Гласање

Оваа сезона е:

Најинтересна во последниве 10 години
8 (19.5%)
Најдосадна во последниве 10 години
19 (46.3%)
Исто е интересна како и другите сезони
14 (34.1%)

Вкупно гласови: 41

Автор Тема: Formula 1 - Season 2014  (Прочитано 299137 пати)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Одг: Formula 1 - Season 2014
« Одговори #135 на: 10 Декември 2013, 23:55:06 pm »
Значи ќе навиваме за тој шо победва така? Најлесно е така! Ама и најбезвезно.

Не е важно дали се бори за титула или не. Можеш да навиваш за 3 тима, од кои едниот се бори за титула, вториот да биде најдобар од останатите, третиот се бори да не биде последен. Не е тоа навивање за тој што ќе победи.

Работата е дека не мора да си толку пристрасен и да сечеш вени за тимот. Тим како тим, има многу други како него. Ниту ме платиле, ниту ми се роднини или другари, па да им бидам верен.

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #136 на: 11 Декември 2013, 00:01:43 am »
Најглуп муабет ми е ова, не ме платиле па да навивам за нив.
Тогаш ве платиле да плукате по Ферари, така? :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #137 на: 11 Декември 2013, 01:43:32 am »
Double points rule 'absurd' - Vettel

Sebastian Vettel has labelled Formula One's new double points rule "absurd", according to a report in Sport Bild.

On Monday the FIA revealed that from now on the final race of the season would be worth twice as many points as the rest of the races "in order to maximise focus on the championship until the end of the campaign". Under the new rules, next year's Abu Dhabi Grand Prix will award 50 points instead of 25 to the winner, 36 instead of 18 for second place, 30 instead of 15 for third and so on throughout the top ten.

Vettel, who would have still won this year's title in India under the system but would have missed out on his 2012 title, made clear he was against the idea by suggesting it would not be accepted in football.

"Imagine it, at the last Bundesliga match there would suddenly be double points," he was quoted by Sport Bild. "This is absurd and punishes those who have worked hard for a whole season. I'm fond of the old traditions in Formula One and do not understand this new rule."

Red Bull advisor Helmut Marko told Sport Bild the original plan had been to offer double points at the final four races, adding that his team was against the proposal.

"At first it was planned that double points would be awarded for the last four races," he said. "Then the world championship up to that point would have been almost useless. "

http://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/139125.html

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #138 на: 11 Декември 2013, 05:25:33 am »
Лесно е да има дуели кога се има техничко-технолошка предност одобрена на одредени моменти во одредени делови од стазата... ТОА НЕ СЕ ДУЕЛИ.
Па мора некој да има некаква предност за да се изврши поминување инаку сите би завршиле како што стартувале.Како и за тебе така и за тој што те претекнува, и ти ќе ја имаш истата предност во наредниот круг ако издржиш да останеш во пропишаната разлика.Значи сепак е оставено на возачот со своето знаење и болидот да дојде до тој момент каде што може да ја искористи таа предност.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #139 на: 11 Декември 2013, 08:47:47 am »
Супер глупиот предлог за дуплирање на бодови е нонсенс, начелно е дискриминација. Ако сакаат да ги направат поинтересни, доволно е да го вратат стариот систем за бодување како на пример 10-8-6-4-3-2-1.

Трките беа релативно здодевни и претходно во новиот век, болидите беа многу брзи, тој назад имаше проблеми со даунфорсот и тешко стигаа до предност за претекнување. Затоа го тупнаа KERS-от и DRS-от, ама го затупија малку и таму. Не разговарам за супремацијата на РБР, тоа си е одработено, нормално со виткање на правилата  ;D.

Почнува нова ера, се надеваме на повеќе борби, помалку тактизирања од типот-пушти го не се тркаме со него-, помалку смешни одлуки на официјалните лица и повеќе возбуда односно се она што формула 1 ја прави тоа што е.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #140 на: 11 Декември 2013, 10:32:44 am »
сите сакат дуели сетете се на трката во америка колку круга вебер можеше да го гоне грозде пред гумите да ги направе лом

ако се сака дуели мора значајно да се подобрат гумите, бидејќи кога не се штедат тие прават времиња и до 2 секунди подобри и траат 3-4 круга и одат во бокс

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #141 на: 11 Декември 2013, 10:59:10 am »
Дуплирање нема никаква логика. Се ќе зависи само од таа трка.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #142 на: 11 Декември 2013, 11:38:49 am »
Има претицања ама ретко кога има дуели, последен дуел што го паметам е Алонсо вс Хамилтон на Силверстон. 90% претицањата со ДРС се како заобиколување за цел круг. Никаква борба, дури често возачите се тргаат за да не ги трошат гумите. Неможе да се споредуваат дуелите на Шумахер и Хакинен, или пак Сена Прост со ова денес. Ова конкретно за дуелите, у глобала Ф1 е ОК и сеуште ми е спорт бр. 1 и искрено не верувам дека тоа ќе се смени.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
« Одговори #143 на: 11 Декември 2013, 14:38:33 pm »
предлог на нови правила од лотус

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #144 на: 11 Декември 2013, 18:30:09 pm »
Хахахах какви цареви! Поради одличната ПР кампања што ја водат и сваќањето на Ф1 како спорт во права смисла на зборот, ми станаа најсимпатичен тим.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #145 на: 11 Декември 2013, 18:38:34 pm »
Прекрасни амандмани! Поготово 18-ката! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #146 на: 11 Декември 2013, 18:44:58 pm »
Мене двојката ми е супер :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #147 на: 12 Декември 2013, 05:14:16 am »
Јаки заебанции вадат Лотус, иако некат знаат да претераат. На Хамилтон му го имаат ептен удрено пикот, ептен го ребраат за Роско. Имаа и интересни hashtags на болидите, ќе видиме тали ќе продолжат така и следната сезона, а баш би сакал пошто знаат да бидат интересни.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
« Одговори #148 на: 12 Декември 2013, 16:35:27 pm »

перез ќе вози за форс индија

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
« Одговори #149 на: 12 Декември 2013, 19:41:03 pm »
Посебен трофеј ќе се доделува на возачот со највеќе полпозиции.Колку што разбрав од текстот од идна сезона секој возач ќе може да си избере која бројка сака да ја носи(како во Мото ГП).Ако има некој дополнителна информација нека сподели, бидејќи мислам дека ќе биде доста интересно правило.Истата таа мора да биде означена и на кацигата на возачот.

http://en.espnf1.com/fia/motorsport/story/139363.html
www.domitalia.mk