Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 538808 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Одг: HID и LED светла
« Одговори #1770 на: 08 Ноември 2016, 19:59:10 pm »
5300 за една сијалица од афтер маркет ксенон?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5199
« Одговори #1771 на: 08 Ноември 2016, 20:00:28 pm »
OEM Philips sijalica D1s

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг:
« Одговори #1772 на: 08 Ноември 2016, 20:06:04 pm »
Не сум сигурен, односно не се сеќавам добро, али ми се врти некоја цена од 3,400 денари дека добив за D1s од Филипс. (100% оригинал) За дечкото што прашував не ја зема, зошто ја најде поевтино од друга компанија тука во Скопјево. (Пријателска цена му направија, меѓутоа колку беше оригинал незнам) Муабетов ми е да си видиш и по други места, да не ја преплатиш ако се решиш да зимаш.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #1773 на: 08 Ноември 2016, 20:08:38 pm »
Можно е, но каде да гледам има и премногу фалсификати.... Исто така 7 години се сепак 7 години ако за 2000денари плус сум сигурен 7 години(не ни знам дали толку ќе ја возам колата) сепак е друг муабет, нели?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
Одг:
« Одговори #1774 на: 08 Ноември 2016, 20:14:45 pm »
Имаш на ПП каде да си провериш.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #1775 на: 12 Ноември 2016, 14:22:48 pm »
Што бренд е ова Proxenon дог секјурити што го продаваат

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
Одг: Одг: HID и LED светла
« Одговори #1776 на: 12 Ноември 2016, 15:29:32 pm »
Што бренд е ова Proxenon дог секјурити што го продаваат
Како што знам станува збор за кинески сет, брендиран од нивна страна. Ако грешам нека ме поправи некој.  :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1777 на: 21 Ноември 2016, 16:38:00 pm »
Дечки дали некој од вас или некој што познавате се разбира во кодирање на BMW софтвер?

Сакам да направам retrofit од халоген на фабрички OEM xenon фарови на BMW e90, Хардверот (фаровите, копчето за светла, сензорите за нивелација....целиот комплет) можам да ги набавам, останува само некој што кодира да им влезе и да работат како што треба и да не исфрлаат error кодови....се разбира ќе си платам за услугата.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #1778 на: 21 Ноември 2016, 19:57:58 pm »
во БМВ сервис друже, не може никој маалски мајстор да ти го направи тоа, може да проба ама тешко без оригинален софтвер.......можеш во М-кар, а ако нејќеш таму тогаш би ти препорачал да се обратиш кај Тони Џеповски во центар, со сигурност ги има најновите софтвери за програмирање.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1779 на: 21 Ноември 2016, 20:02:31 pm »
Ова би требало да го може секој што ремапира коли.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #1780 на: 21 Ноември 2016, 20:31:20 pm »
google (наш член) тоа можи да го направи. Ако си заинтересиран пиши му или мене.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1781 на: 07 Декември 2016, 09:14:49 am »
Update: Прво ви благодарам на сите што ми помогнавте околу информации за кодирањето. Конечен одговор: се откажав од retrofit на фабрички Xenon фарови, од сите што ги контактирав (локални мајстори, програмери исл) никој не гарантира дека ќе можат да ги направат да работат како што треба...во тој случај сакам да си ја чувам колата во фабричка состојба, без бит-пазар модификации.

Е сега ново прашање: Каде може да најдам квалитетна H7 халогенка со поладна боја - бела? Препорачајте бренд, модел и продавница во Скопје.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #1782 на: 07 Декември 2016, 10:41:52 am »
Update: Прво ви благодарам на сите што ми помогнавте околу информации за кодирањето. Конечен одговор: се откажав од retrofit на фабрички Xenon фарови, од сите што ги контактирав (локални мајстори, програмери исл) никој не гарантира дека ќе можат да ги направат да работат како што треба...во тој случај сакам да си ја чувам колата во фабричка состојба, без бит-пазар модификации.

Е сега ново прашање: Каде може да најдам квалитетна H7 халогенка со поладна боја - бела? Препорачајте бренд, модел и продавница во Скопје.

Од искуство можам да ти препорачам Phillips WhiteVision. Јас ги возам во H7 варијанта на Голфот и сум задоволен. Osram Nightbreaker цркаат релативно брзо (во рамки на неколку месеци), а овие тераат кај мене веќе 16 месеци.

Доаѓаат со мали позициички во слична боја. Јас ги платив околу 1800 денари во CarBox во Сити Мол.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1783 на: 07 Декември 2016, 11:01:17 am »
1350 денари беа во CarBox. Jaс за блек фрајдеј ги земав за 1080 денари.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1784 на: 07 Декември 2016, 11:12:27 am »

Од искуство можам да ти препорачам Phillips WhiteVision. Јас ги возам во H7 варијанта на Голфот и сум задоволен. Osram Nightbreaker цркаат релативно брзо (во рамки на неколку месеци), а овие тераат кај мене веќе 16 месеци.

Доаѓаат со мали позициички во слична боја. Јас ги платив околу 1800 денари во CarBox во Сити Мол.

Ама не изгледаат баш бело, 4300к се ако не се лажам? Имаш слика некоја? Се навикнав на Xenon 6000к па барем 5000к да ставам халогенка.