Автор Тема: VW Tiguan - пофалби, критики, и предлози?  (Прочитано 9023 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7306
VW Tiguan - пофалби, критики, и предлози?
« на: 28 Јуни 2011, 07:53:33 am »
Дечки, ке ми требаат Ваши мислења околу овој автомобил...

Пред се ме интересира 2.0 ТДИ моделот со 140 кс, а и нема да биде лошо ако некој изнесе искуство со 1.4 ТСИ ...

Благодарам однапред 

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: VW Tiguan - пофалби, критики, и предлози?
« Одговори #1 на: 28 Јуни 2011, 11:22:22 am »
TDI то е фантастиен мотор. ТСи е фантастичен мотор. Немаш промашај и кај двата. Јас во моментов би одел на дизел варијантата како попристојно решение за во иднина и секако се подесува на 170кс што е доста пристојно. Возилото одлично, само мене не ми се допаѓа на изглед. Го имаше еден другар со 2.0тди, се однесува безобразно добро.
Секако дека е многу поефикасно да се земе Голф или Џета, ама тоа си е чисто мое - субјективно мислење.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #2 на: 28 Јуни 2011, 11:41:41 am »
Во моментов гледам повисоко возило ...

Гледав fuel consumption утрово, 1.4 ТСИ 10/11 литри градска, дизелот со 140 кс 7/7.5 ...
Некако во денешно време со улавите цени на бензините, дизелот изгледа поефтина варијанта ..

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3 на: 28 Јуни 2011, 11:44:33 am »
Pazi dizelot da ne e 16v verzijata. Nepogoden motor, sme pisuvale za nego na forumov.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4 на: 28 Јуни 2011, 11:51:41 am »
Во моментов гледам повисоко возило ...

Гледав fuel consumption утрово, 1.4 ТСИ 10/11 литри градска, дизелот со 140 кс 7/7.5 ...
Некако во денешно време со улавите цени на бензините, дизелот изгледа поефтина варијанта ..
Батали бројки, прашај си човек. Тука си некаде да ти кажам, ама не гледај потрошња од каталог.
А3 1.6 =12/7
А3 1.4тси = 10/6
Голф 2.0тди = 7/4
Реално.

За моторот што спомна ЛП, нема гајле не е тој што го зборувавме.

Е сега, дали си погледнал Јети? Мене ми е многу супер возило, суум го возел со 4х4 2.0/140кс, и е одлично. А и сега го имаше донесено Ате со 1.2 ТСи и 10 е потрошувачка, 200 дигна на автопат, со погон на 2. А и ми се свиѓа на изглед. Од друга страна е горд-доле исот со тигуан, само многу поефтино.
Не велам ништо, ама пробај го. Чисто да имаш едно искуство плус.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #5 на: 28 Јуни 2011, 11:56:37 am »
roki  ;D ovaj tommy, dizelot tdi e zakon, ne trosi kultiviran, mkne ko stoka, so cipce mnogu se dobiva, ekonomicen, tocno kako sto rece ovaj, pisa losi patista polos motor e vo smisol po nedokazan vo sporedba so 1.9 tdi, znae da zatrese i sl.
duri vo fabrika go naracuvaat vo novi koli da im stavaat 1.9 namesto 2.0, toa e cudo sto se trpi toj motor, mal kvadrat... ustvari cekaj da ne zabegam, za benzinec tfsi e podobar zasto ima kompresor na niski i turbo na visoki i nema lufta (lag) vo snagata (mala e razlikata denes megu benzinot i dizelot vo performansi, ako tolku ti znacat sekundi i milisekundi sto realno ne gi osekas), se montitra i plin bez problem samo toa e dopolnitelen trosok, ali se zavisi kolku vozis, kolku km pominuvas godisno ke ti odredi kakvo vozilo ti treba pozz  ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #6 на: 28 Јуни 2011, 12:04:43 pm »
Еве сега видов, тигуанот ти е 30000, онака просечна опрема, од прилика. А Јетито доаѓа 25.000 со 2.0/170кс 4х4 до даска опрема сосе кожи со се ксенони. Зошто спомнав па да дополнам. Скоро 10.000 евра разлика има, а се работи за истата кола.

П.С. Не ми текна, ти можеби сакаш на старо да земеш.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10973
  • 430i
« Одговори #7 на: 28 Јуни 2011, 12:22:48 pm »
Според мене Јетито е подобар избор, баш затоа што ќе добиеш многу повеќе за парите а ми изгледа по шик.
Тигуанот е се на се одлично возилце, мада јас оваа категорија на возила не би ти препорачал да идеш на бензинец.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #8 на: 28 Јуни 2011, 13:23:07 pm »
Субјективно, иако на повеќето од Вас ви се допаѓа Yeti-то, мене повише ми се допаѓа Tiguan-от, посебно со црна боја ...
Yeti-to ми е премногу смотано на изглед, го гледав у Deluxe у Куманово у салонот, и не ме импресионираше ич ...

Планирам на старо да земам, старо да биде чудниот збор, зашто што ке гледам од 2008-ма па навака и дизел ке ми биде приоритет, зашто возам доста км годишно, никаде не идам без кола ...

Иначе,  разгледав утрово, околу 16.000 Е во Германија се наоѓа солидно опремен Tiguan, дизел, и плус 5.000 Е давачки за царина(татко ми е шпедитер па може нешто и помалце да биде, ке се пише со послаба опременост, помали давачки бла бла ) ..

Углавно, за околу 20.000 Е би требало да излезе целата кола ...

Иначе, LP, не го знаев тој факт за тој 16v мотор ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9 на: 28 Јуни 2011, 13:29:43 pm »
Штом си решил на старо тогаш добро, еве едно од Куманово. Можеш и да го видиш ако си во МК.
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/482799?searchID=3333193&Idx=5
Со затемнети прозори, хром, ксенон и ЛЕД, ќе биде бонбонче. Како што викаш ти во црна боја. Толку се и кај нас 20.000 за дизелот и 18 за ТСи.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #10 на: 28 Јуни 2011, 13:33:14 pm »
:D.
Му пратив порака утрово..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #11 на: 28 Јуни 2011, 13:55:35 pm »
:D.
Му пратив порака утрово..
Си знаеш ти ај... :D

Отсутен Schmitt

• Редовен
  • Пораки: 1817
« Одговори #12 на: 28 Јуни 2011, 13:58:04 pm »
Кога веќе е спремен да ги даде тие пари зошто да не ги даде на наш човек, + со 50 000 KM поминато, прв сопственик и купен е од тука. Одлична понуда :)
Never drive faster than your Angels can fly.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34111
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13 на: 28 Јуни 2011, 14:00:40 pm »
Дизел батка дизел. Заеби теренец бензинец (мада не е некој јак теренец ама јбг).

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #14 на: 28 Јуни 2011, 15:12:54 pm »
Томи, еве да не се зезаш... од германија и со километражи... а се кладам, на типов да му ги изброиш на рака 19500 евра ке ти го даде...