novite koli se po krsh od starite u sekoj pogled,deka se posofisticirani,pomalku trosat imaat poveke opcii ... DA ama deka se pokvalitetni i deka se posigurni NE.
kojsaka da me razubedi dzabe mu e NEMOZE. imam i novi i stari vozila od koi ednata e od 1978 i raboti kako Saat.
prednica nemam nikogas smeneto i na tehnicki mi vikaat deka e postegnata od koli izlezeni od salin,na mercedesot smeneta e prednica pred 5000 km I TROPA.
Е ова е врв старите коле се посигурни од новите...браво.Ама и јас незнам зошто уопште пишам да објаснувам дека не е така кога цела автомобилска индустрија вели дека е така.
bas kako sto kazav,starite koli se napraveni da traat 30+ a novite dodeka se u garancija.
Ziveeme u potrosuvacko opstestvo i normalno e toa da mora da smenis kola za 5-6 godini. e sea kaj nas so gi vozime po 20 godini i uste ni e nova zatoa so sme klosari toa e drugo.
znaci jas ne ti sporeduvam kola stara 30 g i nova, treba da sporedis stara kola koga bila proizvedena so tie sto se proizveduvaat sega.
novive se 70% plastika. a toa so kazuva avtomobilskata industrija toa e normalno,so ke kaze novive ne gi biva kupete stari

u trkava koj da naprai poeftin,polesen,pomalku so trosi strada normalno kvalitetot.
cest na isklucoci normalno. iako retki.