Денде ЦЛА не е за возрасни да седнат позади, но дали ти планираш да пренесуваш возрасни позади? А5 ѕирна? И тоа не е за позади баш. А4 е веќе сосем друг муабет.
ЦЛА ако го рачунаш како двосед или за деца позади треба да е во ред. Посебен мерак прави отпорот на воздухот во комбинација со турбо мотор, за да се добие оној ефортлес момент кој треба да го има секоја мечка. (Па макар и со погон на предни...)
Vo pravo si za faktot deka ne e za 4 vozrasni luge, i tokmu zatoa ne mi treba do tolku klasicen karavan, zasto da receme deka ke ja cuvam kolata 6-8 godini, za toa vreme decata se pomali i ne ti treba tolku prostor pozadi za sedenje, a site znaeme deka pak bagaznik e mnogu poptreben togas.
Znaci so CLA shooting brake se dobiva tokmu toa, custvo na coupe, funkcionalnost na karavan.
Moite imaat svoja kola i poveke vozrasni bi prevezuval samo na kratki relacii niz grad, i zaradi toj fakt ne bi me odvratilo od kupuvanje na nesto sto mi se sviga premnogu.
E sega kako sto napomenav prethodno, prvo ke se izvozi CLA-to, i ke go imam kako reference za site ostanati konkurenti sto planiram da gi probam, kako (A4, A5 eventualno, znam deka gi nema vo variant verzija kako test, ali ne bi trebalo mnogu da se razlikuvaat u voznja, posle ide Mazda 6, Honda Accord, mozebi Hundai I40 va combi verzija, i nesto drugo dokolku izleze atraktivno vo meguvreme.
Pa posle moze da se napravi nekoj test na SUV-a, kako CX-5, noviot CRV na Honda, i ostanati od taa klasa, edno vreme mu ja mislev i za Pajero od postariot model e vo toj cenoven rang, ali nekako seuste ne mozam da se zamislam vo takvo vozilo.
Ovie testovi poveketo ke bidat napraveni ovoj odmor koga ke si dojdam doma.
Osmica,
i jas se vodam po taa nekoja logika, ali ke vidime kako ke bide,
ako ja kupi tetinot na negovo ime togas bi trebalo da plati davacki tamu, a dali moze da go kupi i donese direktno ne znam, edinstveno sto bi pomognalo e da go kupi i donese i pise na ime na kerka mu sto zivee vo mkd, pa taka da se iskoristi nesto.
Zasto nema logika Mercedes da mu dava popust na vozilo sto ovoj ke go preprodade posle, e sega dali toj popust vazi za vozilo na potesna familija, ke doznaam denovive, sigurno ima nekoi uslovi, ama znam deka nema nekoj limit, zasto dosega ima smeneto eden kup Mercedesi.