Автор Тема: Проблем со палење на ладно!!!  (Прочитано 7005 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Проблем со палење на ладно!!!
« Одговори #15 на: 24 Октомври 2013, 00:58:59 am »
Имено се работи за алфа 1.9јтд, на ладно вергла и дава знаци дека сака да запали нешто како да пали на еден клип па промашува иа така и од 2,3 верглања ке запали што е поладно надвор и повеке верглање. Одкако ке запали трепка сијаличката за греачи од прилиака 1 мин и после тоа одкако ке запали колата си работи перфектно. Проверив греачите сите еден по еден ги извадив на акумулатор ги пробав работат до компресија не ми се верува дека е има пројдено 170000км реални и не троши воопшто масло,има снага за влечење,по удолница има јако моторно кочење како и други дизели,дизните не верувам да се затоа што колку и да ја стискаш не дава некој црн дим. Сега ја ставив неколку пати на компјутер и ми дава 2 грешки едната за егр и другата P0380 - Glow Plug/Heater Circuit 'A' Malfunction е сеа дали има некој што би знаел што мозе да биде проблемот. и да напоменам што мене ми мати ум пумпата за висок притисок дава 300бари а таму пишува дека треба да биде под мала гас 400 или максимум 1350 под полна гас ама прочепав на нет и по др форуми тие 300 бари ги дава и кај др коли со истиот мотор http://www.alfaowner.com/Forum/engines-ts-jts-jtd-and-v6/254211-stilo-1-9-jtd-will-not-start.html
Мислења?

Idi na svesna dijagnostika. Posle kaj dobar diesel servis sto znae i ima oprema za CR dizeli. Vo MK ne znam voopsto da ima takov.
Prvo se pocnuva od creva, ventili po gorivnata instalacija. Detalna proverka na greaci i ozicuvanje.
Baraj svesen majstor.
има... мехатроника има опрема за сите алфи и софтвер исто така.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10405
« Одговори #16 на: 24 Октомври 2013, 00:59:09 am »
Овој мотор пали и без греачи на ладно време...дефинитивно не ти се греачите проблемот.Има шанси да ти е од пумпата
ако е до пумпата зашто не прави проблем на топло време јуни јули август? ке пробам со ова што пишаа колегите да сменам па ако не ја бива ке пробам и со пумпата
Зш вискозностае помала :L Ваљда ти се каблите релето или греачите. може да се ослабени грачите, со што ќе треба два-ти пати да загрееш. Пробај под малце туража дали ќе палит.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #17 на: 24 Октомври 2013, 19:54:06 pm »
Овој мотор пали и без греачи на ладно време...дефинитивно не ти се греачите проблемот.Има шанси да ти е од пумпата
ако е до пумпата зашто не прави проблем на топло време јуни јули август? ке пробам со ова што пишаа колегите да сменам па ако не ја бива ке пробам и со пумпата
Зш вискозностае помала :L Ваљда ти се каблите релето или греачите. може да се ослабени грачите, со што ќе треба два-ти пати да загрееш. Пробај под малце туража дали ќе палит.
Пак ке речам не се мачи со инсталацијата на греачите...не е од греачите овој мотор пали без проблем без греачи ( зборам од искуство...пошто за ова изгубив на кладба...т.е лани зимата кога беше најладно еден мој близок ги извади каблите од греачите и без проблем си ја палеше колата зимата исто како и со греачи.Провери дали убаво ти вергла...овој мотор ако послабо вергла му треба повеке време за да запали.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #18 на: 24 Октомври 2013, 21:14:51 pm »
Залади малку и алфитстите ке почнеме да ги гледаме по улици како туркаат.... :D
Алфисти се господа луѓе! Не туркаат коли. Сите имаат претплата и некој попуст за шлеп служба  ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #19 на: 24 Октомври 2013, 21:43:29 pm »
Poslednava nedela tolku koli se iznagledav so krenata hauba I toa brendovi sto nikogas ne bi pomislil deka kje vidam, pa ni na kraj pamet ne bi mi teknalo da se salam na takvo nesto. Jas kako covek sum dolzen ako mozam da zastanam I da ponudam pomos a ne da mavam seir. Kola e se slucuva, nea mozes da ja popravis ama nwecivo (ne)razmisluvanje nemozes.
Ova poslednovo e opsto I vazi za site.