Автор Тема: Маска за Seat Ibiza  (Прочитано 14401 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
Одг: Маска за Seat Ibiza
« Одговори #15 на: 30 Јуни 2011, 17:05:52 pm »
не многу,ама не помалку од 20 ситни работи  ;) :D :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 487
« Одговори #16 на: 30 Јуни 2011, 18:33:18 pm »
Фала ти многу Рики на информацијава. Прашува и за фарбање со фабричката боја на колата, ми рекоа до 10 евра максимум било. :)

Толку е, 50-100 грама боја... и кај што имаш на друго место грабаници на флеки може да помине, дека гледам колава ти гребната на повеке места, а жмигавецот ти е пукнат... да бараме и за него половен ?

Хехех. Еми така е, две жени кола кога чуваат :P. Иначе би било убаво за жмигавецов ако може да најдеме. Зашо да не.  :)

Oк ке прашаме и за него ... колку е, ке имаш информации утре...

Друго што ти фали каросериски ?

Друго шо ми фали се фарови. Поточно тие добри си се и работата и све ама држачите се мислам скршени, па зацврстени си ми се со жички некои. Па сеа не знам како иде, дали може само држачи да се сменат или мора цели фарови?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #17 на: 30 Јуни 2011, 18:38:05 pm »
Со оглед на состојбата поубаво би било да се стават нови. А кога веќе се ставаат нови убаво би било да се ксенон. :)

... и диоди... и кристални задни.

Зависи дали планираш да ја возиш колата уште 5 години па да се трошиш.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #18 на: 30 Јуни 2011, 19:23:14 pm »
Фала ти многу Рики на информацијава. Прашува и за фарбање со фабричката боја на колата, ми рекоа до 10 евра максимум било. :)

Толку е, 50-100 грама боја... и кај што имаш на друго место грабаници на флеки може да помине, дека гледам колава ти гребната на повеке места, а жмигавецот ти е пукнат... да бараме и за него половен ?

Хехех. Еми така е, две жени кола кога чуваат :P. Иначе би било убаво за жмигавецов ако може да најдеме. Зашо да не.  :)

Друго шо ми фали се фарови. Поточно тие добри си се и работата и све ама држачите се мислам скршени, па зацврстени си ми се со жички некои. Па сеа не знам како иде, дали може само држачи да се сменат или мора цели фарови?

Ке прашам и за држачи на фарови... само кажи ми дали на двата фара се искршено држачите, или дај ми бројка колку држачи ти фалат...

Мислам, дека на фар се по 2 или 3 држачи, ама не сум сигурен...

Значи сега се информираме само за цени...

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
« Одговори #19 на: 30 Јуни 2011, 20:55:34 pm »
Со оглед на состојбата поубаво би било да се стават нови. А кога веќе се ставаат нови убаво би било да се ксенон. :)

... и диоди... и кристални задни.

Зависи дали планираш да ја возиш колата уште 5 години па да се трошиш.

Тоа би било убаво. Ама не се знае дали ке ја возам уше толку. Зборме со мајка ми за купување на нова подолг период, али уше не се знае шо како, така да ксенон сега за сега не :)

Ке прашам и за држачи на фарови... само кажи ми дали на двата фара се искршено држачите, или дај ми бројка колку држачи ти фалат...

Мислам, дека на фар се по 2 или 3 држачи, ама не сум сигурен...

Значи сега се информираме само за цени...

Мислам дека се сите држачи отидени. А и да не се, кад је бал нек је маскенбал. Сите наубаво да си ги сменам :)

Отсутен eli428

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
« Одговори #20 на: 30 Јуни 2011, 21:18:43 pm »
Abe Riki, se mu najde na devojceto (Ivana) ama i seto toa da i go kupese i namontirase, pa da bide celosna rabotava, za ceni veruvam deka i sama ke si gi doznaese i ke dobiese pogolem popust otkolku ti sto mozes da izdejstvuvas... :D

Poz Ivana! :)
Брзината и совршенството не одат заедно :)

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 30 Јуни 2011, 21:23:20 pm »
Abe Riki, se mu najde na devojceto (Ivana) ama i seto toa da i go kupese i namontirase, pa da bide celosna rabotava, za ceni veruvam deka i sama ke si gi doznaese i ke dobiese pogolem popust otkolku ti sto mozes da izdejstvuvas... :D

Poz Ivana! :)

Хехех. Шо би било убаво така, Рики и да ми купи и да ми намонтира. Хехехе. Совршено. :) Фала на поздрав. Поздрав и до тебе :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #22 на: 30 Јуни 2011, 23:35:47 pm »
епа вака, никако да пишам околу темава...

значи ибицата е МК2, модел од 96та до 99та.
генерално колата е ок, добро иде, без муки без проблеми... е сеа, шо и фали....
генералниот впечаток за аутово од прв поглед е ЛОШ. најпрво ради бојата. бојата е ужас, уништена те од сонце, те од невнимание, те гребаници од еден, од друг, од трет... за боја као боја, и нема спас освен комплетно префарбување, ама ај сеа за сеа, батали тоа, не се знае уше колку ќе се вози и тие ствари.
друго.... од скоро време и ја собраа маската, тоа е у случајов приоритет да се најде.
трето... фаровите ако има 3 држачи, 2 се отидени 100%. зошо играат, се нишаат на секоја можна нерамнина и дупка, привремено ги стегнав со некои жици и такви ствари, колку да не се тресат толку, да не ги изгуби некаде по пат. коа сум кај фаровите, светат невероватно слабо, иам сијалици и све, само да бидам искрен, не знам да ги сменам. Х4 се, ама приклучокот не ми е ко на матизот, па не знам како да го извадам, да ставам други... значи фарови комплет менување, половни или нови не е битно..
после... трепкачот преден е пукнат, и тоа фино лепо, мислам тоа дека секој го виде.
после.... треба ново радивце и звучки, зошо тие шо ги има се.... МРАК !

е сеа, бидејќи пари за све од еднаш се нема, треба да се фати со ред. маската прва, фарови и трепкач на друго место. би било убаво да се најде нешто добро, макар и половно. за монтажа, ќе го частиме Рики некое пивце и скара :)

боја и фарбање само на маската, зошо колата според моменталните планови за помалце од 5 години веќе нема да биде у семејството:)

ксенон, диоди, кристал штопови, тешка работа, колата у нивни случај е чисто ПОТРЕБА, да тркнеш до ваму, до таму и тоа е тоа... ваљда кажав све што сакав... :)

п.с. фала на сите шо се ангажираат околу помош и мислење, а ја сакал или не морам, невеста си е невеста.. :)
« Последно менување: 30 Јуни 2011, 23:37:32 pm KaZaN »

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
« Одговори #23 на: 30 Јуни 2011, 23:50:35 pm »

генералниот впечаток за аутово од прв поглед е ЛОШ. најпрво ради бојата. бојата е ужас, уништена те од сонце, те од невнимание, те гребаници од еден, од друг, од трет... за боја као боја, и нема спас освен комплетно префарбување, ама ај сеа за сеа, батали тоа, не се знае уше колку ќе се вози и тие ствари.
друго.... од скоро време и ја собраа маската, тоа е у случајов приоритет да се најде.
трето... фаровите ако има 3 држачи, 2 се отидени 100%. зошо играат, се нишаат на секоја можна нерамнина и дупка, привремено ги стегнав со некои жици и такви ствари, колку да не се тресат толку, да не ги изгуби некаде по пат. коа сум кај фаровите, светат невероватно слабо, иам сијалици и све, само да бидам искрен, не знам да ги сменам. Х4 се, ама приклучокот не ми е ко на матизот, па не знам како да го извадам, да ставам други... значи фарови комплет менување, половни или нови не е битно..
после... трепкачот преден е пукнат, и тоа фино лепо, мислам тоа дека секој го виде.

е сеа, бидејќи пари за све од еднаш се нема, треба да се фати со ред. маската прва, фарови и трепкач на друго место. би било убаво да се најде нешто добро, макар и половно. за монтажа, ќе го частиме Рики некое пивце и скара :)

боја и фарбање само на маската, зошо колата според моменталните планови за помалце од 5 години веќе нема да биде у семејството:)

ксенон, диоди, кристал штопови, тешка работа, колата у нивни случај е чисто ПОТРЕБА, да тркнеш до ваму, до таму и тоа е тоа... ваљда кажав све што сакав... :)

п.с. фала на сите шо се ангажираат околу помош и мислење, а ја сакал или не морам, невеста си е невеста.. :)

Браво бе домаќине. Шо убаво им објасни, алал да ти е. Ја шо не се разбирам, не се разбирам ама затоа те иам тебе хехеехех  ;)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #24 на: 30 Јуни 2011, 23:52:48 pm »
a brat, da i ja dades ti astrata...????:D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #25 на: 30 Јуни 2011, 23:58:15 pm »
врти сучи, ќе треба кола да и дадам. али Астрата тешко, можда, али само МОЖДА Матизот... :) башка, сеа ми текна, треба да поминам кај тебе на еден третман за диоди ставање.. :) у фарови, на таблица, у кабина... :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #26 на: 30 Јуни 2011, 23:58:36 pm »
за монтажа, ќе го частиме Рики некое пивце и скара :)

Јас мислам дека ако треба да го частите рики некое пивце и скара, тоа ке ве чини повеќе него да ја офарбате колата и тоа у Сатра :D
Ќе порача ребра од мамут :D да јаде као негова слаба точка ....

google е у право...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
« Одговори #27 на: 01 Јули 2011, 00:13:03 am »
a brat, da i ja dades ti astrata...????:D

Да ти кажам google мене ми одговара. Не се жалам ако ми дае една од неговите. Не мора астрата и матизот ке ми врши работа. :)))

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #28 на: 01 Јули 2011, 02:15:59 am »

Не се секирај Казан, утре све ке има информации и цените што ке ги земам, се како за мене...

Значи најефтино до сеа што најдов е нова предна маска во филер (црна) 1000 денари.

Утре да се праша, кај Текуш... Држачи, змигавец и половни фарови...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #29 на: 01 Јули 2011, 10:02:14 am »
нема гајле бе рики, не сумњам у тебе... :)