Автор Тема: HID и LED светла  (Прочитано 602057 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
Одг: HID и LED светла
« Одговори #555 на: 14 Јануари 2012, 01:32:57 am »
Н1,Н2.... се вид на сијалица,значи лежиштето и позицијата на влакното не е исто,кај тебе на кората најверојатно е со Н4 ако е од постарите модели,акое е со Н4 треба да ставиш биксенон кит со Н4-3 сијалици

Отсутен viktor.a

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #556 на: 14 Јануари 2012, 03:05:32 am »
напротив..корсата е 2011 најнов модел воопшто излезен со најновиот фејслифт.. како можам да проверам кој вид сијалици користи и зашто доколку е H4 треба да ставам биксенон а не ксенон??

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #557 на: 14 Јануари 2012, 03:10:03 am »
напротив..корсата е 2011 најнов модел воопшто излезен со најновиот фејслифт.. како можам да проверам кој вид сијалици користи и зашто доколку е H4 треба да ставам биксенон а не ксенон??

http://am_application.osram.info/publish/index_en.html

Снајди се тука.

Отсутен viktor.a

• Почетник
  • *
« Одговори #558 на: 14 Јануари 2012, 03:30:32 am »
фала многу..high beam ми е H1 а low beam H7..

• Сениор
« Одговори #559 на: 14 Јануари 2012, 16:20:06 pm »
чим е така ке си земеш Н7 кит,а за дого светло не ти препорачувам да ставаш ксенон бидејќи ретко се користи и на истиот му е потребно да се загрее за да свети

Отсутен viktor.a

• Почетник
  • *
« Одговори #560 на: 14 Јануари 2012, 17:20:42 pm »
да знам.. доста простудирав на нет за тоа.. ке земам изгледа H7 и за позиции некој или лед или осрам најтбрејкер и валјда ке завршам топ работа.. а ако има некој да препорача ксенон добар нека пише пошто процесот на собирање кеш ке потрае месец дена сигурно:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #561 на: 14 Јануари 2012, 17:27:41 pm »
да знам.. доста простудирав на нет за тоа.. ке земам изгледа H7 и за позиции некој или лед или осрам најтбрејкер и валјда ке завршам топ работа.. а ако има некој да препорача ксенон добар нека пише пошто процесот на собирање кеш ке потрае месец дена сигурно:)
Да не фрлаш пари на осрам би ти препорачал јапонски за долги, за три пати помала цена. Добра ксенон ти е 4300к или 6000к. :)

• Сениор
« Одговори #562 на: 14 Јануари 2012, 17:58:48 pm »
најверојатно ке треба канбас кит да земеш за да не ти јавува грешка,јас од 5000К не би одел погоре

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #563 на: 14 Јануари 2012, 20:30:58 pm »
Се загреав некако за ксенон да ставам ама после неколку коментари што ги видов почнав да се премислувам. Прочитав дека биксенон не било баш најпаметно (кај мене лежиштето е Х4) тресела сијалицата и тн и тн. да не се плашам џабе или има вистина во муабетиве?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #564 на: 14 Јануари 2012, 20:34:22 pm »
Се загреав некако за ксенон да ставам ама после неколку коментари што ги видов почнав да се премислувам. Прочитав дека биксенон не било баш најпаметно (кај мене лежиштето е Х4) тресела сијалицата и тн и тн. да не се плашам џабе или има вистина во муабетиве?
Јас ќе ставам Х4 во втората кола набрзо... Прв пат слушам за овие глупости. Супер е Х4, зошто најмалце смета на другите и со едно мењање добиваш и средни и долги ХИД светла.
само гледај да се со метален рефлектор.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #565 на: 14 Јануари 2012, 20:42:10 pm »
Јас ќе ставам Х4 во втората кола набрзо... Прв пат слушам за овие глупости. Супер е Х4, зошто најмалце смета на другите и со едно мењање добиваш и средни и долги ХИД светла.

од кај планираш да земеш?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #566 на: 14 Јануари 2012, 20:48:48 pm »

од кај планираш да земеш?

Па со Дог нешто праев муабет...

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #567 на: 14 Јануари 2012, 20:56:55 pm »
па како што гледам само 4300 и 6000 има на страната Х4 баш тоа што го сакам нема хахах

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #568 на: 14 Јануари 2012, 21:17:44 pm »
Zatoa imaat telefon. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #569 на: 15 Јануари 2012, 01:43:56 am »
H4 знаат да се покажат као проблематични, баш поради тоа што и средното и долгото се едно исто.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.