Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit  (Прочитано 327924 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3847
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit
« Одговори #780 на: 22 Април 2013, 09:39:25 am »
Денде, јас лично би идел на поголемата класа (ц,а4,3) заради тоа што се дмрѕсм дека повеќе вредат за парите. ЦЛАво е стварно прескапо, сепак е изведено од А класата. Мој избор би било 320д со автоматски мењач кое мислам дека е околу 37.500 според ценовник.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #781 на: 22 Април 2013, 09:51:00 am »
Kolku e dugacka tvojata A4ka?

Iako e bazirana na A klasa, sepak vo dimenzii e mislam kolku c klasa.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3847
« Одговори #782 на: 22 Април 2013, 10:23:20 am »
4.70 е долга мојата со 281цм меѓуоскино. Нема врска должината толку колку што е разликата во класи. Има неколку споредбени тестови на www.autobild.de каде што се гледа колку ЦЛА е потесна и помала во внатрешноста од класава на 3,ц,а4.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #783 на: 22 Април 2013, 10:28:36 am »
Kolku e dugacka tvojata A4ka?

Iako e bazirana na A klasa, sepak vo dimenzii e mislam kolku c klasa.
Должината на возилото не е показател за класата во која се наоѓа. Затоа и се различни. Пежо 301 е слична должина со CLA.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #784 на: 22 Април 2013, 13:29:21 pm »
Koga se vozev vo A klasata udobno bese vnatre, sedenjeto e sportsko sedistata pravat epten merak.
Pozadi imase mesto, zasto zena mi e troa visocka..lol pa uvek sednuva pozadi ako ne i e udobno pozadi mene odma kreva panika..lol

Shooting brake verzijata bi imala se sto sakam od vozilo, em sportski da izgleda kako coupe, vratite koga se otvaraat nema ramka sto e mnogu cool detal za mene, vnatre enterierot e sportski, so AMG paketot doagaat cool materijali so red stiching i perforated volan, sto epten pravi merak.
So karavan izvedba se dobiva kolku tolku extra prostor za bagaz, dovolno e dolg za da bide odlicen kruzer, a za sirina e mislam kolku Lancerot sto e sosema dovolno.
Potrosuvacka niska pri site motorski izvedbi, golema uloga za toa igra otporot na vozduvxot koj e najmal kaj edno serisko vozilo.
Se na se koga ke se sobere e odlicno vozilo za covek vo docni 20ti godini koj stotuku formira familija..lol
Tie sto mi gu ponidivte nekako ne mozam da se zamislam vo niv, kako da ne mi licat, edinstveno bi me zamislilo A4 vo variant verzija, zasto ima sportski karakter posebno prednicata.

Zena mi i pisa na bratucetkata od tetin i sto raboti vo Mercedes, pa da vidime sto ke kaze on.
Na taa cena 10-20% popust bi legnal kako boks na oko..LOL

A sto mislite, kolku bi kostala Mazda 6 vo karavan izvedba so solidna oprem i 2.2 dieselot?
Druga opcija mi e Accord karavan mi davaat dosta popust tamu preku eden prijatel ali ne mi se dopaga tolku Karavanot.

Edinstveno sto mi odi vo prilog vo seta ovaa situacija e e deka imam vreme ne e nesto itno, pa moze da se ispitaat opciite i izvozat nekoi od modelite.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #785 на: 22 Април 2013, 13:35:06 pm »
Денде ЦЛА не е за возрасни да седнат позади, но дали ти планираш да пренесуваш возрасни позади? А5 ѕирна? И тоа не е за позади баш. А4 е веќе сосем друг муабет.

ЦЛА ако го рачунаш како двосед или за деца позади треба да е во ред. Посебен мерак прави отпорот на воздухот во комбинација со турбо мотор, за да се добие оној ефортлес момент кој треба да го има секоја мечка. (Па макар и со погон на предни...)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #786 на: 22 Април 2013, 14:53:10 pm »
Jas se nadevam deka cenite ke padnat za godina do godina i pol, sega samo sto izleze pa zatoa ovie ceni se malku povisoki.

Nego i drugo me interesira, dokolku se kupi kolata preku vraboten vo Mercedes fabrikata vo Germanija, dali tamu treba da se platat davacki kako danok i sl. ili moze samo da se donese tuka direktno i da se platat davacki samo za drzavava.
Zena mi ima tetin vraboten tamu, pa ke se rasprasam za taa opcija.

По некоја глупа логика, дека кола ако ја купиш од странство а немаш намера да ја регистрираш таму. Тогаш нема потреба да плаќаш данок на државата и регистрација.

Види информирај се подетално за ова.
Знам дека на плацовите даваат попуст ако колата што ја продаваат излегува од држвата. Така тие не плаќаат некој данок.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #787 на: 22 Април 2013, 16:14:54 pm »
Кога бевме на промоција мене многу ми се допадна CLA и тоа без AMG пакетот. Реално е меѓу поубавите автомобили кои денес се продаваат на нашиот пазар. Ако би ја купувал би ја земал во оваа комбинација:

Сепак, како што кажа Дени, CLA не е за четири возрасни особи и има доста помалку простор на задната клупа од А-класата, благодарение на понискиот кров во стил на купе. Јас сум висок 1.78м и неможам да седам исправен, бидејќи главата ми допира во кровот. Mazda6 е далеку попросторна и мислам дека повеќе ќе ти ги задоволи твоите потреби. Нејзината цена во Србија започнува од 22.000 евра па нагоре - http://auto.blog.rs/blog/auto/domace-trziste/2013/01/29/nova-mazda6-cenovnik-za-srbiju

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #788 на: 22 Април 2013, 23:53:34 pm »
Денде ЦЛА не е за возрасни да седнат позади, но дали ти планираш да пренесуваш возрасни позади? А5 ѕирна? И тоа не е за позади баш. А4 е веќе сосем друг муабет.

ЦЛА ако го рачунаш како двосед или за деца позади треба да е во ред. Посебен мерак прави отпорот на воздухот во комбинација со турбо мотор, за да се добие оној ефортлес момент кој треба да го има секоја мечка. (Па макар и со погон на предни...)
Vo pravo si za faktot deka ne e za 4 vozrasni luge, i tokmu zatoa ne mi treba do tolku klasicen karavan, zasto da receme deka ke ja cuvam kolata 6-8 godini, za toa vreme decata se pomali i ne ti treba tolku prostor pozadi za sedenje, a site znaeme deka pak bagaznik e mnogu poptreben togas.
Znaci so CLA shooting brake se dobiva tokmu toa, custvo na coupe, funkcionalnost na karavan.
Moite imaat svoja kola i poveke vozrasni bi prevezuval samo na kratki relacii niz grad, i zaradi toj fakt ne bi me odvratilo od kupuvanje na nesto sto mi se sviga premnogu.

E sega kako sto napomenav prethodno, prvo ke se izvozi CLA-to, i ke go imam kako reference za site ostanati konkurenti sto planiram da gi probam, kako (A4, A5 eventualno, znam deka gi nema vo variant verzija kako test, ali ne bi trebalo mnogu da se razlikuvaat u voznja, posle ide Mazda 6, Honda Accord, mozebi Hundai I40 va combi verzija, i nesto drugo dokolku izleze atraktivno vo meguvreme.

Pa posle moze da se napravi nekoj test na SUV-a, kako CX-5, noviot CRV na Honda, i ostanati od taa klasa, edno vreme mu ja mislev i za Pajero od postariot model e vo toj cenoven rang, ali nekako seuste ne mozam da se zamislam vo takvo vozilo.

Ovie testovi poveketo ke bidat napraveni ovoj odmor koga ke si dojdam doma.

Osmica,
i jas se vodam po taa nekoja logika, ali ke vidime kako ke bide,
ako ja kupi tetinot na negovo ime togas bi trebalo da plati davacki tamu, a dali moze da go kupi i donese direktno ne znam, edinstveno sto bi pomognalo e da go kupi i donese i pise na ime na kerka mu sto zivee vo mkd, pa taka da se iskoristi nesto.

Zasto nema logika Mercedes da mu dava popust na vozilo sto ovoj ke go preprodade posle, e sega dali toj popust vazi za vozilo na potesna familija, ke doznaam denovive, sigurno ima nekoi uslovi, ama znam deka nema nekoj limit, zasto dosega ima smeneto eden kup Mercedesi.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #789 на: 23 Април 2013, 00:11:39 am »
А4, А5, Mazda 6, Accord, итн, не се директни конкуренти на CLA. Сите се една класа поголеми возила.

CLA (по класа) е конкурент на VW Jetta, Honda Civic Sedan, Lancer, Cruze, Fluence, итн..

Искрено, јас CLA не би гледал. Премногу компромиси за превисока цена. За цената на просечен CLA би земал накитен Passat CC и би добил мноооооогу повеќе без да правам компромиси во поглед на комфор, материјали, итн.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #790 на: 23 Април 2013, 00:21:58 am »
Delbata na klasi e spored moi nekojsi kreteriumi,lol
cenoven rang, oprema, dopadliv design i sl.
Barem znam do tolku da svatam deka ne e vo taa klasa so A4 i A5, sto me napravivte vie..lol

Nakiten Passat CC, bi mozel da vleze vo konkurencija vo sekoj slucaj, ali nema combi verzija.

btw. Edna Dobra rabota kaj CLA e deka gi razgleduvav dimenziite na gumi i koristi se standardni dimenzii, kako 225/45/17, i 18kite AMG bandasi bea standardna dimenzija, sto e mnogu vazno za odrzavanje ponataka, site znaeme kolu se poskapi nestandardnite dimenzii na gumi, mene bar mi e biten toj moment.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #791 на: 23 Април 2013, 00:28:10 am »
Ама друже, и ти како да не знаеш баш што сакаш, а? :)

Да не сакаш CLA само пошто е Мерцедес? Најава за CLA Shooting Brake (официјална) нема, освен некоја изјава во стилот „зошто да не?“ од Mercedes. Толку. Од една страна викаш дека простор ти е битен, а гледаш CLA и викаш дека не ти е потребен класичен караван.

Јас би ти препорачал поубаво да си размислиш за кола - и самиот кажуваш дека колата би ја возел 6-8 години. Тоа не е кратко време - тоа значи деца од бебиња до прво одделение. Мое мислење е дека караван не ти треба, туку дека добар седан одлично ќе ти заврши работа.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #793 на: 23 Април 2013, 01:12:11 am »
^Toa e toa.

Zero, CLA shooting brake (ako izleze) poveke go gledam kako kompromis za site potrebi i meraci sto gi imam.
Karavanot e svetska rabota za na odmor, da ne mu ja mislam kolku pakuvam i sto pakuvam, zasto dosta mi e sive ovie godini sto moram da mu ja mislam kuferite do tolku i tolku kila, pa imas edno zemi drugo ostavi, a i ednoto i drugoto ti treba, vise od toa upm.

Nesto slicno mi se sluci i sega na skijanje koga bev, se nakrca Lancerot a dvajca bevme, a utreden so deca, kolicki i sl, pa isto.
A i citajki kakvi "muki" si imaat familijarnite luge tuka na forumov koga patuvaat, treba da sum lud takva greska da napravam.

I da vo pravo si deka poveke so srceto momentalno gledam na rabotite nego li so umot...lol da ne e taka i ne bi bile site nie na forumov.