Автор Тема: Проблем со палење на ладно!!!  (Прочитано 7012 пати)

Отсутен Dejan_156 alfista

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
Проблем со палење на ладно!!!
« на: 23 Октомври 2013, 13:50:22 pm »
Имено се работи за алфа 1.9јтд, на ладно вергла и дава знаци дека сака да запали нешто како да пали на еден клип па промашува иа така и од 2,3 верглања ке запали што е поладно надвор и повеке верглање. Одкако ке запали трепка сијаличката за греачи од прилиака 1 мин и после тоа одкако ке запали колата си работи перфектно. Проверив греачите сите еден по еден ги извадив на акумулатор ги пробав работат до компресија не ми се верува дека е има пројдено 170000км реални и не троши воопшто масло,има снага за влечење,по удолница има јако моторно кочење како и други дизели,дизните не верувам да се затоа што колку и да ја стискаш не дава некој црн дим. Сега ја ставив неколку пати на компјутер и ми дава 2 грешки едната за егр и другата P0380 - Glow Plug/Heater Circuit 'A' Malfunction е сеа дали има некој што би знаел што мозе да биде проблемот. и да напоменам што мене ми мати ум пумпата за висок притисок дава 300бари а таму пишува дека треба да биде под мала гас 400 или максимум 1350 под полна гас ама прочепав на нет и по др форуми тие 300 бари ги дава и кај др коли со истиот мотор http://www.alfaowner.com/Forum/engines-ts-jts-jtd-and-v6/254211-stilo-1-9-jtd-will-not-start.html
Мислења?
Djevojka može da bude sa sela,
al' auto mora da bude iz Italije! ♥

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг: Проблем со палење на ладно!!!
« Одговори #1 на: 23 Октомври 2013, 14:16:19 pm »
Греачите работат, ама електричната инсталација до нив изгледа не е во ред. Релето за греачи пробај да го замениш со некого од ист автомобил, тоа може да залепи.

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #2 на: 23 Октомври 2013, 14:21:51 pm »
When is the code detected?
- The glow plugs are commanded OFF and the glow plug feedback is more than 2 volts. or
- The glow plugs are commanded on and the glow plug feedback is not between 5 volts and 6.2 volts.

Јас би ја измерил волтажата , кој греач колку добива при палење . И јас сумњам во електричната инсталација

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3 на: 23 Октомври 2013, 14:59:55 pm »
После палење и кај мене трепка портокаловото за греачи ама пали на прва.

Евентуално ако ти затреба нешто половно, прегеска ми падна во очи...

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=947822

Има и една Алфа 156 растурена во Росоманм може да се најде нешто за некои поевтини пари...

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #4 на: 23 Октомври 2013, 15:30:54 pm »
провери ја инсталацијата до греачите,како и масата на моторот

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #5 на: 23 Октомври 2013, 16:52:09 pm »
Провери прво релето да не е подизвадено и нема убав контакт и тоа претходно што ти имаат спомнато.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #6 на: 23 Октомври 2013, 20:09:07 pm »
Овој мотор пали и без греачи на ладно време...дефинитивно не ти се греачите проблемот.Има шанси да ти е од пумпата
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3163
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #7 на: 23 Октомври 2013, 21:34:31 pm »
pa ubavo si kaza i samiot iscisti go egr-ot i proverija instalacijata do greacite iako i mozno e da ti prima fals vozduh kaj filterot za nafta pa dodeka povlece nafta...

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2837
« Одговори #8 на: 23 Октомври 2013, 23:19:21 pm »
Залади малку и алфитстите ке почнеме да ги гледаме по улици како туркаат.... :D

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 24 Октомври 2013, 00:12:01 am »
Овој мотор пали и без греачи на ладно време...дефинитивно не ти се греачите проблемот.Има шанси да ти е од пумпата
ако е до пумпата зашто не прави проблем на топло време јуни јули август? ке пробам со ова што пишаа колегите да сменам па ако не ја бива ке пробам и со пумпата

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 24 Октомври 2013, 00:14:19 am »
pa ubavo si kaza i samiot iscisti go egr-ot i proverija instalacijata do greacite iako i mozno e da ti prima fals vozduh kaj filterot za nafta pa dodeka povlece nafta...
егр-то е стопирано, филтерот за нафта го сменив со нов (не кинески) е сеа ке пробам со инсталацијата

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 24 Октомври 2013, 00:25:31 am »
нема потреба од иронични одговори   ;) вицовите беа во др тема

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #12 на: 24 Октомври 2013, 00:32:22 am »
даблпостинг...

нема потреба од иронични одговори   ;) вицовите беа во др тема

абе земи и

;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2837
« Одговори #13 на: 24 Октомври 2013, 00:41:01 am »
Мала шала брат да се размрдаме ....

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #14 на: 24 Октомври 2013, 00:53:07 am »
Имено се работи за алфа 1.9јтд, на ладно вергла и дава знаци дека сака да запали нешто како да пали на еден клип па промашува иа така и од 2,3 верглања ке запали што е поладно надвор и повеке верглање. Одкако ке запали трепка сијаличката за греачи од прилиака 1 мин и после тоа одкако ке запали колата си работи перфектно. Проверив греачите сите еден по еден ги извадив на акумулатор ги пробав работат до компресија не ми се верува дека е има пројдено 170000км реални и не троши воопшто масло,има снага за влечење,по удолница има јако моторно кочење како и други дизели,дизните не верувам да се затоа што колку и да ја стискаш не дава некој црн дим. Сега ја ставив неколку пати на компјутер и ми дава 2 грешки едната за егр и другата P0380 - Glow Plug/Heater Circuit 'A' Malfunction е сеа дали има некој што би знаел што мозе да биде проблемот. и да напоменам што мене ми мати ум пумпата за висок притисок дава 300бари а таму пишува дека треба да биде под мала гас 400 или максимум 1350 под полна гас ама прочепав на нет и по др форуми тие 300 бари ги дава и кај др коли со истиот мотор http://www.alfaowner.com/Forum/engines-ts-jts-jtd-and-v6/254211-stilo-1-9-jtd-will-not-start.html
Мислења?

Idi na svesna dijagnostika. Posle kaj dobar diesel servis sto znae i ima oprema za CR dizeli. Vo MK ne znam voopsto da ima takov.
Prvo se pocnuva od creva, ventili po gorivnata instalacija. Detalna proverka na greaci i ozicuvanje.
Baraj svesen majstor.