Гласање

Оваа сезона е:

Најинтересна во последниве 10 години
8 (19.5%)
Најдосадна во последниве 10 години
19 (46.3%)
Исто е интересна како и другите сезони
14 (34.1%)

Вкупно гласови: 41

Автор Тема: Formula 1 - Season 2014  (Прочитано 298624 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Formula 1 - Season 2014
« Одговори #1155 на: 20 Јули 2014, 15:17:02 pm »
Шо им е  на овиееее бе браааат! Овие во Кина или во Германија возат?! Каков блам за безбедноста, неверојатен!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8003
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #1156 на: 20 Јули 2014, 15:20:44 pm »
Одамна не сум видел да се запали некој болид.

Фалеше уште болидот да пренесат од кај што дојдоа механичарите.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1157 на: 20 Јули 2014, 21:29:41 pm »
Џипси Меџик

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
« Одговори #1158 на: 21 Јули 2014, 16:59:41 pm »
И некој ќе речи формула 1 била досадна.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1159 на: 21 Јули 2014, 17:09:57 pm »
Еве, јас пак ќе кажам. А и не мора ја да кажам, ако на гн. Германија се празни трибините, доста е само слики, не мора никој ништо да рече.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1160 на: 21 Јули 2014, 17:15:05 pm »
Не мора никој да рече бидејќи правите фанови ќе гледаат секогаш,а другите само кога нивниот миленик ќе биде прв.Ова ако не беше интересна трка подобро сменете спорт.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1161 на: 21 Јули 2014, 17:20:10 pm »
Nokeska ja gledav ne spiev do 3 pointeresna trka vo poslednive nekolku godini ne sum gledal !

Masa treba na baacka da odi !

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1162 на: 21 Јули 2014, 20:19:43 pm »
Не мора никој да рече бидејќи правите фанови ќе гледаат секогаш,а другите само кога нивниот миленик ќе биде прв.Ова ако не беше интересна трка подобро сменете спорт.

Планирам да ти кажам, штета Ничевски умре, па ретко гледам шаховски коментар на телевизија. Добра замена за формула ќе беше...

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #1163 на: 21 Јули 2014, 21:13:17 pm »
Ако чекаш ти Ферари да кренат за да ти биди интересно... ќе се изначекаш  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1164 на: 21 Јули 2014, 21:32:51 pm »
Јас не чекам ништо. Уствари чекам глупост од типот „weight handicap" да воведе берни. Тоа кога ќе го дочекам, ќе си се пребацам на поинтересни спортови, како курлање на пример...

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1165 на: 22 Јули 2014, 08:44:47 am »
Еве, јас пак ќе кажам. А и не мора ја да кажам, ако на гн. Германија се празни трибините, доста е само слики, не мора никој ништо да рече.

Не се грижи за Германците.

Цитат
High ticket prices, with a category one weekend pass costing 515 euros (408 pounds), were also seen as a factor - particularly with Austria offering a cheaper alternative as well as novelty value in the same German-speaking catchment area.

Austria was a sellout attraction, with tickets limited to 225,000 over the three days. An estimated 80,000 turned out on race day. Silverstone, home of the British Grand Prix, drew around 120,000.

Heim said Austria had probably taken six or seven thousand spectators away from Hockenheim, while seats that might have gone to corporate guests in the past were harder to shift.

Germany's World Cup success, with the national team winning their fourth title in Brazil only the weekend before Hockenheim was also seen as contributing.

"Germany won the World Cup, and all the sports-mad people bought a ticket to Brazil," Formula One supremo Bernie Ecclestone told the Bild am Sonntag newspaper. "They're just worn out after so many major sports events."

Конечно Вилијамс се врати во првите 3 тима.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1166 на: 22 Јули 2014, 09:46:07 am »
Брее, како не бе, сите џерманци се стрчаа у Бразил, не им остана денар за Хокенхајм :D :D Ekskjuzis ekskjuzis... :) Ај, ќе видиме сега и во Будимпешта, може маџарите на море отишле, па пак празни трибини ќе има...

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1167 на: 22 Јули 2014, 09:54:59 am »
На Силверстоун 120 000

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1168 на: 22 Јули 2014, 10:08:14 am »
Сите други празни. Нејсе, не сум само јас што сум приметил дека не ја бива работава...
http://thisisf1.com/2014/07/19/empty-track-leaves-f1-at-five-minutes-to-12-lauda/

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1169 на: 22 Јули 2014, 10:24:39 am »
http://www.interaksyon.com/motoring/f1-2014-racing-legend-niki-lauda-slams-rules-heavy-formula-one

На Лауда не му се допаѓа преголемото комплицирање со правилата и погрешната насока во која се одвива промоцијата на спортот. Од друга страна цела година ги фали трките.

Цитат
“This over nursing of F1, being over cautious, over-controlling and over regulating drives me mad. And this little guardrail issue is another example,” he said.

“There are too many people involved in making F1 as safe as the roads, which is wrong. They should have fixed it quickly, do something instantly and then 10-15 minutes later the race would have gone on.

“There is no way that another car would hit in the same place that guardrail. The delays we have now, nursing the guys, not crossing the white line here, being four seconds back, it is all wrong and this should be stopped.

“I have talked to Bernie [Ecclestone] about it and he fully agrees. We have to go back to normal racing.”

Тоа што се случи во Германија по извртувањето на Зауберот, беше исправна одлука според мене. Безбедносното возило непотребно ќе им ја уништеше трката на многу луѓе. На моменти премногу се тупи со безбедноста.

На тебе тоа ти изгледаше на кинеско гранд при, за мене тоа е како треба да се решаваат проблемите во Ф1. Пушти жолти знамиња ако не е на тркачката линија и прати храбри момци да го истуркаат од патеката.