Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit  (Прочитано 327455 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 Invite + Body Kit
« Одговори #105 на: 22 Март 2011, 14:35:45 pm »
Стави сигурносни штрафови... и земи некој по саглам... немој да се правиш ром, па да земеш сигурносни од 200 денари... фукни 20 евра, или земи си од Солун... да те види господ....
Mislam deka i u MAS prodavaat samo ne mi teknuva koja cena bea, a moze i vo Tuning centar ke imaat bas ke gi prasam.

171 ден. по парче со се ДДВ. Или за 20 штрафа 3,420 ден.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #106 на: 22 Март 2011, 14:42:45 pm »
Стави сигурносни штрафови... и земи некој по саглам... немој да се правиш ром, па да земеш сигурносни од 200 денари... фукни 20 евра, или земи си од Солун... да те види господ....
Mislam deka i u MAS prodavaat samo ne mi teknuva koja cena bea, a moze i vo Tuning centar ke imaat bas ke gi prasam.

Зашто 20 штрафа??? Доволно се 4, на секое тркало по еден.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #107 на: 22 Март 2011, 15:31:02 pm »

Кај мене има по 5 ....  :) ама со ваква цена и по еден е многу...најубаво со тел да си ги врземе....
« Последно менување: 22 Март 2011, 15:32:51 pm Sportex »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #108 на: 22 Март 2011, 15:54:56 pm »

Кај мене има по 5 ....  :) ама со ваква цена и по еден е многу...најубаво со тел да си ги врземе....

Kако бе по 5? :) колата твоја е со 5 тркала :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #109 на: 22 Март 2011, 15:57:25 pm »

Кај мене има по 5 ....  :) ама со ваква цена и по еден е многу...најубаво со тел да си ги врземе....

Kако бе по 5? :) колата твоја е со 5 тркала :)

Не со по 5 штрафа по тркало.... :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #110 на: 22 Март 2011, 16:05:27 pm »
По еден се става. ААААААААААААААААЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛОООООООООООООООООООООООООООоо... Абе отидени сте јабана вие... Сите пакетчиња заштитни штрафови се со 4 штрафа за 1на кола.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #111 на: 22 Март 2011, 16:24:55 pm »
По еден се става. ААААААААААААААААЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛОООООООООООООООООООООООООООоо... Абе отидени сте јабана вие... Сите пакетчиња заштитни штрафови се со 4 штрафа за 1на кола.
Da be da, po edno na sekoe trkalo toa se znae,znam duri kecot na stariot ima po eden straf se sekavam mu se dupna guma a spec. kluc mu bese vo eden komplet alat i bese go izvadil od kola 2 dena pred da mu se dupne guma, i posle imas majke sajke sve po spisok;))))
btw. jas se obiduvam sega da im se iscenkam da gi vklucat u paketot sigurnosnite strafovi.
Sportex, siguren si deka se tolku evtini u MAS?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #112 на: 22 Март 2011, 16:50:08 pm »
Da be da, po edno na sekoe trkalo toa se znae,znam duri kecot na stariot ima po eden straf se sekavam mu se dupna guma a spec. kluc mu bese vo eden komplet alat i bese go izvadil od kola 2 dena pred da mu se dupne guma, i posle imas majke sajke sve po spisok;))))
btw. jas se obiduvam sega da im se iscenkam da gi vklucat u paketot sigurnosnite strafovi.
Sportex, siguren si deka se tolku evtini u MAS?

Ја кажувам за нормални штрафови не знам сигурносни и такви работи тој е еден на едно тркало колку што знам а би требало да е иста цена што се гледа од понудава доле.

Uploaded with ImageShack.us
« Последно менување: 22 Март 2011, 16:52:00 pm Sportex »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #113 на: 22 Март 2011, 17:55:40 pm »
Од што е фактурата? Кој се заебал што купувал од МАС бандажи, гуми и раткапни???

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #114 на: 22 Март 2011, 18:03:31 pm »
@Sportex другарче ти нас не возиш, и тоа јако не возиш :) Цел ден правиме муабет за сигурносни мутери/штрафови... а ти ни кажуваш цени за обични мутери...  прати го малце муабетот...

А ова што е ценава за 174 денари еден мутер, ако си за зимање кажи... јас ке те однесам кај еден мајстор за 200 денари ке ти направи 4 мутери... и да бирас... сакаш 8.8, или 12.2 :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #115 на: 23 Март 2011, 00:28:18 am »
Wooowww jaka profaktura,jas nikogas ne bi ima platil tolkava suma mi izgleda deka e preterale malce:)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #116 на: 23 Март 2011, 08:45:36 am »
@Sportex другарче ти нас не возиш, и тоа јако не возиш :) Цел ден правиме муабет за сигурносни мутери/штрафови... а ти ни кажуваш цени за обични мутери...  прати го малце муабетот...

А ова што е ценава за 174 денари еден мутер, ако си за зимање кажи... јас ке те однесам кај еден мајстор за 200 денари ке ти направи 4 мутери... и да бирас... сакаш 8.8, или 12.2 :)

Rikikruz другарче. Јанлаш си сватил. Не мислам да ве возам. Кога се менуваат бандажите старите штрафови не пасуваат па мора нови, а еден од нив е сигурносен. Така да цената и на тој штраф е овде. Инаку ќе беа 16 штрафа плус 4 сигурносни немаше да бидат вкупо 20. 4 тркала пута 5 штрафа е еднакво на 20 колку што јас разбирам математика.

БТЊ. Ова е само профактура, значи понуда. Не сум до толку улав да давам толку пари за челични бандажи и за гуми кога истите зимски гуми со алу фелни и комплет штрафови ги земав од Мотоцентар за 40.000 денари, со тоа што ми ги земаа старите зимски гуми од цитренот, то ест ми намалија од фактурата за таа цена, која изнесуваше 52.000 денари.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #117 на: 23 Март 2011, 16:00:46 pm »
Сакаш да кажеш етето твое на новите е поголемо и зема нови подолги штрафови...???

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #118 на: 23 Март 2011, 18:05:36 pm »
Сакаш да кажеш етето твое на новите е поголемо и зема нови подолги штрафови...???

Појма немам што е поголемо а што помало....знам дека и во Мотоценатр ми ставија нови штрафови за новите бандажи оти старите не пасуваале и некои пластични прстени што одат од внатрешната страна. Е сега во Мотоцентар бидејќи купив гуми и бандажи од нив не ми ги наплатија штрафовите па не знам да ти кажам цена.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #119 на: 23 Март 2011, 18:07:43 pm »
Sega gi razgleduvav slikite od na Sarac dzverot i bandasot izgleda mnogu otvoren neli.
Se gleda cel disk i ostalo.
Mislite ke treba da se farbaat sepite ili :-\?
Jas mislam deka ne bi trebalo zasto se srebrena boja i ke bide u ton so detalite na bandasot.
Cekam mislenje.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!