па индивидуално е тоа за резултатите. кој сака нека пише, кој сака немора да пише... еве јас ке пробијам лед...
моето возило е со фабричка декларирана моќност од 140 коња. на денов ми измерија 118 коња, а дечкото рече дека не е во можност да го измери прецизно бидејки возилото е автоматик, а за такво возило потребни се други софтвери и други калкулации. само моето беше автоматик тука на хепенингов. како што рече он, се трудел да стабилизира максимално колку што може, но автоматикот е тој каков што е и не е за овој софтверот што го имаат и користат, одтука доаѓа и пониската вредност бидејки јасно се гледа на графиконот паѓање и пак исправање на снагата, што ни теоретски ни практично е возможно тоа да се случи. ке почекам други денови кога ке донесат софтвер за автоматици и тогаш ке го измерам.
како и да е, пет пати пробуваше за да добие некој оптимим, а мене целта уствари ми беше да измерам разлика на снага помеѓу бензин и плин. ептен сум радосен од тој добиен резултат кој изнесува само 3 коња, т.е. на плин е само 3 коња послаб одколку на бензин, што на 140 коња е стварно смешно... тоа ке му дојде околу неполни 2% од снагата, адекватно како и џиџи што добил околу 2,5 коња помалку на 95 коња тоа е смешни 2,5%