Автор Тема: Audi a4 2.7 TDI 254hp SPORT (multitronic)  (Прочитано 78701 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Audi a4 2.7 TDI 254hp SPORT (multitronic)
« Одговори #300 на: 25 Август 2011, 02:14:02 am »
Остајте дипломата, кој ми ја дал ми ја дал. Ве прашав за количево што може да му биде?

Остај ти диплома...

Ке ти доагаат дома честитки... секоја недела по 300 евра ако не донесеш 100 кебапи...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #301 на: 25 Август 2011, 02:16:53 am »
Остајте дипломата, кој ми ја дал ми ја дал. Ве прашав за количево што може да му биде?

Остај ти диплома...

Ке ти доагаат дома честитки... секоја недела по 300 евра ако не донесеш 100 кебапи...
И мебелот може да ти отиде , секоја недела по една столица софа , мофа и се така по ред . ;) :D ;D ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #302 на: 25 Август 2011, 03:10:34 am »
Dux ти давам што сакаш само донеси го аудиво на собир..и те молам објасни како некој успеал 87.000 км за 8 месеци да помине..? само пази што ке одговориш пошто сум ептен прошетан човек..

veke ima tocno 99k pominato :D ak e go zeam i tatko mi da ti objasni hahahaha :D ako sakas sekako xD

...koj stotuku otide za Novi Sad :)

ps. daj kazete (neso von temata e ) za opelot moj se raboti, me ostavi na sred partizanska vcera vecerta i nemase aber od palenje samo vergla i tolku. So slep sluzba pravo vo servis na Opel im zapali sosema normalno i lesno ... go zemav jas ... da rabotese ok no ne do krajot na denot ... pak nekese da zapali, probuvav moze nekoj 15 min jok - mrtov! Aj go ostaviv taka nekoj saat. Dojdov pokasno probav zapali go odnesov do servis i go ostaiv. Tie tamu ocigledno ne se razbiraat bas naj naj (mn logicno poso mi vikaat pali be decko i ne go ni pregledaa) pa zatoa se resiv denes da ve prasam Vam so bi mozel oda bide ....

any hint ?
имав сличен проблем со гетцот, те сакаше те нејкеше да пали и кога отидов у сервис увидоа дека е до имобилајзерот(кодови нешо ау што ти чита за само со тој клуч да можеш да ја запалиш колата и ако не го прочита кодот , кур го блокира палењето на моторот. е сега кај мене има сјаличка која индицира дали е ок имобилајзерот, кај тебе не знам и дали воопшто имаш таква ствар.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #303 на: 25 Август 2011, 04:35:23 am »
sto opel, godina i slicno? sto se desava potocno i sto e so prozorot?

Отсутен Kalimero Nema Pravda

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
  • Racing is state of mind
« Одговори #304 на: 25 Август 2011, 11:53:57 am »
Dux ти давам што сакаш само донеси го аудиво на собир..и те молам објасни како некој успеал 87.000 км за 8 месеци да помине..? само пази што ке одговориш пошто сум ептен прошетан човек..

veke ima tocno 99k pominato :D ak e go zeam i tatko mi da ti objasni hahahaha :D ako sakas sekako xD

ps. daj kazete (neso von temata e ) za opelot moj se raboti, me ostavi na sred partizanska vcera vecerta i nemase aber od palenje samo vergla i tolku. So slep sluzba pravo vo servis na Opel im zapali sosema normalno i lesno ... go zemav jas ... da rabotese ok no ne do krajot na denot ... pak nekese da zapali, probuvav moze nekoj 15 min jok - mrtov! Aj go ostaviv taka nekoj saat. Dojdov pokasno probav zapali go odnesov do servis i go ostaiv. Tie tamu ocigledno ne se razbiraat bas naj naj (mn logicno poso mi vikaat pali be decko i ne go ni pregledaa) pa zatoa se resiv denes da ve prasam Vam so bi mozel oda bide ....

any hint ?
имав сличен проблем со гетцот, те сакаше те нејкеше да пали и кога отидов у сервис увидоа дека е до имобилајзерот(кодови нешо ау што ти чита за само со тој клуч да можеш да ја запалиш колата и ако не го прочита кодот , кур го блокира палењето на моторот. е сега кај мене има сјаличка која индицира дали е ок имобилајзерот, кај тебе не знам и дали воопшто имаш таква ствар.
Мислам дека нема, искрено не знам ни што точно е тоа имобилајзерот и за што служи али би ги прашал тие таму сигурно. Пошто вака појма неам ни јас. Сеа денес се слушнав и ми вика дека можно е да било до бош-пумпата. На ладно палела на топло не палела. Постоело и такво објаснување.

Опел Корса, 1.7 DTI мислам дека е 2004 или 2003 година не ме факај за збор. Една од тие две е. Со прозорт проблемот е што напред се укочува и не дозволува прозорот да се затвори автоматски ако ја сам не го потиснам со рака. Инаку кварот е така настанат што прво ме остави на главна улица. Приметив дека нешто не е во ред, тешко палеше но при вожња беше сосема ок. Како и да е ме остави што ме остави ја однесовме со шлеп служба до Опел си фукнав 1200 и тие од таму вчера ми викаат дека е ок, дека колата најнормално си пали. Ми ја предадоа ја земав, и после 2 саати како стоеше (стварно на сонце) абе немаше абе од палење! Ја оставив така и накај 5-6 пак пробав запали за среќа и правац во Опел. Ја оставив вчера попладнето еве денес ми јавија дека ке да е бош-пумпата па чекале дел за да проверат. Сеуште не се сигурни. :/ И така ја денеска со бусче се возикав ...
Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life, I have been doing it all my life and it stands out above everything else.
Ayrton Senna

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #305 на: 25 Август 2011, 12:27:58 pm »

any hint ?
Мислам дека нема, искрено не знам ни што точно е тоа имобилајзерот и за што служи али би ги прашал тие таму сигурно. Пошто вака појма неам ни јас. Сеа денес се слушнав и ми вика дека можно е да било до бош-пумпата. На ладно палела на топло не палела. Постоело и такво објаснување.

Опел Корса, 1.7 DTI мислам дека е 2004 или 2003 година не ме факај за збор. Една од тие две е. Со прозорт проблемот е што напред се укочува и не дозволува прозорот да се затвори автоматски ако ја сам не го потиснам со рака. Инаку кварот е така настанат што прво ме остави на главна улица. Приметив дека нешто не е во ред, тешко палеше но при вожња беше сосема ок. Како и да е ме остави што ме остави ја однесовме со шлеп служба до Опел си фукнав 1200 и тие од таму вчера ми викаат дека е ок, дека колата најнормално си пали. Ми ја предадоа ја земав, и после 2 саати како стоеше (стварно на сонце) абе немаше абе од палење! Ја оставив така и накај 5-6 пак пробав запали за среќа и правац во Опел. Ја оставив вчера попладнето еве денес ми јавија дека ке да е бош-пумпата па чекале дел за да проверат. Сеуште не се сигурни. :/ И така ја денеска со бусче се возикав ...
Ајде бе duX убави се новиве аутобуси  , а ти кажаа колку пари е бош пумпата .

Отсутен vili

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 114
« Одговори #306 на: 25 Август 2011, 13:06:55 pm »
Абе каква бош пумпа, освен тоа и дизни за други делови од колата не ни слушнале.

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #307 на: 25 Август 2011, 13:36:33 pm »
Haaahahaahaaahaah kakva BOSH PUMPA bee!!!! Ako ti e Corsata od 1994 D ili TD ke Ian bosh pumpa........ Ako gresam neka kaze nekoj po iskusen.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #308 на: 25 Август 2011, 13:41:15 pm »
Haaahahaahaaahaah kakva BOSH PUMPA bee!!!! Ako ti e Corsata od 1994 D ili TD ke Ian bosh pumpa........ Ako gresam neka kaze nekoj po iskusen.

Да да 1.7 дти од 2004 е со бош пумпа

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #309 на: 25 Август 2011, 13:54:24 pm »
Jas kolku so znam se dodeka ima I ne bi trebalo da ima bosh pumpa... Golfot so go imav bese td znaci so bosh, passatot e so tdi nema bosh pumpa

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #310 на: 25 Август 2011, 14:12:14 pm »
Jas kolku so znam se dodeka ima I ne bi trebalo da ima bosh pumpa... Golfot so go imav bese td znaci so bosh, passatot e so tdi nema bosh pumpa

Евети еден пример Голф 4 тди 110кс 2000 година е со бош пумпа исто и 90кс тди од 2000 крајот тди преминува кон друга технологија наречена пумпа бризгалка или pumpe duse овие мотори немаат бош пумпа од 2008ма нагоре преминуваат на common rail така да нема врска тоа Опелот 1.7 DTI е со бош ме мрзи сега да постирам слики еве маршер ако чита нека потврди

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #311 на: 25 Август 2011, 14:20:41 pm »
Nema potreba od mnogu objasnuvanj, vo red e. jas taka mislev, sega e jasno.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #312 на: 26 Август 2011, 02:46:57 am »
Важно duX покрај се дури и не знае која година е корсата негова. :D

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 252
« Одговори #313 на: 26 Август 2011, 03:09:15 am »
Важно duX покрај се дури и не знае која година е корсата негова. :D

Хахахахха
Рамните патишта се за брзите коли, кривините се за брзите возачи !!!

http://imageshack.us/photo/my-images/707/opelastragpixelforum.jpg/

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #314 на: 26 Август 2011, 03:44:23 am »
stakloto ke ti go napraam, a ova so palenjevo svasta moze da bide, treba malce da se ispituva...