Гласање

Оваа сезона е:

Најинтересна во последниве 10 години
8 (19.5%)
Најдосадна во последниве 10 години
19 (46.3%)
Исто е интересна како и другите сезони
14 (34.1%)

Вкупно гласови: 41

Автор Тема: Formula 1 - Season 2014  (Прочитано 298544 пати)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Одг: Formula 1 - Season 2014
« Одговори #1215 на: 27 Јули 2014, 16:33:50 pm »

Феноменална трка за сите што се најдоа на подиум.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1216 на: 27 Јули 2014, 16:39:30 pm »
Интересни се ко Мото ГП, исто звучат тераат на пролив. Него свака част за Рикардо, коначно возач на ниво на Алонсо..
Motogp е далеееку поинтересно натпреварување

Исто и тенис..

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Formula 1 - Season 2014
« Одговори #1217 на: 27 Јули 2014, 17:04:47 pm »
Ако зборуваме за инает, да

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1218 на: 27 Јули 2014, 17:08:49 pm »
Зошто за инает? Прашај ја сопруга ми, тенис гледа (прилично активно), формула - не. Да и` беше интересно, ќе гледаше и формула...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1219 на: 27 Јули 2014, 17:32:41 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1220 на: 27 Јули 2014, 17:34:49 pm »
Ај една анкета ќе поставиме, таман 1/2 сезона е, да видиме какво е мислењето за атрактивноста на првенствово.
Ете ја анкетата, па да видиме...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1221 на: 27 Јули 2014, 17:37:28 pm »
Simo nemoj vakvi izjavi od tebe druze el comandante.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1222 на: 27 Јули 2014, 17:40:47 pm »
Ако по ваква трка имате толку негативност, време е да ја оставите темава и да си отворите нова за нешто што ви е поинтересно. Плетење на пример, везење на гоблени, квалитет на италијанска маскара... Ако ги прашате сопругите сигурно ќе ви речат дека тоа се работи многу поинтересни од Формула1.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1223 на: 27 Јули 2014, 17:48:19 pm »
Ако се преправаме дека супер се работите генерално во Ф1...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1224 на: 27 Јули 2014, 17:56:04 pm »
Трките се просечно или натпросечно интересни во апсолутни рамки. Кога последен пат си видел борба за прво место во последните кругови? Кога последен пат си видел тој што старта од бокс да се бори за подиум? Според секој објективен критериум сезонава е далеку од досадна... освен ако не си die-hard навивач за ферари, „италијанските“ коли у принцип и плус инаетчија. Тогаш, да, и бочање е поинтересно.

Анкетата само ќе покаже колку се такви навивачи на Ферари какви што ги спомнав погоре. Навивачите на Ферари ја сочинуваат главнината од гледачите на F1.

Единствениот проблем кој го има F1 е што не му иде на Ферари.

ЕДИТ Анкетните прашања со префиксите „нај“ и аргументите „10 години“ се богдачува. Класичен пример како не се формираат анкетни прашања.

Предлагам вака:

a) Навивам за ферари, сезонава е досадна
б) Навивам за ферари, сезонава не е досадна
в) Не навивам за ферари, сезонава е досадна
г) Не навивам за ферари, сезонава не е досадна

EDIT2

http://www.f1fanatic.co.uk/2014/07/27/rate-race-2014-hungarian-grand-prix/

има и архива, if you know what I mean...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1225 на: 27 Јули 2014, 18:11:11 pm »
Еве анкетичка, ќе видиме во кој правец се движи натпреварувањево, регардлес дрвењето за навијачите на ферари.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1226 на: 27 Јули 2014, 20:09:52 pm »
@Filip, зошто да биде релевантно дали некој навива за ферари или за лотус во анкетата? Не претерувај и ти. Твојот предлог е богдачува. Кажи прашања регардлес навивачките аспирации.

Не реков дека *Големата награда на Унгарија* е лоша трка. Станува збор за цела сезона, досега. На (повеќе од) пола сезона сме. Не ја цени „забавноста“ на шампионатот само по последната трка. 11 од 19  се извозени, оцени каков е досега шампионатот во однос на претходните.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1227 на: 27 Јули 2014, 20:26:40 pm »
@Filip, зошто да биде релевантно дали некој навива за ферари или за лотус во анкетата?

Како бе зашто да биде релевантно? Кога твојот тим е тапа - не е интересно. Што е тука нејасно не ми е јасно.

Мојот предлог има цел да ги одвои љубителите на „итаљански аута“ од другите за да даде поцелосна слика за расположението околу сезонава. Кога (тропам на памет) 70% од гледачите на ф1 навиваат за ферари, нормално дека кога не му иде на ферари сезоната ќе им биде тапа.

Башка више ти спомнав да ѕирнеш архиви на rate thе race на f1fanatic. Ја имаш цела 2014 сезона до сега. Ѕирна? Што виде? Или рацете на уши, очите затворени и „нанананана врска нема го усраа спортот звукот трт прт нананана“?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1228 на: 27 Јули 2014, 20:32:16 pm »
Јас ако сакам анкета за ферари фановите, ќе ја праам на ферари.мк, какви глупости..... Да напраиме и посебно за оние што навиваат за мерцедес, да видиме  они што мислат за сезонава а? Јас мислам дека повеќето, а не само фановите на ферари, мислат дека не е ништо поинтересна сезонава од претходните. Ако сум грешка, ок. Тогаш ќе се сведе на мое лично мислење или на мислење на неколку кои се малцинство. Ако не, тогаш ти (и оние што не им смета звукот) остануваат со кратки ракави.

Твојата сепарација на фераристи и останати е тотална глупост.

Ок, Ф1Фанатик се супер, ајде да видиме тука на нашиов нерелевантен, ко` што често милуваш да кажеш, форум, што мислат луѓето.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1229 на: 27 Јули 2014, 20:37:50 pm »
Твојата сепарација на фераристи и останати е тотална глупост.  

Не е доволно за нешто само да кажеш дека е „тотална глупост“ за навистина да биде тоа. Треба и да образложиш зошто е „тотална глупост“. Квалификацијата мора да биде проследена со валиден аргумент.

Својата сепарација на фановите на ферари - а во контекст на интересноста на сезонава - јас ја образложив барем три пати до сега, ако сакаш ќе се цитирам сам себе ко мањак некој.