Posto temata ja zapostaviv poradi nevozeneje na kolata od pricinata sto poveketo ja znaat (odzimanje vozacka) da se poraduvam i da vi kazam deka ostanuvaat uste 6 dena do regularno vozenje .. Dodeka pisvuam ke kazam sto i se sprema na mazdata pri prvite +15 stepeni nadvoresna temperatura
znaci
Ke se poliraat zmigavcite vo predniot branik i ke se trgne taa crna linija da dobie sto poveke sjaj
Ke se prefarbuva i sreduva predniot branik
Ke ja podnovam so maglenki (baram pomos od vas kakvi bi legnale podobri kockasti ili oklurgli so plasticna ramka zolti ili beli )
Ke se sreduva lupata na desniot far ako ne uspeam ke kupam nov
Ke mu zemam lev retrovizor posto toj sto go ima e inprovizacija od druga kola kolku da sluzi
Ke se poliraat i prefarbuvaat bandazite (sovet od vas koja da e bojata na srcevinata )
i uste edna pomosh dali moze nekoj da mi dade sperploca ili nekoj takov tenok materijal drven ili plasticen - ke vidite za sto stanuva zbor koga ke se pocne das e sreduva .
Ke se menuva i crevoto za dotok na vozduh (glavno dotocno crevo) poso e skinato i zalepeno kolku da drzi dodeka se kupi novo
I posledno za sega ke se polira kapakot na motorot
I za kraj edna slikicka za koja baram od vas sovet dali da bidat ofarbani bukvite na gumite ili ne. Mene licno ubavo mi stojat barem na fotosop a vas?potezna treba da e naopaku ama ne e tolku bitno sea biten e izgledot fotosopot zanemarete go