна во последниве 10 години
8 (19.5%)
Најдосадна во последниве 10 години
19 (46.3%)
Исто е интересна како и другите сезони
14 (34.1%)

Вкупно гласови: 41

Автор Тема: Formula 1 - Season 2014  (Прочитано 298693 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Formula 1 - Season 2014
« Одговори #1350 на: 05 Септември 2014, 08:16:32 am »
На една од сликите од Четвртокот

(36 / 50) - Fernando Alonso (ESP) Ferrari and Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 with iphone in the Press Conference.
Formula One World Championship, Rd13, Italian Grand Prix, Monza, Italy, Preparations, Thursday, 4 September 2014

Не, не е iphone.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #1351 на: 05 Септември 2014, 08:22:28 am »
Аман бе! Ти пратиш формула стриктно ферари да ги ругаш или...

Сфаќам дека има ватрени навивачи од сите табори али гледајте си ги своите тимови наместо да ги ругате останатите.

Знам дека сте навикнати да го гледате ферари на подиумот, но тоа не значи дека кога ќе паднат мора фрустрациите да ги истурате по форуми.

П.С. Постои едит дугме.
па ако пишам нешто добро за другите тимови одма ми се нафрлаат членовите од форумов... знаеш ли дека е непријатно тоа чуство...

епа ако веќе не можам да кажам за другите тимови, еве ќе кажувам само за ферари... ама јас се прашувам како тоа одеднаш се прозвавте и сте погодени кога почнав да пишам и за ферари? и тоа ли не ви чини сега?    абе аман од аман да не пукниш... нит се терате нит се водите...   
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1352 на: 05 Септември 2014, 08:26:50 am »
или некој вирус ги имат фанато ферари или имаат лош фајрвол кој не им дават да гледаат тро подалеку... ама нивните свирежи во монца, белгија и канада од 2013 година се уште стојат.

Свирежи имало и многу порано, конкретно Австралија 2002, и неколку други трки (Америка, кога не бојкотираа ми се чини...), и тоа баш двоецот на ферари беа тие исвирканите. Публиката си знае кога нешто не е во ред,  поготово кога спортската етика е нарушена. Погледни кај свирканите и прашај се зошто такви реакции. Сигурно не се затоа што ферари не победиле.

Зборувам за тебе лично и таквите ко` тебе кои бројат туѓи порази наместо свои победи ;)
Шо те боли тебе Ташко за фераристите? Остај ги нека си тераат раат. Ќе дојде времето кога пак „Шумахер“ ќе ви е крив.

Немам јас проблем со фераристите, други некои си имаат. ;) Веројатно криво им е што имаат најголема база на фанови кои го поддржуваат својот тим и кога победува, но и кога губи. Другите си имаат фанови само кога победуваат. Је*и га, традицијата на најголем тим во Ф1 си го праи своето ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #1353 на: 05 Септември 2014, 09:00:48 am »
да не ме сватите погрешно, јас не го тврдам спротивното, дека немало свирежи на сметка на другите тимови... значи горе-доле скоро кај секого имало.
можеби кај ферари имало повеќе бидејќи е тим со најголема историја... можеби и повеќе направиле да бидат свиркани... тоа фановите знаат да одредат како што кажа самиот.

поентата е да се даде слобода секој да каже свое мислење, да напише нешто позитивно за неговиот омилен тим без да биде нападнат од „фераристите“.

се надевам дека почнуваме да се разбираме... затоа што не е проблем да пишуваме сите за ферари... 

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1354 на: 05 Септември 2014, 09:02:59 am »
Јас лично не гледам пороблем. Единствено што (веројатно, но не тврдам) има најмногу навивачи на ферари што ја следат оваат тема, па следствено се и најгласни. Ама не гледам дека тие напаѓаат по дргугите навивачи, како што овие се нафрлаат врз фераристите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #1355 на: 05 Септември 2014, 09:07:41 am »
дали мислиш дека е во ред оваа тема насловена како "Formula 1 - Season 2014" да ја следат само навивачи на ферари? бидејќи во насловот на темата никаде не се спомнува ферари. дали мислите дека тоа е добро за форумот?

мое мислење е дека како дел од администрација, симпатиите треба да ги оставите на страна и да им оставите простор на СИТЕ навивачи или гледачи на Ф1 да си напишат по некој збор без притоа да бидат нападнати поради тоа што навивале за друг тим. истото важи и за нив... да не си дозволат да го попречат пишувањето и на фановите на ферари.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1356 на: 05 Септември 2014, 09:10:35 am »
Ако си фан на (рецимо) Мерцедес или Ред Бул, пишувај убави работи за нив, а не колку се лоши Ферари.

Таа квази-стратегија на „не е битно дали и колку сум јас добар, види другиот колку не чини“ е многу патетична, а за жал многу распространета.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #1357 на: 05 Септември 2014, 09:15:16 am »
во право си... така треба да биде ама шо викаш полесно е на сите да ситиме на неуспехот отколку на добрите работи што ни ги нуди Ф1 за нас гледачите... 

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1358 на: 05 Септември 2014, 09:19:55 am »
дали мислиш дека е во ред оваа тема насловена како "Formula 1 - Season 2014" да ја следат само навивачи на ферари? бидејќи во насловот на темата никаде не се спомнува ферари. дали мислите дека тоа е добро за форумот?

Незнам која тема си ја читал, ама во оваа не пишуваат најмногу фераристите. Најголем дел од нив си ги искритикуваа правилата уште од старт и потоа се приклучуваа само за да пишат колку била добра Формула1 на времето. И анкета ставија за тоа.

Прочитај ја темата, одамна те нема, многу имаш пропуштено и олади малку.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #1359 на: 05 Септември 2014, 09:26:05 am »
сум бил тука некое време и сум видел колку е часот... немам намера да се враќам на истите мубаети. поентата е да се оди напред... приметувам дека има разлика кај некои, но еве ти се навраќаш назад... не знам зошто... 

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1360 на: 05 Септември 2014, 09:45:46 am »
Во некој лош филм си влезен ти...

Доаѓаш тука после долга пауза и исто како порано се обидуваш да не научиш како треба да ни изгледа форумот, дали од технички, тематски или во форматот на постовите (со цитатот по одговорот).

Ако ти се допаѓа пишуј, ако не, не замарај. И не ми одговори на прашањето. Што прават Вилијамс сезонава? Ко да не сакаат да победат. Треба ли да му дадат клоца на Маса? Нели си им голем фан. 2 дена си тука, сеуште не си ги спомнал.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #1361 на: 05 Септември 2014, 10:01:41 am »
искрено немам намера да ти одговарам кога „сум влезен во лош филм“... очигледно повеќе оди муабетот со другите фераристи отколку со тебе.

те молам, не се замарај со мене... подобро ќе биде за форумот бидејќи не навлегов во дискусија со тебе... ти се вмеша во маубетот со ваков тон.

мислам дека е фер за двајцата и за форумот... ;)

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1362 на: 05 Септември 2014, 10:07:56 am »
приметувам дека има разлика кај некои, но еве ти се навраќаш назад... не знам зошто... 

Ја сум се враќал наназад, ама ете одговорив. И дополнително ти дадов можност да се оттргнеш од расправиите и да се вратиш на темата.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #1363 на: 05 Септември 2014, 10:17:19 am »
лелее... 
кревам раце од оваа дискусија... признавам, ти си победник... 

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1364 на: 05 Септември 2014, 10:48:26 am »
Пак ништо не пиша за Вилијамс

Ново задно крило за Монца

Што мислите, колкави максимални брзини ќе видиме викендов?

This is the new gearing in the Bulls since Spa (in colors) compared to the old (in gray).

These are the new measured ratios, compared to the old and to Toro Rosso's:

New Red Bull     n/a   12.42  9.71   7.85   6.49   5.48   4.73   4.28
Old Red Bull    19.02  13.51  9.91   7.83   6.46   5.52   4.89   4.42
Toro Rosso      16.00  12.43  9.30   7.71   6.49   5.47   4.72   4.28

Заборавив да го постирам ова

Како воздушниот отпор ги спушта крилата.