Скоро сите нови модели одат со ложи гуми ..ама јапанските модели па се сите со никакви гуми..И хондата возе некој бриџстоне за никаде..поготово за седанот лафам....маздата исто така....во продажба ги нема никаде....иначе за европски пазар Лансерите одат со Јокохама........
Ne sum siguren, no mislam deka gledav nekoi KIA modeli so fabricki Michelin. Inaku francuzite so sto odat fabricki ?
Некои Мазди кај нас идат со тие Данлоп, некои со Јокохама...
Киа колку што знам, најчесто одат со некои корејски (Ханкоок, Кумхо или нешто такво). Не сум знаел за моментот со Мишелин...
Од Французите, колку што имам приметено, Пежо иде со Мишелин, а Рено најчесто иде со Континентал. Ситроен, не знам...
Vo TX nivo na oprema zaedno so alu.
Inaku ispaga deka poveketo imaat dobri fabricki gumi. Proizvoditeli i/ili dileri koi lovat vo matno sekogas imalo i ke ima, osobeno vo drzavicki kako nasata.
Респект за Киа... Стварно не знаев за гумите...
За другиве, у глобала не знам кој со какви иде... Знам дека VW ги сменија Firestone со Hankook... Што на почетокот ми беше малце чудно, ама па од друга страна, корејциве почнаа да праат гуми, а не хулахоп обрачи, па беше само прашање на време за самиот напредок.
Мислам SEAT дека иде фабрички со Bridgestone... Дури мислам и дека стално идел, колку што се сеќавам. Ај ако знае некој, дали во погорните нивоа на опрема, Лансер (со 17ки или 18ки) иде со Dunlop или нешто друго? Мислам дека иде со Yokohama, ама не сум сигурен... Самбади? Енибади? Некаков поим?