Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 601827 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
Одг: HID и LED светла
« Одговори #570 на: 15 Јануари 2012, 02:06:51 am »
Се загреав некако за ксенон да ставам ама после неколку коментари што ги видов почнав да се премислувам. Прочитав дека биксенон не било баш најпаметно (кај мене лежиштето е Х4) тресела сијалицата и тн и тн. да не се плашам џабе или има вистина во муабетиве?
Јас ги користам еве веќе година и два месеци, х4 ксенон... гајле немат до сега. За тресење еднаш баш пишав на форумот, дека имав некои вибрации на снопот на долгото светло, али ете ги немам забележано скоро еден месец. Тие ги имаше само кога на патот, имаше камчиња, од чакал истурени и кога врвев над нив на дрвата пред мене забележав некои ситни вибрации. Но како што кажав тие се незаприметливи. Ставај си и ич не му ја мисли.

Отсутен viktor.a

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #571 на: 15 Јануари 2012, 16:27:53 pm »
да знам.. доста простудирав на нет за тоа.. ке земам изгледа H7 и за позиции некој или лед или осрам најтбрејкер и валјда ке завршам топ работа.. а ако има некој да препорача ксенон добар нека пише пошто процесот на собирање кеш ке потрае месец дена сигурно:)
Да не фрлаш пари на осрам би ти препорачал јапонски за долги, за три пати помала цена. Добра ксенон ти е 4300к или 6000к. :)
за позиција пишав не за долги.. долги планирав истите да си ги оставам пошо нели ксенонон споро загревал.. иначе планирам 5к да зеам

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #572 на: 15 Јануари 2012, 16:51:35 pm »
да знам.. доста простудирав на нет за тоа.. ке земам изгледа H7 и за позиции некој или лед или осрам најтбрејкер и валјда ке завршам топ работа.. а ако има некој да препорача ксенон добар нека пише пошто процесот на собирање кеш ке потрае месец дена сигурно:)
Да не фрлаш пари на осрам би ти препорачал јапонски за долги, за три пати помала цена. Добра ксенон ти е 4300к или 6000к. :)
за позиција пишав не за долги.. долги планирав истите да си ги оставам пошо нели ксенонон споро загревал.. иначе планирам 5к да зеам
Да може и 5000к, само да не е под 4300 или над 6000 сакав да кажам. А за Лед диоди имаш кај Неџо во ѓорче, јас за цела кола дадов 350 денари. :) Топло ги препорачувам. :)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #573 на: 15 Јануари 2012, 17:10:21 pm »
ти го препорачвам ова за х7  .. имам нарачано и монтирано на другар на голф 5, година дена си светат и функционираат како и првиот ден ..

http://www.ebay.com/itm/HID-XENON-Conversion-KIT-H7R-4300K-6000K-8000K-5000K-/190504832597?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item2c5af90e55#ht_6400wt_1163

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #574 на: 15 Јануари 2012, 20:10:38 pm »
Џо дај препорачај ми мене нешто, за лансерот? HB4 9006 има средни. Сакам 4300 - 5000к. Можи да се оди и на нешто поскапо, само да е квалитетно. И дали во купување на ксенон кит од и беј, има сомнеж за лошо трафо итн итн ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #575 на: 15 Јануари 2012, 21:16:11 pm »
Mene mi e strav da naracam, pa da ne trepka ili nesto... Pipava rabota hid.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #576 на: 15 Јануари 2012, 21:46:31 pm »
лошо трафо секој со среќата ке речам .. јас првиот ксенон кој го зедов нов, увезен од европа, кој се продава како квалитетен на ибеј, двете трафоа трепереа .. некоаш се решава. некогаш не ..

Јас едниот пар кој го имам сега се слим трафоа, со х1 сијалица, од тестовите до сеа, да не го заречам е ТОП, а кошташе 49 долари со фри шипинг .. Оној кој го препорачав, кај другарчево се покажа до сеа КОСКА ..

Е сеа на истиот линк имаш таков тип на сијалица .. во секој случај, и да не чини, може да бараш замена рефаунд ..

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #578 на: 15 Јануари 2012, 23:24:38 pm »
http://www.ebay.com/itm/HID-XENON-Conversion-KIT-H1-H3-H4-H7-H11-9005-9006-9007-/190504834410?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item2c5af9156a#ht_6400wt_1163

Само му пишуваш коа ке ги нарачаш што сијалица и колку келвина ..

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #579 на: 15 Јануари 2012, 23:32:02 pm »
Аааааха, фала ти Џо.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #580 на: 15 Јануари 2012, 23:48:48 pm »
но проблемо ени тајм!!!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #581 на: 19 Јануари 2012, 19:55:10 pm »
Mene mi e strav da naracam, pa da ne trepka ili nesto... Pipava rabota hid.

У право си 100% !!! И ја имав слично искуство :)

лошо трафо секој со среќата ке речам .. јас првиот ксенон кој го зедов нов, увезен од европа, кој се продава како квалитетен на ибеј, двете трафоа трепереа .. некоаш се решава. некогаш не ..

Јас едниот пар кој го имам сега се слим трафоа, со х1 сијалица, од тестовите до сеа, да не го заречам е ТОП, а кошташе 49 долари со фри шипинг .. Оној кој го препорачав, кај другарчево се покажа до сеа КОСКА ..

Е сеа на истиот линк имаш таков тип на сијалица .. во секој случај, и да не чини, може да бараш замена рефаунд ..

Нема врска дали е квалитетен или не, важно е внатрешниот отпор на „трафото“ да одговара на пресметките, особено на тие со Can Bus. Трафо е под наводници, заради фактор што не станува збор за класичен трансформатор туку електронски конвертор на напон. Ја ставив најквалитетни Philips трафоа и пак трепкаше (сијалиците се исти - немаат врска), ставив и „лажачи“ и пак трепкаше, па ставив други трафоа (сите пробани трафоа ми беа Slim - SMD технологија) и пак трепкаше и после различни (трипер :) ) комбинации најдов идеална за моето возило. Да си ги нарачав преку ebay ќе имав проблем, вака нека му мисли тој што ми ги инсталира и дава гаранција, нели? :)  

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #582 на: 19 Јануари 2012, 22:48:51 pm »
Баш затоа не сакам да нарачувам јас вакви пипави работи, зашто излегува мачка во вреќа или ќе се погоди или нема попаметно да платиш нешто плус во старт отколку 2 пати да плаќаш и нервози дополнителни да се ствараат.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #583 на: 20 Јануари 2012, 01:07:36 am »
кој како мисли .. тоа е мое искуство, и мој совет :) Имав прилика да купам и од овде нови трепереа трафоата, сменив половни зедов, топ .. Ги продадов новите на др кола пак трепереа .. после некое време пцовиса едното што го продадов ..

Ете тие од ибеј светат .. и светат  ..

Djidji .. тешко дека биле филипс трафоата ;)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #584 на: 20 Јануари 2012, 16:39:14 pm »

Цитат
Djidji .. тешко дека биле филипс трафоата ;)

Хммм