Автор Тема: ГМО  (Прочитано 408163 пати)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Одг: ГМО
« Одговори #255 на: 06 Декември 2013, 15:25:55 pm »
Ете го тој став.

Шуми се палат и сечат, растенија се калемат и раснат во леи, па и тие се сечат, исто во твое име. Деца во Азија работат како робови за да направат мобилен телефон, кој ќе биде на твое име. Гарант голем дел од тие вигани користат iPhone.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #256 на: 06 Декември 2013, 15:26:27 pm »
Ќе јадеш тоа што ќе ти одобрат почитуваните лаборатории, или па ќе си раснеш само во бавча, само тешко дека ќе ти стигне да се прехраниш, ќе треба на село да се преселиш. И тие што одгледуваат органска храна за да можат да ја продаваат како органска, пак треба да исполнат услови кои треба да се верификуваат од некои афторитети, кои според тебе се редовно потплатени нели.

Благодарение на тие лабаратории се повлекоа од продажба илјадници тони млеко со зголемено количество на алфатоксин М-1.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #257 на: 06 Декември 2013, 15:31:14 pm »
Така е. Да беше од некој мал производител на село, тешко дека некој ќе приметеше. Интересно е да си гаеме романтични илузии дека малите производители се најздрави, но реалниот свет не е баш така црно бел.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #258 на: 06 Декември 2013, 15:33:34 pm »
Здрав, како не. Ко оној на раскрсница што продаваше лубеници кај мене. Водата за полевање од канализацијата дава прекрасен вкус, изглед и мирис.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #259 на: 06 Декември 2013, 15:38:14 pm »
Сум видел како се прави бре, од животни што тоа им е цел у животот и за тоа се одгледуваат и чуваат. Не од бенгалски тигри.

Целта на животните е ти да ги нахраниш со хемикалии, да ги колиш, дереш, сечкаш на мали парчиња, ставаш во тава и да викаш мх мх мх. Стварно? И ти се нарекуваш свесно суштество, и си на повисоко ниво?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #260 на: 06 Декември 2013, 15:45:41 pm »
Индијците кога левитираат се на повисоко ниво, пошто нивното божество има четири копита. Овие вегетаријанците ми делуваат како припадниците на ЛГБТ, само да се галамело за нешто. Навистина мразам некој да ми наложува нешто изричито, па што сака нека е.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #261 на: 06 Декември 2013, 15:51:36 pm »
Сум видел како се прави бре, од животни што тоа им е цел у животот и за тоа се одгледуваат и чуваат. Не од бенгалски тигри.

Целта на животните е ти да ги нахраниш со хемикалии, да ги колиш, дереш, сечкаш на мали парчиња, ставаш во тава и да викаш мх мх мх. Стварно? И ти се нарекуваш свесно суштество, и си на повисоко ниво?

Не, ја не имплицирам дека моето јадење на месо ме позиционира на повисоко ниво од некој што не јаде месо. Повеќе од очигледно е дека обратниот случај не важи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #262 на: 06 Декември 2013, 16:04:17 pm »
А како би се осеќал некој друг вид, да ти го прави истото на тебе? (гоење, колење, дерење, се....се по ред)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #263 на: 06 Декември 2013, 16:10:35 pm »
Ако е над мене у синџирот на исхрана, јбг, тоа е... Нема да прави разлика јас како ќе се осеќам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #264 на: 06 Декември 2013, 16:18:00 pm »
И да е, и да не е, тој што ќе ти го прави тоа ќе биде убеден дека ти за тоа си створен. И шо прајме сеа?

Сеуште има племиња што јадат луѓе. Нацистите сапун ги правеа Словените, Циганите и Евреите, и беа убедени дека тоа така треба. Некоја цивилизација илјадници светлосни години одовде сигурно сака да не сервира, а друга се гади од нашите постапки.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #265 на: 06 Декември 2013, 16:19:00 pm »
Така е. Да беше од некој мал производител на село, тешко дека некој ќе приметеше. Интересно е да си гаеме романтични илузии дека малите производители се најздрави, но реалниот свет не е баш така црно бел.

Си вртиш како ти одговара, контаминираното млеко е од фармери кој кравите ги хранеле со ГМО кукуруз..

Кој ќе им плати сега оштета ??

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #266 на: 06 Декември 2013, 16:22:02 pm »
Греота се животните, ама па овој вкус неможе трева да го даде:

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #267 на: 06 Декември 2013, 16:25:37 pm »
И да е, и да не е, тој што ќе ти го прави тоа ќе биде убеден дека ти за тоа си створен. И шо прајме сеа?

Ништо... Ја ќе продужам да јадам месо, вегетаријанците/веганите ќе ми го тупат до бесвест како тоа не чини, и така...

Значи вака... Ако не јадеш месо, не мораш да јадеш, не туку го наметнувај твојот начин на живот и твоите избори во истиот, врз некој врз кој немаш никакво право да наметнуваш. Не јади месо и бркај си работа. Остај ги на раат тие што јадат месо.
(Забелешка: не се однесува директно кон тебе, туку кон сите анти-месо настроени ликови)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #268 на: 06 Декември 2013, 16:40:48 pm »
Мене ми е жал за животните и знам како се доаѓа до месото ама пак јадам месо кога јадеш не мислиш како дошло до тоа прекрасно јадење. На пример еднаш глупо се почуствував кога го шетав кучето низ пазарче, и еден чика ми се приближи и ми рече што месо лежи о ова па па па.... If you know what I mean.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #269 на: 06 Декември 2013, 16:42:14 pm »

Си вртиш како ти одговара, контаминираното млеко е од фармери кој кравите ги хранеле со ГМО кукуруз..

Кој ќе им плати сега оштета ??

Незнам дали била ГМО пченката, ама како и да е, тој што ја одобрил таа храна за животни, треба да ја носи одговорноста. Има и друга алтернатива, а тоа е фармерите да не се придржувале до упатството за количество и начин на чување на храната. Не го следев многу детално случајот, ама не мислам дека некој излезе со изјава дека причината за повисокото ниво беше поради некоја ГМО магија.