Zero, просечна потрошувачка според борд компјутер е да кажеме 8 l/100 km по извозени 1.000 км ....
Просечна потрошувачка според мои калкулации, два пати проверени е дека колата троши 10 l/100 по извозени 1.000...
Пресметката е фактички по 3 извозени резервоари има промашување од 20 литри(2L x 10)...
Не знам дали таа разлика е нормална, но мене почнува да ме нервира, и ми изгледа доста непрецизно ...
Тоа со преостанати километри до бинго ми е јасно, се пресметува според просекот, и рапидно се зголемуваат преостанатите километри со пензионерско возење и обратно ...
2fast4you, ги има и кај мене 2-та мерача, тој што е дневен, до некаде е и точен, ама тој за поголемиот просек мути работа ...
Почнав да се сомневам дека бордот губи реалност, кога да речеме ке тргнеш нога од педалата за гас кога си на надолнина, и моменталната потрошувачката одма иде на 0.00 l, и почнува да паѓа просечната потрошувачка доста брзо ...
@zokipet, ја нема таа опција кај мене, проверував пред некој ...
@Simo, ке пробам со бекутан, па ке кажам резултати ... И кое е тоа средство кое што го користиш?
@vtr, ке го пробам и тоа ...