Гласање

Оваа сезона е:

Најинтересна во последниве 10 години
8 (19.5%)
Најдосадна во последниве 10 години
19 (46.3%)
Исто е интересна како и другите сезони
14 (34.1%)

Вкупно гласови: 41

Автор Тема: Formula 1 - Season 2014  (Прочитано 298418 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Formula 1 - Season 2014
« Одговори #1230 на: 27 Јули 2014, 20:47:19 pm »
Затоа што ако сакаш да го видиш мислењето на сите фанови на ф1, анкетата не треба да ја делиш на групи. Тоа ти е ко` да праиш анкета со прашања:

Член сум на СДС, не сакам ВМРО да победи на избори
Членс сум на СДС, сакам ВМРО да победи на избори,
Не сум член на СДС, сакам ВМРО да победи,
Не сум член на СДС, не сакам ВМРО да победи.

Одма се јасни резултатите од вакви анкети. Без да гласа било кој.  за прашањето 2, нема да има ниту еден што го дал гласот - нели?

Што се однесува до Ф1Фанатик: http://www.f1fanatic.co.uk/2013/12/08/2013-season-lowest-rated-2009/
Да видиме дали до крајов на сезонава, приматот ќе го превземе 2014 година. (мора и кај овие ф1фанатик да умешале прсти фераристите од форумов).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1231 на: 27 Јули 2014, 20:50:52 pm »
Свесен си дека последниот линк кој го прати е во директна колизија со вашите плачки дека формула 1 не чини од оваа година, ради звукот, така?

Досегашниот скор можеш, исто така, да го видиш. Ја ги видов скоровите на досегашните трки. А ти?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1232 на: 27 Јули 2014, 20:51:34 pm »
Свесен си дека оваа сезона може да биде полоша од минатата, дури и на нивните рејтинзи, така?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1233 на: 27 Јули 2014, 20:52:59 pm »
Свесен си дека оваа сезона може да биде полоша од минатата, дури и на нивните рејтинзи, така?

Сигурно дека може - се е возможно освен да се избегне смртта и да се убеди ван во безбедноста на гмо - но тоа не е одговор на моето прашање.

Член сум на СДС, не сакам ВМРО да победи на избори
Членс сум на СДС, сакам ВМРО да победи на избори,
Не сум член на СДС, сакам ВМРО да победи,
Не сум член на СДС, не сакам ВМРО да победи.

Ќе те пријавам на аналоџи полис!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1234 на: 27 Јули 2014, 20:57:23 pm »
Се` додека не се покаже дека оваа сезона била поинтересна од ланската, тогаш нема контракдикторност.
BTW, for the facts sake, моето мислење е дека не само звукот е крив за бедната сезона.
Криви се поспорите болиди, неможноста за технички промени во текот на сезоната, големата зависност од потрошувачката, големата зависност од гумите и ред други причини кои го усраа спортот. На сето тоа, нема ни „емотивен момент“ кој го раѓа моќниот звук на тркачка машина.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1235 на: 27 Јули 2014, 21:04:40 pm »
„Емотивниот момент“ го раѓа успехот на Ферари. Да не каснеше ферари цела секунда и да беше редовен на подиумот, немаше ништо од ова ни да ти фали ни да ти пречи. Ова им е јасно на сите освен на вас, навивачите на ферари.

По трет пат: помина пола сезона. Не се 3 трки па уште да е рано да се каже. Види ги оценките на досегашните трки, напраи просек и спореди со претходната. Или со 2009. Или со која било во која формулите сеуште звучеа како стари усисивачи, технички промени беа можни во сезоната и секој можеше да љушти гориво колку сака.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1236 на: 27 Јули 2014, 21:08:29 pm »
Ми ги поду со тоа „навивачите на ферари“, најискрено. Се степа со нив. Јас сум навивач на ферари, но сум љубител на ф1 од кога знам за себе. Кога кажувам дека не ми се свиѓа сезонава, кажувам како љубител на ф1. И пред 5 години не победуваше ферари, па ми се свиѓаше многу повеќе. Дури и кога шумахер победуваше имаше сезони кои не беа интересни, и покрај тоа што ферари беше на подиум нон-стоп.Ама ти во товјата плиткогледост поради „степувањето“ со навивачите на ферари не можеш да го испроцесираш. Сепак, тоа е на твоја штета.

Едит: http://www.grandprix247.com/2014/07/24/villeneuve-f1-is-boring-were-losing-fans-something-is-missing/

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1237 на: 27 Јули 2014, 23:20:07 pm »
Многу поќнав да спијам на ф1. Една трка немам изгледано до крај. Не знам шо е работа. А се дешаваат ствари не дека не. Неможам да одлучам зашто ми е толку досадно. Нема врска што навивам за ферари, и минатата година го јадевме ама бар ги догледував трките. А искрено многу ја чекав сезонава и бев оптимист за турбото.

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #1238 на: 27 Јули 2014, 23:28:52 pm »
јас не памтам коа почнав да глеам Формула 1 .. значи со татко ми ко копиљ глеав трки , не ни сваќав шо се дешава но гледав и навивав за Lucky Strike формулата пошо татко ми пушеше Lucky Strike цигари .. почнав поактивно да ја пратам од 2005 коа Алонсо и Рено праеа партали , но од трета средно (2008) ја глеам буквално секоја трка , оваа година имав прилика да ја гледам трката во Шпилберг-Австрија , и се воодушевив , звукот навистина е срање за разлика од GP2 , но F1 се многу побрзи , значи метак се  ;D
Оваа сезона коа почна стварно мислев дека ќе биде срање , коа ги читав новите регулации - правила се разочарав , со ограничувањата мислев дека гледањето на Формула 1 нема да биде интересно ... но секоја трка е се поинтересна , и затоа одлучив да ја глеам во живо , и дефинитивно оваа сезона е поинтересна од прошлите сезони  ;D никад немало волку претекнувања , никад не било толку неизвесно кој ќе победи , звукот мање више , коментаторите кој ги ебе не се нормални , но реално трките се закон !

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1239 на: 27 Јули 2014, 23:39:19 pm »
но F1 се многу побрзи , значи метак се  ;D

Па не се.. поспори се од болидите од 2004 ;) Или од оние од 2008... Ама тоа кој памти, пред десет години било...Оборија некој рекорд на стаза годинава?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1240 на: 27 Јули 2014, 23:42:48 pm »
јак к*р ако биле некоја секунда поспори

формула 1 е тркање со противниците, а не со часовникот

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1241 на: 27 Јули 2014, 23:46:12 pm »

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1242 на: 27 Јули 2014, 23:59:53 pm »
Jedna lasta ne cini projlece.
Dozdot ja napravi trkata interesna,odnosno izletuvanjata zaradi nego. Ne pravilata i osakatuvanjeto na bolidite,ne si prajte bajram na mozokot. Segde po i ternet lica involvirani po f1 zboruvaat za glupata nasoka vo koja trgna bernie,samo vie toa go gledate kako ferari-stav.
Ubavi izjavi imase montoja uste od vremeto ama pola od ovie so denes skokaat ne ni gledale vo toa vreme. Vo vreme koga sumaher gazese jas bev za hakinen,ama ako nekoj gledal ke znae deka toa e daleku od takva dominacija vo odnos na toa vo denesno vreme.

Pravilata togas se smenija za da se sopre ferari,a lani na mercedes testiranje na sred sezona im se oprosti,krilca na redbul isto taka,se na se lici deka namerno mestat raznovidnost.

I se toa bi bilo donekade zaboraveno ako f1 go opravda sinonimot na najbrz cirkus vo svetot.Ovie denes se vlecat so po 20sek pobavno od pred nekoja godina,se gubi identitetot na F1.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1243 на: 28 Јули 2014, 00:21:33 am »
Ovie denes se vlecat so po 20sek pobavno od pred nekoja godina,se gubi identitetot na F1.

Кај ги изброја 20 секунди жифти све... денешниот фастест лап на нико розберг е само 5 секунди подолг од рекордот на патеката на шумахер. На патека од скоро 5 километри тоа е во апсолутни рамки безначајно.

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #1244 на: 28 Јули 2014, 01:05:22 am »
но F1 се многу побрзи , значи метак се  ;D

Па не се.. поспори се од болидите од 2004 ;) Или од оние од 2008... Ама тоа кој памти, пред десет години било...Оборија некој рекорд на стаза годинава?

кажав дека се побрзи од GP2 .. :)