Oва не води никаде.
Van, ај да не се љутиме повеќе еден на друг и да се смириме. Oва не води никаде, а темата е важна. Се согласуваш?
Van, дали ја прифаќаш теоријата на Дарвин, или мислиш дека природата некој-нешто ја создал?
Ако ми одговориш со „да, ја прифаќам“ или „не, не ја прифаќам“, ќе го добиеш мојот респект и плус посредно ќе ми соопштиш дека сакаш да продолжиме со дискусија на оваа тема. Ако ми одговориш со нешто различно од „да“ или „не“, тоа ќе го сфатам како „не ми се разговара повеќе“ и више не праиме муабет за гмо, без љутиш без ништо
Мораме од почеток.
Генетските грешки од инцест се опасни за самото животни и нивното преживување. А не за оние кои би ги каделе.
Апсолутно! Протеин си е протеин, мрсно си е мрсно. Њам-њам!
Тие некои други муабети „аааа ама не е природно 'рчкано е тука“ се живи глупости хороскоп ебате недирнута природа не дирај више силе мудрости мач и магија омммм саше фактор икс миленко др слаѓана органско сирово хаарп кемтрејлс да умре медлин олбрајт циа педер ммф мамата у пичка мафија монсанто муабети. Разбрано - недоразбрано. Збунети и уплашени млади луѓе.
Не е тоа инцест размножување. Нема патлиџанот да ја ебе рибата, па рибата да затрудни и отпозади да и искочат патлиџанчиња. Не е така. Ако некој така ти го опишал - јаде говна и врска нема што збори, ништо за гмо да не му веруваш.
Тоа е само пренесување на дел од генетскиот матерјал од еден во друг вид. Некоја секвенца нема више да биде A-A-T-C-A-G (ова е тропано на памет) туку ќе биде A-T-G-G-A-G. Тоа се дешава не ретко во природата. Некое својство малку ќе се смени, па природната селекција ќе филтрира.
Кој дел ДНК или РНК секвенцата ќе помине од еден во друг вид и кога, одлучува Богот Рандом. А ние луѓето се обидуваме да го правиме истото и стануваме се подобри и подобри во тоа. Потенцијалните придобивки се револуционерни (напр. нахранување на цел свет).
За безбедноста на храната си има воспоставни стандарди. Самото тоа што некоја храна е добиена по генетски инженеринг не ги менува (и
не треба да ги менува!) стандардите за безбедност. Тие треба да стануваат (и стануваат) се построги и построги без оглед дали храната е гмо или не. Во природата има катаљон суперприродни животни или растенија кои се смртоносни или отровни за луѓето, па не ги јадеме. Истите тие критериуми се применуваат и на гмо храната. Ако е добро - добро е.
Не се грижете за гмо, да ве е* гмо, има толку многу други поштетни нешта околу вас кои ги кркаме сите секодневно што самата грижа за тоа дали гмо, пази молим те, било здраво или не е трагикомична. Не се сеќирате за тоа што треба - за гмо најдовте да паничите.