Форд СТ, а ти знаеш ли?
Да поминеш 60% повеќе со истите пари значи дека наместо 100 километри ќе поминеш 160 километри. Ако 160 километри се 100% од трошкот, тогаш 100 километри се 100km / 160km = 0.625 или 62.5% од трошокот. Заштедата во овој случјај е 100% - 62.5% = 37.5%, односно за да поминеш 100 километри ќе платиш 62.5% од таа сума или 37.5% помалку пари.
Да заштедиш 60% значи наместо да платиш една сума на пари за да поминеш 100 километри ти да платиш 40% од таа сума или 60% помалку. Во овој случај за истите пари ќе поминеш 100km * 100% / 40% = 2.5 * 100km = 250km, односно ќе поминеш 2.5 пати повеќе километри за истите пари.
Огромна е разликата меѓу 60% повеќе и 60% помалку. Ова би требало да го изучиш во основно, ама ти си бил зфатен со натпреварите.
p.s. Na gojdo i negovite biseri na mudrosta ke mu repliciram utre me mrzi sega docna da ja razvlekuvam na dolgo i siroko
Нема проблем, одмори се сега, па утре со нови сили повели повторно на главо-отвор.
p.s.s. na durex ovoj sportex ili trojan ne znam koja marka bese na kondomi ke mu se izvinam odkoga toj ke se izvini i toa ke se izvinam ne za toa sto e naucno vo pravo tuku za toa ako se pocustvuval navreden ama se razbira otkako toj prv ke se izvini bidejki toj prv zapocna
Спортекс е марка на риболовна опрема, ама не си ти крив што си завршил основно и си стигнал до средно со амбиции еден ден да го завршиш. Имаш време и многу нешта на светот на кои ќе им се чудиш.
Inaku i na malo dete od 5 godini mu e jasno deka ne e vozmozno zasteda od 60 % pa makar gojdo i da bil drogiran dodeka gi vrsel prsemtkite.Utre matematicki ke ti objasnam kade ti e zabludata i tvoeto neznanje magistar primarius doktor i sto li uste ne Gojdo
Се слагам, но има возрасна глупа, необразована, изфрустрирана, затуцана и изреметена особа која дошла на форумов со единствена цел да се расправа. Таа особа има проблем со читање и тумачење на нештата така што „вкупно за истите пари поминувам околу 60% повеќе километри“ го интерпретира како „60% заштеда“. Пробај на тој изрод да му објасниш кај му е заблудата, дали во математиката или во понашањето и начинот на комуникација. Нас, жити очи, поштеди не. Се лажеш ако мислиш дека си интересен и се смееме на глупи, неаргументирани и научно непоткрепени празни зборови. Тебе ти се смееме.
Пријатно дркање и добра ноќ.