Автор Тема: Mazda 6 Sedan 1.8i 16V CE 2005  (Прочитано 53508 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Mazda 6 Sedan 1.8i 16V CE 2005
« Одговори #165 на: 22 Јули 2011, 15:08:39 pm »
Замислете на Гојдо да треба споменик на плоштад да му прават. Во Македонија нема да го собере...
Ама си духовит да си иб*еш. Ај мене, ама тебе ако ти напраат споменик ќе треба да монтираат електронски микроскоп над споменикот за да можат да те видат посетителите.
Еј закон. Ќе си земам двоглед и ќе си гледам гаќичиња под сукничиња ;D
Пази некое гаќиче да не се навлажни па да те накапе и да ни се удавиш...Шо ќе прајме после без тебе?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #166 на: 22 Јули 2011, 15:17:10 pm »
Ај ај....јадете вие само...Гојдо има фигура = дива градба со надградба и поткренат плафон. BTW, да не се секира класната, изедов еден колач и за неа. Исто како и она да била таму.

Нема потреба од Брембо за 120 коња.
Абе куоре кога ќе пролееш некој бисер, школките од Атлански Океан можат гомна да ти јадат...
Каква пак врска има "коња" со кочници?
Кочниците се димензионираат според тежината и габаритот на возилото и според димензиите на тркалата, дисковите и слично. А колку „коња“ и „магара“ ама нема абсолутно никакво значење.

Тоа кое го нарекуваш 120 „коња“ е максимален пик - точка од кривата на снагата на моторот на радилица, кога на него не се закачени менувач, серво, алтернатор, клима и слично. На тркала пикот е сигурно за 10% понизок. Па така јас можам да ја возам колата во прва брзина при максималната снага, т.е. да возам 50km/h и кочењето до 0km/h ќе биде  мачкина кашлица. Ама ако возам 110km/h во петта брзина при половина од максималната снага со истите кочници, траекторијата на кочење до 0 ќе биде 4 до 5 пати подолга. ЗАКЛУЧОКМоќноста на возилото е абсолутно небитна во однос на перформансите на кочниците. Најбитна е тежината на возилото.
Затоа, Куоре, приколичар со 200 „коња“ има 5 пати помоќни кочници од автомобил со 200 „коња“.

А што зар со поефтини плочки ( а сепак реномирани) нема да може да закочи ;D ;D ;D

Ова ти е курчење, брембо турил на фиќо, јака муда.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #167 на: 22 Јули 2011, 15:42:10 pm »
Замислете на Гојдо да треба споменик на плоштад да му прават. Во Македонија нема да го собере...
Ама си духовит да си иб*еш. Ај мене, ама тебе ако ти напраат споменик ќе треба да монтираат електронски микроскоп над споменикот за да можат да те видат посетителите.

;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #168 на: 22 Јули 2011, 16:29:06 pm »
А што зар со поефтини плочки ( а сепак реномирани) нема да може да закочи ;D ;D ;D

Ова ти е курчење, брембо турил на фиќо, јака муда.
И фиќото да тежеше 1.5 тон ќе имаше кочници ко на Мазда 6. Ама шо да праам кога ништо не разбираш...Колку и да се трудам, џабе е.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #169 на: 25 Јули 2011, 10:43:14 am »
Шо ќе прајме после без тебе?
Тоа што и онака праевте... :)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #170 на: 20 Август 2011, 10:01:25 am »
gojdo, го глеав клипот што си го ставил на првиот пост и можам да ти кажам дека си возел толку многу заебано место. Ова е снимено на излезот од автопат за накај авто команда, јас живеам во ченто и можам да тикажам дека баш на тоа место се слушуваат срања пошто нашава стока од народ го мрзи да пооди 300 метри туку преминува автопат поготово навечер во летниот период пазете многу!!! Ова го кажувам добронамерно немој да ме сватиш погрешно.
Бај д уеј Маздата иде феноменално:)
Поздрав!!!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #171 на: 20 Август 2011, 10:35:35 am »
Pozdrav za Prcot

Odlicno kolice i uste mnogu godini da si go vozis i sekako mnogu mnogu bezgrizni kilometri.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #172 на: 20 Август 2011, 17:37:47 pm »
најискрено кажано,тоа издувчето ти ја грди колата(барем според мене)....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #173 на: 20 Август 2011, 17:39:51 pm »
најискрено кажано,тоа издувчето ти ја грди колата(барем според мене)....

+1

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #174 на: 21 Август 2011, 23:48:48 pm »
+1
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #175 на: 22 Август 2011, 03:23:13 am »
+1
Трни го тоа котлето , и стави си некоја двоцевка позади има да личи ептен . :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #176 на: 22 Август 2011, 23:11:13 pm »
gojdo, го глеав клипот што си го ставил на првиот пост и можам да ти кажам дека си возел толку многу заебано место. Ова е снимено на излезот од автопат за накај авто команда, јас живеам во ченто и можам да тикажам дека баш на тоа место се слушуваат срања пошто нашава стока од народ го мрзи да пооди 300 метри туку преминува автопат поготово навечер во летниот период пазете многу!!! Ова го кажувам добронамерно немој да ме сватиш погрешно.
Поздрав!!!!
Тие стока шо преминуваат 6 ленти автопат, а јас Говедо шо вози 200 и кусур :D Ако ми налета некој при таква брзина ќе го пресечам на пола. Едната половина ќе му ја најдат во Илинден, а другата во Петровец. :D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #177 на: 22 Август 2011, 23:16:43 pm »
Поздрав!!!!
Тие стока шо преминуваат 6 ленти автопат, а јас Говедо шо вози 200 и кусур :D Ако ми налета некој при таква брзина ќе го пресечам на пола. Едната половина ќе му ја најдат во Илинден, а другата во Петровец. :D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #178 на: 22 Август 2011, 23:45:26 pm »
Поздрав!!!!

Ненормален си :)))))))))))) кај ти текнуваат вакви работи...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #179 на: 22 Август 2011, 23:48:04 pm »
Поздрав!!!!

Ненормален си :)))))))))))) кај ти текнуваат вакви работи...
А Гојдо ќе го најдат во , шутка кај велија , и љубета .