Dux ти давам што сакаш само донеси го аудиво на собир..и те молам објасни како некој успеал 87.000 км за 8 месеци да помине..? само пази што ке одговориш пошто сум ептен прошетан човек..
veke ima tocno 99k pominato ak e go zeam i tatko mi da ti objasni hahahaha ako sakas sekako xD
...koj stotuku otide za Novi Sad
ps. daj kazete (neso von temata e ) za opelot moj se raboti, me ostavi na sred partizanska vcera vecerta i nemase aber od palenje samo vergla i tolku. So slep sluzba pravo vo servis na Opel im zapali sosema normalno i lesno ... go zemav jas ... da rabotese ok no ne do krajot na denot ... pak nekese da zapali, probuvav moze nekoj 15 min jok - mrtov! Aj go ostaviv taka nekoj saat. Dojdov pokasno probav zapali go odnesov do servis i go ostaiv. Tie tamu ocigledno ne se razbiraat bas naj naj (mn logicno poso mi vikaat pali be decko i ne go ni pregledaa) pa zatoa se resiv denes da ve prasam Vam so bi mozel oda bide ....
any hint ?
имав сличен проблем со гетцот, те сакаше те нејкеше да пали и кога отидов у сервис увидоа дека е до имобилајзерот(кодови нешо ау што ти чита за само со тој клуч да можеш да ја запалиш колата и ако не го прочита кодот , кур го блокира палењето на моторот. е сега кај мене има сјаличка која индицира дали е ок имобилајзерот, кај тебе не знам и дали воопшто имаш таква ствар.
Мислам дека нема, искрено не знам ни што точно е тоа имобилајзерот и за што служи али би ги прашал тие таму сигурно. Пошто вака појма неам ни јас. Сеа денес се слушнав и ми вика дека можно е да било до бош-пумпата. На ладно палела на топло не палела. Постоело и такво објаснување.
sto opel, godina i slicno? sto se desava potocno i sto e so prozorot?
Опел Корса, 1.7 DTI мислам дека е 2004 или 2003 година не ме факај за збор. Една од тие две е. Со прозорт проблемот е што напред се укочува и не дозволува прозорот да се затвори автоматски ако ја сам не го потиснам со рака. Инаку кварот е така настанат што прво ме остави на главна улица. Приметив дека нешто не е во ред, тешко палеше но при вожња беше сосема ок. Како и да е ме остави што ме остави ја однесовме со шлеп служба до Опел си фукнав 1200 и тие од таму вчера ми викаат дека е ок, дека колата најнормално си пали. Ми ја предадоа ја земав, и после 2 саати како стоеше (стварно на сонце) абе немаше абе од палење! Ја оставив така и накај 5-6 пак пробав запали за среќа и правац во Опел. Ја оставив вчера попладнето еве денес ми јавија дека ке да е бош-пумпата па чекале дел за да проверат. Сеуште не се сигурни. :/ И така ја денеска со бусче се возикав ...