Автор Тема: Инсталирање на паркинг сензори  (Прочитано 43245 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Инсталирање на паркинг сензори
« Одговори #60 на: 18 Август 2011, 20:50:30 pm »
Најдобра е варијантата на фабричките сензори, тие идеално се наместени. Тие се елегантни зошто немаат подлошка која штрчи надвор од браникот. Јас имав такви на претходната кола, и функционираа ама и тие знаеа да заглупават на дожд понекогаш.
За овие со фолија, фиксирањето на истата е со прилично јак лепак, но не е лошо за секоја евентуалија да се фиксира и дополнително ( Гафер трака, или пиштол со пластика ), мада и немам искуство дека некоја досеа се одлепила, а и дека овој сензор правел проблем.

Не верувам и дека енглезите се глупави што ги ставаат овие сензори.
Проблемот на неставањето кај нас произлегува во сервисерите што ги монтираат. Ги преферираат тие што повеќе ке заработат од нив. Сензорите со фолии малку доаѓаат кај нас, па затоа и цената нивна е повисока. Со тоа набавната цена на сервисерите им е повисока, и спремни се да ги монтираат сензорите со бушење, повеќе од овие со фолија, за можеби и смешна разлика во набавната цена од 200-300 денари. Ги заболе нив за вашиот браник.
Инаку сведок сум бил на монтажа на сензори со бушење, кај кои корисникот се враќал неколку пати, па и целиот сет е менуван, поради проблеми. Кинески се и едните и другите, па каков ти је ксметот.  Од моето досегашно искуство со ете мал број продадени, барем засеа никој не се вратил.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #61 на: 19 Август 2011, 00:30:48 am »
Кај си бе Јаре?
Кога ќе правиме собир во Домино?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #62 на: 09 Октомври 2011, 20:46:16 pm »
Јас сум веројатно постар од тебе ( година на производство 72га ). Одземање невиност на браник ? Јаоооо, а ондак што е местење фолии ? Лижење пи*е ?  :)
Ја мислев дека сензор се става поради олеснување на вожња у рикверц, а не за чатал, па кај чатал, кај ружен чатал.
Абе стар волк е џиџи... со 4 му почнува џиџистрацијата :) не ти збора само како гаталец туку и како паталец... ужива во дупењето... на браници :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #63 на: 09 Октомври 2011, 21:50:35 pm »
;D Фала колега ;)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #64 на: 16 Јануари 2012, 18:54:33 pm »
@yaree - Дали сеуште имаш од сеензорите или сите отидоа, а линкот не работи више па закачи некоја слика

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #65 на: 16 Јануари 2012, 20:24:54 pm »
mislam deka ne raboti zasto edno 10-dusi dojdoa i si zemaa senzori so dupenje ko so treba, proverena rabota,  da ne kobam moze gresam, ne mora da znaci deka bile od yaree, ali stavale nekoja folija pozadi branik kako lenta i nemalo vrska od pokazuvanje....

Отсутен GOLF 1 GTI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
  • NO TURBO,NO FUN :))
« Одговори #66 на: 16 Јануари 2012, 23:51:17 pm »
smekeri tuniraju,picke se drogiraju :)

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #67 на: 17 Јануари 2012, 00:24:42 am »
 ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #68 на: 17 Јануари 2012, 00:30:08 am »
najdobri senzori :)
http://www.youtube.com/watch?v=R7VXlAFhRTI&feature=share
Bogami vakvi senzori i ako nema parking mesto moze da se rastrcaat da pobaraat i da najdat:))))

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #69 на: 17 Јануари 2012, 23:25:47 pm »
Pozdrav do OSMICA, VELESTRUMF, SARACH i site koi poseduvaat LANCER( im se izvinuvam sto ne mi dojdoa na pamet) no eve mal uvid od edno lancerce sto bese automatic i mi ostai strasen vpecatok :D

ovaa idea bese po zelba na sopstvenikot, no mene ne mi se dopagja bas poradi 2 cm vidliviot del od kabelot :)

pozdrav...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #70 на: 17 Јануари 2012, 23:37:34 pm »
Фала на поздрав... Ај ја утре ќе пуштам нешто поздрав, да сликнам на раат ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #71 на: 18 Јануари 2012, 01:14:11 am »
Фала Гогле на поздравот.

А да се видевме ние некогаш а?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #72 на: 19 Јануари 2012, 19:53:33 pm »
Поздрав до Google, и горенаведените Лансерџии :)

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19.msg148341.html#msg148341
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #73 на: 26 Јануари 2012, 06:55:19 am »
mislam deka ne raboti zasto edno 10-dusi dojdoa i si zemaa senzori so dupenje ko so treba, proverena rabota,  da ne kobam moze gresam, ne mora da znaci deka bile od yaree, ali stavale nekoja folija pozadi branik kako lenta i nemalo vrska od pokazuvanje....

Сеа ова мислам или знам е ? Јас ти кажувам знам, не мислам. Сите до еден кој земаше сензор ( а земаа и сервиси по повеќе париња ) добија гаранција дека во случај на неработење ќе добијат пари назад. Таква гаранција коа набавуваш сензори со бушење никој не ти ја дава.

Добра стрплива монтажа, и се си работи топ. И не се гледа :)

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #74 на: 26 Јануари 2012, 12:01:18 pm »
 ;D ne znam druze, zatoa taka i pisav, mi obijasnija sto bilo i sto pravele, ali ne bea voopsto zadovolni :(, ne gi prasav koj, kade, kako, kolku, dojdoa se pozalija mi zemaa i si otidoa, od kaj gi zele i koj gi mestel ne znam, a inaku za sekoj prodaden proizvod na site dosega im kazav, stojam pozadi nego vo slucaj na bilo kakov problem so niv izlagam vo presret zamenuvam ili refund  ;) pozz