inace od manreli sum prezadovolen mi pravea izduv od grana pa natamu nema bolji od niv
Dobar majstor i sekako dobar poznavac.
Izduvot od grana bese prv muabet sto go zborev so nego, i mi go preporaca slednoto:
1.Da se izvadi katalizator i da se zameni so cevka.
2.Da se stavi protocen zaden lonec.
3.Eventaulno sredniot da se zameni so pomal, no nikako ne smee da se otsrani od pricina sto kaj turbo motori sredniot lonec imal vazna funkcija na povisoki vrtezi.
4.Zamena na fabrickite izduvni cefki so drugi (inoxni fi 60 ki) e cisto frlanje pari od pricina sto:
1. Se potpolno zdravi
2.Fabrickata dimenzija im e fi 60 (ala Tamche) sto znaci poveke od dovolna, osven ako kolata ne e tunirana za nad 350- 400 KS.
3.Logicno e zamena na fabricki cefki so posiroki, koga ovoj motor bi se nasol vo Corsa ili Tigra od pricina sto nivniot fabricki izduven sistem ne e predviden za ovoj motor i cefkite, zadnite i srednite lonci se pomali.
Seto ova mi bese poprilicno poznato i citano uste od prethodno ...ali me zanimase dali on toa go znae ili mu e celta samo da lapne pari, pa namerno mu nastapiv priglup vo stilot na " Brat, vadi sve, sakam izduv od grana..

Respekt.
Covekot sekako si ja znae rabotata i zatoa kaj nego ke zavrsam i drugi raboti..dodusa frizerski, ali sepak potrebni.