Go razgleduvav najnoviot cenovnik od April mesec za CLA.
Sto bi odbrale vie?
Zgora na ovie ceni bi dosol i AMG sport paketot sto cini 3-4k evra, megu drugoto se sostoi od AMG branici, 18inchni bandazi (petokrakite najveke mi se svigaat), i mnogu detali vo vnatresnosta, kako i sportska suspenzija.
Jas se dvoumam pomegu 200CDI i 200kata.
Ne znam mnogu za toj Diesel motor na Mercedes, (se misli za 200 CDI so 1800cc), znam deka 220kata e mnogu dokazan.
Od druga strana pak 200kata e cipuvana 180ka, barem jas taka mislam, a razlika vo cena e 3000 evra.
Zaradi cestite problemi sto gi imaat Mercedesite so dizni se poveke mi se zema benzinec, i golem plus e sto site ponudeni benzinci se so turbo polnac, e sega razlikata od 3000 evra neznam dali e samo do chipot, ili se raboti za drugo Turbo i ostanati delovi.
Koga ke se vratam planiram na test voznja i da se napravi nekoja matematika staro za novo so Lancerot, ali pred toa da se sluci, ke treba definitivno da se odlucam za tip na motor.
Model Rabotna zafatnina Silata KS Cena so DDV
CLA 180 1595 122 28,970.-
CLA 200 1595 156 31,970.-
CLA 250 7G DCT 1991 211 40,350.-
CLA 200 CDI BE 1796 136 32,980.-
CLA 220 CDI 7G DCT 2143 170 38,900.- Ceni spored najnoviot katalog od mesec April.
Edinstvena rabota sto bi mozelo da me predomisli sega za sega od CLA e CLA shooting brake ako izvadat, ili noviot Lancer ako e epten podobren od dosegashniov so nekoj nov turbo benzin 1.6 ili 1.8 so solidna konjaza ili eventualno 1.8 turbo dieselot, mada sto kako trgnale Mitsubishi so design, ke go userat i nego kako i Outlanderot.
Znaci najidealno sprema moj vkus i idni potrebi e;
CLA shooting brake
Ostanat nekoj karavan so posportski design (pr. Mazda 6)
CLA
Noviot Lancer (ako epten mi se dopaga)
SUV
Sega za sega SUV otpaga od konkurencija, (i bese vo konkurencija samo zaradi zena mi), sepak sedan ili karavan vozilo pruza poveke zabava i poubava voznja.
A klasata sto ja vozev i so AMG suspanzija bese mnogu poudobna od SUV, zatoa poveke sum za takov tip na vozilo.
Me interesira vase mislenje okolu sevo ova, sto vie bi napravile.
MAX budzet e do 35k.