Автор Тема: Tyre fix spray  (Прочитано 9279 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Tyre fix spray
« на: 02 Јули 2011, 21:10:30 pm »
Da razgovarame za sledniov proizvod:

http://www.sonax.com/Car-Care/Products/Tyres-Rims-Rubber/Tyres/(so)/1/(node)/13078/432300-SONAX-Tyre-fix

Cenata iznesuva 400 denari (za sonax)

Dali nekoj ima iskustvo so ovie proizvodi? Da mu puknala guma i da uspeal da ja zalepi? Dali se aplicira ednostavno? Sto posle, koga ke ja odnesis kolata na vulkanizer, dali se otstranuva penata, i kako?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44387
  • Il Moderatore
Одг: Tyre fix spray
« Одговори #1 на: 02 Јули 2011, 21:15:23 pm »
Јас сум разбрал дека после е заебана оправката. Директно искуство не сум имал.На жена ми еден ваков и` стаив у гепек, а јас сепак ќе си сменам резервна.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2 на: 02 Јули 2011, 21:16:46 pm »
Zosto zaebana, kolku zaebana?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 02 Јули 2011, 21:21:49 pm »
Колега мој од работа со тој спрејот на А4 си ја опраил гумата, после тоа на вулканизер му рекле нова да си земе, пошто тоа супстанцата не можеле да ја исчистат. Тоа беше одамна, можеби било до вулканизерот, може било до средството, не тврдам ништо, ко што реков, немам лични искуства (сега за сега) :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #4 на: 03 Јули 2011, 11:05:30 am »
Еве јас ќе се "пофалам" дека не го бива овој начин на лепење гума.
1.Функционира ама не секогаш,а може и после неколку дена да почне да дише пак.(мене баш ова ми се случи,а за да биде поголема бељата ми се случи на одмор у друга држава)
2.На мене не ми кажаа да си ја сменам гумата,туку на вулканизер ми ја залепија.
3.Е сега незнам дали е до средството ама после 2 дена пак почна да дише гумата ама од друго место.

Така да имам останато од овој спреј,ама не би го користел скоро никогаш.Можеби ако немам резервна гума па да го ушприцам за до дома. :)
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5 на: 03 Јули 2011, 11:11:59 am »
Јас имам фабрички со колата пошто немам резервна гума.

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 03 Јули 2011, 11:18:18 am »
Kaко бе немаш резервна ???
Е тоа ти се вика МУУУУЦЦЦииииБууушииии

Не е само кај него,во поголемиот број на нови возила не се вградува фабрички резервното тркало,т.е. се доплаќа ако сакаш да имаш.Па како алтернатива се користи овој сет за лепење гума.

П.С. И во Голф е така. ;) ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 03 Јули 2011, 11:20:53 am »
Враќаки се од Тирана службено, брат ми и колега со (нова)Mazda6 опремена со вакво некое квик фикс решение, скинаа гума на дупка (кратер македонски) пред Струга, по дождливо време во Недела навечер. дури да дојде шлеп служба, дури да најдат вулканизер, жива мука.. Тука нема помош од вакви квик фикс решенија. Само резервна спасува. Мој совет, ако можеш резервна да ставиш - ставај у гепек, ако не  веројатно ранфлет гуми се решение :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8 на: 03 Јули 2011, 11:47:01 am »
Kaко бе немаш резервна ???
Е тоа ти се вика МУУУУЦЦЦииииБууушииии

Не е само кај него,во поголемиот број на нови возила не се вградува фабрички резервното тркало,т.е. се доплаќа ако сакаш да имаш.Па како алтернатива се користи овој сет за лепење гума.

П.С. И во Голф е така. ;) ;D

Културно си прашав дали може со доплата да добијам возило со резервна гума место она лајното ми рекоа не може...!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #9 на: 03 Јули 2011, 11:48:07 am »
1.Функционира ама не секогаш,а може и после неколку дена да почне да дише пак.(мене баш ова ми се случи,а за да биде поголема бељата ми се случи на одмор у друга држава)
3.Е сега незнам дали е до средството ама после 2 дена пак почна да дише гумата ама од друго место.

Така да имам останато од овој спреј,ама не би го користел скоро никогаш.Можеби ако немам резервна гума па да го ушприцам за до дома. :)

Malku e konfuzno ova. Znaci privremeno si ja zalepil so sredstvoto, potoa si ja odnel na vulkanizer kade sto trajno ti ja zalepile, pa potoa pak pocnala da disi?

Враќаки се од Тирана службено, брат ми и колега со (нова)Mazda6 опремена со вакво некое квик фикс решение, скинаа гума на дупка (кратер македонски) пред Струга, по дождливо време во Недела навечер. дури да дојде шлеп служба, дури да најдат вулканизер, жива мука.. Тука нема помош од вакви квик фикс решенија. Само резервна спасува. Мој совет, ако можеш резервна да ставиш - ставај у гепек, ако не  веројатно ранфлет гуми се решение :)
Ovoj lepak e za pomali dupki.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 03 Јули 2011, 12:27:42 pm »

Ovoj lepak e za pomali dupki.
Да де, ама од кај знаеш каква ќе ти се погоди дупката :D Затоа јас (покрај фул сајз резервна) на жена ми у кола и` стаив таква боца, за да не се мучи да мења низ градов гума, а за на пат ако оди стилото пак некад, има резервна. за мене во алфата само резервна.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11 на: 03 Јули 2011, 12:29:46 pm »
Може да ја дебалансира гумата, ако не се користи правилно.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #12 на: 03 Јули 2011, 12:54:55 pm »
Може да ја дебалансира гумата, ако не се користи правилно.

ne e problem sekako do vulkanizer treba da istera. A kako se aplicira sprejot?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #13 на: 03 Јули 2011, 16:22:09 pm »
Исто ко да ја пумпаш, преку ѕивана. Спреевите се ОК и се чистат со малку труд. Тој што рекол дека не се чисти бил вработен за плата и не сакал да се замара. Многу корисно ако ти се дупне гума, т.е. во мојот случај за низ град. За на отворено си го вадам вуферот и си ставам резервно колце.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 03 Јули 2011, 18:13:09 pm »

Malku e konfuzno ova. Znaci privremeno si ja zalepil so sredstvoto, potoa si ja odnel na vulkanizer kade sto trajno ti ja zalepile, pa potoa pak pocnala da disi?

Точно така,и на крај си ја вратив резервната гума и си дојдов до Ск и си купив нови гуми.