Ова као со музика на времето.. Имаше душбегови што не даваа музика на други, у времето кога уште немаше MP3-ки, за „да не стане комерцијала.“
Ти Зеро си како месечар на темава... Со ваков негативен однос како да не почне човек да те става во ист кош како со филипв и васил?
Ај вака, пошто љубиш метафори и паралели: Дали ти би имал било каква желба да ја дискутираш твојата аудиотека со смарач, кој не го ни интересира музиката освен за да се прави паметен и да те трола? Ти на сите им зајмеше касети, па и на „душбегови„ кои или не ги враќаа истите или ги враќаа изџвакани, или лепливи со пиво и мрс, за потоа да се просераваат каква забегана музика слушаш??
Епа исто е и со мојата библиотека. Достапна е за сите нормални интересенти, но со смарачи и тролови не сакам ни да ја муабетам.
Патем, пред да класифицираш некој за „душбег„ дознај ја ситуацијата прво: Бајсикл бараше основни книги за биологија/генетика на Македонски/Српски/Хрватски. Моите книги се на англиски јазик. Филипв го игнорирам.
Како месечар не сум бил окарактеризиран до сега. Благодарам!
Јас, како човек кој верува во пренесување на знаењето во било кој формат, со задоволство би дал и препорачал музика на било кого. Има луѓе што не ги интересира музика (иако, реално се стваааарно ретки) и сум им препорачал музика, со задоволство. Музиката не ја гледам како манифестација на некаков вид на елитизам, па јас да ја штитам од генералната популација.
Да, на сите сум зајмел касети. Кога некој ќе побарал, ќе сум му дадел. „Еве друже, слушај. Внимавај да не ми ја упропастиш касетата, или да ти преснимам ако сакаш, ама слушај!“ Со Крел седнавме кај него дома, на тие неговите миљон-евра-компоненти да слушаме музика. Јас донесов моја музика, он ми пушташе негова музика. Откривме дека имаме и сличен, и различен вкус. За некои работи се сложивме, за некои работи не. Он ми кажа мене за Sharon Jones, ја него за Everlast. That's how it works.
А тоа дали некој ќе просерава.. Ама ич не ми чуе. Ја слушам тоа што мене ми праи мерак. Ти што се препозна во терминот „душбег“, тоа е твој проблем. Јас не те нареков тебе душбег. Го споредив твојот однос со оној на душбезите, односно „музичките елитисти“ кои не сакаа да споделат музика, за „да не стане комерцијала.“ Ти препознавај се колку сакаш.