Гласање

Оваа сезона е:

Најинтересна во последниве 10 години
8 (19.5%)
Најдосадна во последниве 10 години
19 (46.3%)
Исто е интересна како и другите сезони
14 (34.1%)

Вкупно гласови: 41

Автор Тема: Formula 1 - Season 2014  (Прочитано 298634 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Formula 1 - Season 2014
« Одговори #1515 на: 08 Ноември 2014, 11:01:21 am »
Покажува малиот дека има талент.Мислам дека добро ќе го освежи гридот догодина.

@ Џонтра ако те нервира не значи дека треба да бидеш субјективен.Убаво објасни Васил зошто заслужува повеќе и потполно се согласувам.
Промената според мене се случи после Спа и инцидентот што го имаа.Мислам дека проработе инатот и му стана јасно дека на патека мора да покаже дека е подобар возач, во што и успеа.Ако идеме според некоја теорија на заговор, Розбер како германски возач во германски тим има поголеми шанси за титула, меѓутоа мислам дека тоа нема да се случи.

Дефинитивно мали црњо го надвозе сезонава прускиот компирџија. Во неколку трки наназад (ако не и цела сезона), се гледа дека британецот е поконцентриран, пофокусиран и помалку возачки грешки прави во однос на германецот.  Нико треба уште некоја фурна леб да изеде за шампионска титула.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #1516 на: 09 Ноември 2014, 13:01:05 pm »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1517 на: 12 Ноември 2014, 18:02:10 pm »
Ke gi vidime dogodina Fanovive na ferari so Alonso kako Prv vozac...Auuuuuu i toa go doziveav, ne znam samo kakvi ke bidat komentarite ! ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1518 на: 12 Ноември 2014, 18:46:45 pm »
До година јас се селам на JB и Honda. ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #1519 на: 12 Ноември 2014, 19:57:45 pm »

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1520 на: 12 Ноември 2014, 23:12:14 pm »
Ич не сакам Алонсо да вози за Хонда, ќе треба да чекам да си отиде од таму за да навивам за нив, пошто ептен не го можам. Немам особени симпатии кон некој тим, си навивам за Кими, ама со враќањево на Хонда у Ф1 ќе навивам за Мекларен, да си кажам унапред. Секако, погорниот услов ќе си важи.

Туку, што бидна со Бјанки, многу ми е криво за дечкото, ептен има талент, ако добро ме држи сеќавање добри 15 години треторазредниве тимови немаат освено бодови, а Бјанки тоа го направи со мочанана Марусија. Мислам дека Ф1 у најмала рака изгуби потенцијален топ 3 шофер.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1521 на: 13 Ноември 2014, 00:32:38 am »
Колку што знам ова е последната информација, од пред две недели

Цитат
Jules Bianchi’s family’s statement on his condition

It will be four weeks this coming Sunday since Jules’ accident and he remains in the Mie General Medical Centre in Yokkaichi. His condition continues to be classified by the medical professionals here as critical but stable.

Although we have no new information to give, we recognise that there are a huge number of people all around the world who are supporting Jules and willing him on in his fight. We owe it to his many fans to acknowledge the continued outpouring of messages, and to provide some information, however brief it may be.

Jules does indeed continue to fight. Although there have been some reports suggestive of plans for Jules’ treatment, at this time his fight will continue here in Yokkaichi. We are taking things step by step.

Once again, we would like to offer our sincere appreciation for the patience and understanding being shown towards our family at this very difficult time. We also continue to be comforted by the knowledge that Jules is receiving the best possible care at the Mie General Medical Centre, with the doctors here remaining in constant contact with the neurosurgeons at the University La Sapienza of Rome, and Professor Gerard Saillant, president of the FIA Medical Commission.

We will provide a further update when it is appropriate to do so. In the meantime, thank you to everyone who continues to keep Jules in their thoughts and prayers.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #1522 на: 13 Ноември 2014, 03:39:50 am »
Туку, што бидна со Бјанки, многу ми е криво за дечкото, ептен има талент, ако добро ме држи сеќавање добри 15 години треторазредниве тимови немаат освено бодови, а Бјанки тоа го направи со мочанана Марусија. Мислам дека Ф1 у најмала рака изгуби потенцијален топ 3 шофер.
Се согласувам.Неговиот талент го препозна Ферари и затоа беше земен во нивната академија,а врз основа на тоа Марусија добиваше Ферари мотори.Мислам дека го спремаа како директна замена на Раиконен после 2-3 сезони, меѓутоа среќата не беше на негова страна.Дај боже да се опорави и во целост да го реализира својот талент.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1523 на: 13 Ноември 2014, 07:38:54 am »
Ништо од Bianchi не бива повеќе.

Не да бидам песимист и лошо да му посакувам, ама ја доби истата повреда како и Шумахер. Diffuse axonal injury
И како што читав, а и како што поминува времето, супер ќе биди ако се опорави и да не биди без некој инвалидитет, да можи сам да се грижи за себе.
За Формула 1 готово е, освен Јапонциве некои тревки ако имаат, па да ги заебат швајцарците со Шумахер, шо не направија ништо.

Не сум некој фаворит на ферари, ама ако одеше таму сакав да победува.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1524 на: 13 Ноември 2014, 09:50:51 am »
На денешен ден пред 20 години, Шумахер ја освои првата титула во Формула 1.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #1525 на: 13 Ноември 2014, 12:13:53 pm »
онаа педерската од 1994

- кога Сена загинува,
- Шумахер удира во Хил двајцата испаѓаат од трката но тој станува шампион,
- Бенетон се обвинети за користење на контрола на пролизгување, програмата најдена во компјутерот на болидот но со објаснување дека никогаш не била користена

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1526 на: 14 Ноември 2014, 14:03:17 pm »
F1 does not need young fans - Ecclestone

Цитат
Bernie Ecclestone does not believe Formula One should be chasing a younger generation of fans because they do not have the money to buy the products the sport advertises.

F1 television and live audiences have been declining in recent years, with teams struggling to find sponsors to alleviate the growing cost of competing in the sport. Caterham and Marussia's recent fall into administration has highlighted the financial problems facing smaller teams, but Ecclestone does not think embracing younger fans is a solution.

"If you have a brand that you want to put in front of a few hundred million people, I can do that easily for you on television," the F1 supremo told Campaign Pacific-Asia. "Now, you're telling me I need to find a channel to get this 15-year-old to watch Formula One because somebody wants to put out a new brand in front of them? They are not going to be interested in the slightest bit.

"Young kids will see the Rolex brand, but are they going to go and buy one? They can't afford it. Or our other sponsor, UBS - these kids don't care about banking. They haven't got enough money to put in the bloody banks anyway. That's what I think. I don't know why people want to get to the so-called 'young generation'. Why do they want to do that? Is it to sell them something? Most of these kids haven't got any money.

"I'd rather get to the 70-year-old guy who's got plenty of cash. So, there's no point trying to reach these kids because they won't buy any of the products here and if marketers are aiming at this audience, then maybe they should advertise with Disney."

While F1 has taken steps this year to embrace a more modern social media strategy Ecclestone does not see the benefit of sites such as Twitter.

"I'm not interested in tweeting, Facebook and whatever this nonsense is. I tried to find out but in any case I'm too old-fashioned. I couldn't see any value in it. And, I don't know what the so-called 'young generation' of today really wants. What is it? If you ask a 15 or 16-year-old kid, 'What do you want?' they don't know."

Ecclestone added: "How are you going to get all the fans to meet these drivers, who don't even want to meet their girlfriends? You are right that we should use social media to promote Formula One. I just don't know how."

Read more at http://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/184001.html#rFVQim95ivjGkFcw.99

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #1527 на: 14 Ноември 2014, 14:11:45 pm »
Отиден му е паметот на Берни. Не можат ли некако да го тргнат од раководна позиција?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1528 на: 14 Ноември 2014, 15:07:23 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1529 на: 14 Ноември 2014, 15:07:42 pm »
Шо се дешава со луѓево веќе не ми е јасно. Кај отиде здравиот разум у светов?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson